lorik199 Postat Noiembrie 29, 2008 Partajează Postat Noiembrie 29, 2008 cautand pe net am gasit schema dar problema e ca suporta max 1 A asa ca am gasit si urmatoarea schema acum intrebarea mea e urmatoarea: daca folodesc un tranz de putere mai mare aceste 2 scheme combinate ar putea tine un amplificator? astept raspuns Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 29, 2008 Partajează Postat Noiembrie 29, 2008 depinde de curentul maxim consumat de amplificator... Link spre comentariu
lorik199 Postat Noiembrie 29, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2008 depinde de curentul maxim consumat de amplificator...de ex un amplificator de 2x50-60wps: exista stabilizatoare mai mari de 24 v??? Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 29, 2008 Partajează Postat Noiembrie 29, 2008 de mers ar merge,dar nu cu lm-uri,ci cu batraneasca dioda zenner si va disipa o galeata de caldura,d-aia nu se stabilizeaza tensiunea pt amplificatoare(cel putin nu pt partea de putere) daca nu ma insel,vrei sa folosesti un traf cu o ingura infasurare pt amplificatorul tau? nu merge,decat daca amplificatorul e conceput pt tensiune asimetrica si are iesire prin condesator te rog,spune in primul post exact ce vrei sa faci,sa nu-si stea restul sa-si dea seama ce vrei sa faci tu ca poate aia,pana vii si ne lamuresti(vezi ce s-a intamplat in topicul cu intrerupatorul,abea in ultimul post ai zis exact ce vroiai sa faci cu el ) Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 29, 2008 Partajează Postat Noiembrie 29, 2008 exist?.puterea pe care ai dat-o... e puterea muzical?, sau puterea electric? consumat? de amplificator??? :)pentru c? eu vorbeam de puterea electric? consumat?... de pild?, 24 V * 2 A = 48 W... ?i asta n-are foarte mare leg?tur? cu puterea muzical?... aia se calculeaz? diferit...vezi la amplificatoare, e un topic în care juma' de forum se contrazice cu cealalt? jum?tate pe tema asta!!! :rade:later: merge ?i cu lm-uri... de pild?, pui un zener de 12v între mas? ?i pinul de mas? al lm-ului (presupus la 24 de volti), ?i ta-daaa... ai la ie?ire 12+24=36 de vol?i... Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 30, 2008 Partajează Postat Noiembrie 30, 2008 ?i mai trebuie o rezisten?? între cracii de ie?ire ?i mas? ai 78xx, asta depinde de care 78xx e vorba. Link spre comentariu
lorik199 Postat Noiembrie 30, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2008 eu vroiam sa imi fac o sursa stabilizata simetrica deci vroiam sa execut 2 variante ale sursei dar sa folosesc un traf cu o singur secundarpt asta vroiam sa folosesc aceasta schemapoate si pt un amplificator eventual si sursa o vroiam, mai mult pt testarea amplificatoarelorare cineva bunavointa sa modifice schema unitiala prin adaugarea acelei diode zener? :aplauzesi ma gandeam sa folosesc 7824 respectiv 7924 ca altii de tensiune mai mare nu cred ca gasesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum