Alin_cj Postat Martie 26, 2020 Partajează Postat Martie 26, 2020 Nu are treaba bobina de pe iesire cu lipsa comenzii pe highside. Verifica si dioda bootstrap si ce-i pe langa ea. Link spre comentariu
djlove Postat Martie 26, 2020 Partajează Postat Martie 26, 2020 Dioda de bootstrap pare in regula, totusi o sa caut ceva sa o inlocuiesc, e SMD si gasesc mai greu ceva care sa se potriveasca Link spre comentariu
andreigradu Postat Martie 26, 2020 Partajează Postat Martie 26, 2020 (editat) Asa la prima vedere as zice ca e ceva in neregula cu semnalul ce iese din SG3525. Acest semnal cand nu ai reactia conectata trebuie sa dea fix 45% factor de umplere cu o amplitudine de 12V, daca ai alimentat placa la 12V. ... Nu trebuie sa ai acele spike-uri acolo pe SG3525. Eu imi amintesc ca pe iesire era pusa o rezistenta de circa 1k intre iesirea SG3525 si intrarea IR2110, desi zice ca accepta intrare de VDD, adica daca IR2110 e alimentat cu 12V poti sa-i dai pe pinii de semnal direct cu iesirea SG3525 de 12V. Eu am preferat sa aduc 5V pe intrarea lui IR2110. ... Ce osciloscop ai acolo? ca nu prea vad in poze setarile. Ai 2 canale? daca da, poti sa vezi ambele semnale de la iesirea SG3525 simultan. Iti apar ca in pozele atasate de mine. Esti cu placa de comanda scoasa si pusa pe masa, fiind alimentata cu 12V dintr-o sursa externa. ... P. S. ... Poate e cazul sa iei din dulap o placuta de test si sa montezi mufa pe ea , api sa o populezi cu SG3525, IR2110, 4N25 etc ... piese discrete THT , totul cu socluri ca sa te poti juca linistit.... Faci placuta la inaltimea maxima acceptata de tine si latime maxima pe placa... apoi montezi pe ea tot ce vrei.... P. S. 2 .- La aparatul tau poti seta ecranul sa se vada diviziunule? acele punctulete...? P. S. 3. - O analiza a unui semnal se face cand semnalul e cat mai zoom-at in fereastra, adica sa ai un on si un off... in acelasi timp pe ecran. Apoi poti zooma mai adanc ca sa vezi ce e cu atenuarea aceea, cat e... Oricum nu are ce sa caute acea cocoasa acolo..... Pune o rez de 4.7R pe G si fa din nou masuratorile. Poti folosi si compunente normale montate vertical pe padurile smd...dioda aia boostrap tot asa, poti pune una normala montata vertical. Editat Martie 26, 2020 de andreigradu Link spre comentariu
djlove Postat Martie 26, 2020 Partajează Postat Martie 26, 2020 @andreigradu Am atasat una cu ambele iesiri ale Sg-ului in acelasi timp.... Osciloscopul este Siglent SDS 1202. Apar liniile dar forumul comprima imaginea si de aceea nu se mai vad. Montajul l-am alimentat cu fix 12V dintr-o sursa in comutatie cu convertor step down Link spre comentariu
vijelie02 Postat Martie 26, 2020 Partajează Postat Martie 26, 2020 Ce valoare are rezistenta de la DT? Link spre comentariu
djlove Postat Martie 26, 2020 Partajează Postat Martie 26, 2020 Acum 16 minute, vijelie02 a spus: Ce valoare are rezistenta de la DT? 33ohmi, ca si pe schema Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 26, 2020 Partajează Postat Martie 26, 2020 Cand sapi adanc in scheme trebuie sa folosesti 2 canale. Am pus o sonda pe oscilatorul lui 3525 si a doua sonda pe iesiri. Asa se vede cat este timpul mort si cine il determina. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 26, 2020 Partajează Postat Martie 26, 2020 Pai nu este in regula. Masoara cu voltmetruu pinii 8 si 9, ei sunt intrari cu minus in modulator. Link spre comentariu
djlove Postat Martie 26, 2020 Partajează Postat Martie 26, 2020 Acum 18 minute, miticamy a spus: Pai nu este in regula. Masoara cu voltmetruu pinii 8 si 9, ei sunt intrari cu minus in modulator. pin 8 - GND 4.89V pin 9 -GND 2.64V Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 26, 2020 Partajează Postat Martie 26, 2020 Eu am 4,77V pe pin 8 (corect) si 5,66V pe pin 9. 2,64V pe pin 9 reduce timpul de conductie. Link spre comentariu
djlove Postat Martie 26, 2020 Partajează Postat Martie 26, 2020 Ce valori au componentele conectate in pinul 9? Condensator la masa 100nano? Ca am mai văzut în alte scheme ca se folosește și 10nF. Între pin 9 și pin 1 ce rezistenta ați folosit? Sau grup rezistenta parelel cu grup de rezistenta plus condensator serie? Link spre comentariu
vijelie02 Postat Martie 26, 2020 Partajează Postat Martie 26, 2020 Oare cat de usor e sa discutam scheme din cuvinte? Am observat ca e la moda acest lucru in utima perioada. Daca e prea dificil sa desenezi o schema intr-o aplicatie dedicata, e foarte usor sa o pui pe hartie cu un creion, faci o poza cu telefonul si o urci aici. Eu nu pricep nimic dintr-o schema vorbita. 1 Link spre comentariu
djlove Postat Martie 27, 2020 Partajează Postat Martie 27, 2020 Schema am tot postat-o in paginile anterioare... bun, pun bucata de care vorbim aici, pentru a se vedea mai usor valorile componentelor folosite Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 27, 2020 Partajează Postat Martie 27, 2020 (editat) Pinul 9 este controlat de diferenta dintre pinii 1 si 2, asa ca trebuie masurate si tensiunile acestora. EDIT: (10;38)- condensatorii nu influienteaza tensiunile ci doar compenseaza cand intra bucla de control. Daca montajul se alimenteaza separat durata de conductie trebuie sa fie maxima ca in oscilograma mea. Editat Martie 27, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum