Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema Voltmetru,Ampermetru

Postări Recomandate

:ops Azi dimineata inainte sa plec la munca ,m-am apucat sa masor aperaju' la o baterie de la autofiletanta...pe baterie scrie 14 V si 1.4 A .... am pus aparatu pe domeniu amperi si am masurat direct la bornele bateriei (fara sa mai pun o rezistenta de 300 ohmi in serie ) si pe display imi arata zero dar a inceput sa se topeasca izolatia de pe testere....explica-mi si la mine cum leg rezistenta aia!

Ehee.... asta nu e nimic.

Eu cind eram mic si imi cumparasem primul aparat de masura am masurat amperajul de la priza ! :rade:

Am comutat pe borna rosie petru amperi am dat aparatul pe 20A (ca auzisem eu ceva ca ar fi 15 amperi la priza) si am bagat testerele in priza :da

In momentrul acela am vazut o lumina alba ... :nebunrau: Testerele nu s-au topit, s-au ars...

Am zis : "Offf... abia imi luai si eu multimetru si il dadui dreacu..." dar n-a avut absolut nimic, nu s-a ars nimic la el, a mers perfect in continuare.

Oricum ... NU INCERCATI ASTA ACASA ! :speriat

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

5

• cirip

4

• vidry

4

• adicontakt

1

Top autori în acest subiect

Vizitator Gollumrings

Stiu ca topicu asta e din 2008, dar decat sa mai fac alt topic am considerat ca e mai bine sa postez aiciam un multimetru digital UT30D si pe ecran apare acum in partea din stanga "1" pe orce domeniu, dar daca pun sa masor o rezistenta, dioda, led.. merge apare corect..totusi mi se pare ciudat stiu ca inainte aparea 0am masurat o baterie de 9v am vrut sa vad ce voltaj are..o fii de vina asta?totusi am observat ca daca ma uit la ecran si in camera nu e lumina se vede niste culori ciudate..:(

Link spre comentariu
Vizitator ledavi30

normal e sa fie 1 pe domeniul ohmilor cu testerele neconectate si 000 pe domeniile volti si amperi iar culorile pe care le vezi sunt doar o reflexie a displayului (descompunere a luminii in culori) butonul hold e in regula ? a inceput sa faca figuri asa din senin sau a suferit vreo trauma :nas: eventual poate fi contactorul rotativ care nu face contact ferm (scuze pt repetitie)

Link spre comentariu
Vizitator Gollumrings

Da pe domeniu Ohm, Diode, Tranzistor apare cu 1 iar pe Amperi, V(c.c), V(c.a) apare 0Butonul hold merge cum trebui nici o problema- Sa inteleg ca merge cum trebui si doar m-am speriat?- Trauma nu a suferit nimic eu chiar ma port cu grija cu ele, inca il mai tin in cutie lui si in acea punga cu bule de aer:D

Link spre comentariu
Vizitator ledavi30

sa inteleg ca functioneaza ok pe domeniul ohmi (masurat pe un rezistor cu o toleranta cat mai mica arata relativ aceeasi valoare ca pe rezistor cu o diferenta foarte mica) iar pe volti cand ai incercat sa masori bateria nu arata nimic (nu se modifica displayul).Cred ca ar trebui curatat contactorul , a fost folosit mult adica a fost schimbat des domeniul ?oricum pt a-l inchide trebuie sa-l rotesti permanent spre deosebire de cele care au buton on/off si asta inseamna uzura in plus si poate dauna si o inchidere brusca (rotire)

Link spre comentariu
Vizitator ledavi30

pai daca e in regula de ce am mai avut discutia asta :rade: ? oricum e bine de stiut ca se poate gasi ajutor oricand si sa ai bafta de multimetru o mie de ani , numai bine

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări