Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa (SMPS) +/-50v pt amplif


Postări Recomandate

Vizitator smilex

Asta n-ar trebui sa se intample. Monteaza inapoi zener 2x47( sau 56) si porneste de acolo.off: Ai pastrat si snubberul R15+C37 de pe conduri?Acum vad tl-ul...

Link spre comentariu

Evident ca nu, ala nu e un snuber, probabil e o scapare, asta e la inceput mai apar si greseli, pe ala l-am mutat si modificat, 4n7 cu 47 Ohmi/3W direct pe secundarul trafului, dar cred ca voi pune 2 snubere pe cele 2 ramuri ale secundarului, 3n3 cu 47 Ohmi/3W. Ce nu am inteles eu din postarile dvs despre snubere, rezistorul asta la snuberele de pe diode se calculeaza in functi de tensiunea de la iesire sau de caderea de tensiune pe dioda ultrarapida cand e Toff?

Link spre comentariu

Daca te uiti la ce a postat miticamy in "totul despre surse", numai a sursa stabilizata nu arata oscilogramele.Eu consider acest tip de interventii mici rautati ce dauneaza colaborarii.Am legat eu oscilogramele de stabilizare?Am vrut sa spun ca o forma de unda face mai mult decat explicatia cuiva de cateva randuri.De fapt in afara de Ionut si vreo 2 persoane de la depanare nu prea am simtit ca efortul meu de 1 an ar avea ceva rezonanta pe aici.

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Nu sunt rautati, a nu se interpreta asa, pe mine ma leaga cate ceva de silicipi, nu urmaresc nimic negativ (nici n-am urmarit vreodata). Silicipi poate confirma.

La TL431, pune R18=2k2 si incearca un reglaj.

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Daca obtii 0V (sau aproape) pe colector-emitor opto, factorul de umplere trebuie sa scada. Daca nu scade, ceva e gresit, in schema sau realizare. Ma mai uit pe schema...Revin, divizor gresit, nu poti depasi la in- tensiunea de la in+ pentru 2x1k si 2x10k.Incearca R12=2k2 Ala dinspre masa = 2k2. Celalalt = 1k. Cum au ajuns sa aibe acelasi nume?

Link spre comentariu

Daca obtii 0V (sau aproape) pe colector-emitor opto, factorul de umplere trebuie sa scada. Daca nu scade, ceva e gresit, in schema sau realizare. Ma mai uit pe schema...Revin, divizor gresit, nu poti depasi la in- tensiunea de la in+ pentru 2x1k si 2x10k.Incearca R12=2k2 Ala dinspre masa = 2k2. Celalalt = 1k. Cum au ajuns sa aibe acelasi nume?

Nu este nici un divizor de tensiune pe intrarea SG-ului.Poate schema este un pic confuza.Este o corectie, R12 se muta in pozitia indicata de sageata.Configuratia de intare a operationalului din SG3525 este inversoare, de aici si modificarea.TibiPs. silicipi ai mail.
Link spre comentariu
Vizitator smilex

Deci opto debiteaza pe sarcina da 470K de la iesirea AO prin 1k (R12).

In acest caz, trebuie urmarita doar obtinerea unei tensiuni la in- peste cea de la in+. Asta trebuie sa scada factorul de umplere.

@silicipi La reglaj pt. tensiune minima (P2 suntat) care sunt tensiunile de pe in+ si in-?

Link spre comentariu

Multumesc frumos, am la iesire conform zernerelor, +-66,7v, e in regula, acum cu o sarcina mai mare stiu ca nu voi amai avea o stabilizare corecta dar asta e, domnia si prostia(neatentia in cazul meu) se platesc, o spira in plus la trfo choper mi-ar fi asigurat cei +-66v stabilizati chiar si in conditii vitrege. Inca o data un sincer MULTUMESC!

Link spre comentariu

Nu am deloc acces la pinii SG3525 sau IR2110, daca va uitati la poze veti vedea ca placa de comanda e in picioare intre mosfeti, respectiv radiatorul lor si conzi de filtraj de 200V.Acum cred ca lucrurile s-au rezolvat in sensul ca nu voi mai avea o tensiune mai mare de 70V in sec, mai mica da.Avand la priza 206V, cea mai mica tensiune inregistrata de mine pana acum aici la noi, desii traful nu e departe, tensiunea in sarcina a scazut la +-50V, iar in gol e stabila de 66V, +-0.3V.Si bonus oscilogramele arat mult mai curat.Multumesc d-le Tibi, am facut modificarea de pe schema dar am modificat cum a zis Smilex, R12=2k2 acum si am la iesire +-66V conform zernerelor 56+56+24=136/2=66V.P.S. Inca nu am primit mailul de la dvs,astept cu nerabdare.

post-20533-139829365002_thumb.jpg

post-20533-13982936501_thumb.jpg

Link spre comentariu

durata de conductie in sarcina pare mai mica decat in golavand 50v la iesire bucla de control nu mai e activacred ca a intrat protectia de curent--pt. a fi sigur de aceasta sa se masoare tens in pin 10 sg3525 in cele 2 situatiieu as fi interesat de forma de unda intre catozii diodelor redresoare si soc iesire in gol si sarcina

Link spre comentariu

Multumesc, dar deja am rzolvat cu postarea de imagini, tot Miticamy m-a scos din belea.

Miticamy, din pacate nu pot face masuratorile acestea, piesele pe placa sunt montate fff strans, inghesuite bine de tot, spatiul ffff bine valorificat, sursa stabilizeaza acum la +-70V, dar cand tensiunea creste peste aceasta valoare intra bucla de control in actiune si sursa face putina galagie, dar cu o sarcina infima totul revine la tacere, normlitate.

Acum greseala e a mea, trebuia sa mai fiii dat macar doua spire in plus si alta era treaba, dar acum ce sa-i mai fac, doar sa stabilizeze la +-55V, la tensiunea asta sursa a debitat peste 1270W si pret de minute bune a rezistat.

D-l Tibi multumesc de aprecieri, inca mai astept mesajul pe mail, nu a ajuns nici acum, va mai pun inca o data mailul meu [email protected]. Numai bine si o seara placuta tuturor.

Link spre comentariu

In paranoia mea eu tot cred ca administratorul pune calculatorul intr-o bucla atunci cand vede ca intru pe forum.Banuiesc ca-i este rusine de varsta mea sa-mi spuna direct pt. ca am raportat sefului acest blocaj ce poate dura si ore si nu am primit raspuns.Calculatorul mai are si USB1 de nu pot sa folosesc modemul stick personal.Cred ca problema este de la valoarea socului de pe iesire pt. ca pe schema vad 1mh iar la dvs. parca am inteles 125microh.De aceea este zgomotul la intrarea buclei.Condensatorul este un mare gurmand de electroni,fara medierea socului el va reactiona la fel indiferent de timpul de conductie.Fara soc condensatorul va dori sa se incarce la tensiunea data de secundarul trafului.El va dori sa faca acest lucru instantaneucare matematic duce la un curent infinit.Acum intra partile reale/omenesti/tehnologice ale componentelor:rezistenta serie a condensatorului(iar pe fronturi abrupte si inductanta serie),caderea de tensiune pe diode,rezistenta serie a secundarului si primarului,timpul de raspuns al circuitului de limitare curent.Asa ca mai spuneti inductanta socului pe iesire iar oscilograma pe catozii diodelor redresoare nu vad de ce ar fi dificil de ridicat,diodele cred ca sant accesibile.Intr-o ora am reusit sa trimit 2 mesaje

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări