vidry Postat Noiembrie 29, 2008 Partajează Postat Noiembrie 29, 2008 Salut!!! Are cineva o schema simpla pentru un voltmetru si ampermetru digital? Link spre comentariu
Stefan Postat Noiembrie 29, 2008 Partajează Postat Noiembrie 29, 2008 cel mai simplu volmetru pe vare il stiu ! http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html daca studiezi foaie de catalog pentru 7107/7106 poti realiza si voltmetru si ampermetru. Link spre comentariu
vidry Postat Noiembrie 29, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2008 Am multifunctional-ul asta UT30D ...si nu reusesc sa masor intensitatea curentului electric (de ex. la o baterie de 9 volti )nu stiu cum sa montez cablurile... Link spre comentariu
Stefan Postat Noiembrie 29, 2008 Partajează Postat Noiembrie 29, 2008 presupun ca tensiunile stii sa le masori. pentru intensitatea curentului pui aparatul pe domeniul de Amperi, testerul negru la COM si testerul rosu ori la borna rosie din centru pentru curenti mai mici de 200mA ori la borna 10A pentru curenti >200ma si max 10Amperi. pentru o baterie de 9V masori pe domeniul de 200mA: pui o rezistenta in serie cu aparatul, adica nu masori direct pe bornele bateriei ci inseriezi o rez. de 300ohmi si aparatul trebuie sa iti indice aprox 30mA (depinde si de rez interna a aparatului care nu cred ca este 0 ) Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 29, 2008 Partajează Postat Noiembrie 29, 2008 daca nu poti masura verifica siguranta fuzibila din interiorul aparatului Link spre comentariu
vidry Postat Decembrie 3, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2008 Azi dimineata inainte sa plec la munca ,m-am apucat sa masor aperaju' la o baterie de la autofiletanta...pe baterie scrie 14 V si 1.4 A .... am pus aparatu pe domeniu amperi si am masurat direct la bornele bateriei (fara sa mai pun o rezistenta de 300 ohmi in serie ) si pe display imi arata zero dar a inceput sa se topeasca izolatia de pe testere....explica-mi si la mine cum leg rezistenta aia! Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 3, 2008 Partajează Postat Decembrie 3, 2008 Azi dimineata inainte sa plec la munca ,m-am apucat sa masor aperaju' la o baterie de la autofiletanta...pe baterie scrie 14 V si 1.4 A .... am pus aparatu pe domeniu amperi si am masurat direct la bornele bateriei (fara sa mai pun o rezistenta de 300 ohmi in serie ) si pe display imi arata zero dar a inceput sa se topeasca izolatia de pe testere....explica-mi si la mine cum leg rezistenta aia!pai parca am zis sa pui rez aia 1 sau credeai ca te pacalesc. se pune intre unul dintre testere si borna bateriei. adica daca rosu il legai la + si negru la - , pui o rez. intre una din bornele baterie si testerul respectivei polaritati. adica pui intre aparart si baterie o rez. (daca nici acum nu ai inteles eu chiar nu stiu cum sa iti mai explic)sper ca nu ai ars nimic pe la aparatul ala. normal trebuia sa iti indice o valoare pe aparat destul de mare.pe ce domeniu ai pus aparatul (am inteles ca amperi dar ce diviziune, spune toate detaliile exact)cum ai pus testerele la bornele aparatului .trebuia sa pui testerele pe COM si 10A si comutatorul pe 10 A Link spre comentariu
cirip Postat Decembrie 4, 2008 Partajează Postat Decembrie 4, 2008 pe baterie scrie 14 V si 1.4 A Cel mai probabil ca pe baterie scrie 1.4Ah. Diferenta este esentiala. 1.4A reprezinta curent, 1.4Ah este o forma de exprimare a capacitatii bateriei, respectiv a energiei inmagazinate. Nu este o enegie pr. zisa, dar este o marime proportionala cu energia inmagazinata in baterie. Nu se poate masura "curentul bateriei" ptr. ca nu exista asa ceva. Curentul bateriei depinde de sarcina si poate sa fie zero cand la bornele bateriei nu este conectat nimic sau poate sa fie extrem de mare in cazul in care ii faci scurt circuit. Masurarea in scurt circuit poate avea efecte distructive daca bateria e suficient de "autoritara". Conectarea ampermetrului direct la bornele bateriei este aproape echivalent cu scurtcircuitarea bateriei. In consecinta, ampermetrul se conecteaza numai in serie cu sarcina si masoara ce curent absoarbe sarcina respectiva de la sursa de tensiune, adica bateria. Nu mai incerca sa masori "curentul bateriei" ca nu exista asa ceva ca atare. Cirip Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 4, 2008 Partajează Postat Decembrie 4, 2008 pe baterie scrie 14 V si 1.4 A Cel mai probabil ca pe baterie scrie 1.4Ah. Diferenta este esentiala. 1.4A reprezinta curent, 1.4Ah este o forma de exprimare a capacitatii bateriei, respectiv a energiei inmagazinate. Nu este o enegie pr. zisa, dar este o marime proportionala cu energia inmagazinata in baterie. Nu se poate masura "curentul bateriei" ptr. ca nu exista asa ceva. Curentul bateriei depinde de sarcina si poate sa fie zero cand la bornele bateriei nu este conectat nimic sau poate sa fie extrem de mare in cazul in care ii faci scurt circuit. Masurarea in scurt circuit poate avea efecte distructive daca bateria e suficient de "autoritara". Conectarea ampermetrului direct la bornele bateriei este aproape echivalent cu scurtcircuitarea bateriei. In consecinta, ampermetrul se conecteaza numai in serie cu sarcina si masoara ce curent absoarbe sarcina respectiva de la sursa de tensiune, adica bateria. Nu mai incerca sa masori "curentul bateriei" ca nu exista asa ceva ca atare. Cirip foarte adevarat dar numai pe sarcina iti poti da seama cat de incarcat este acumulatorul, si ce sarcina este mai la indemana de cat o rezistenta ? (da stiu, un bec !) Link spre comentariu
cirip Postat Decembrie 4, 2008 Partajează Postat Decembrie 4, 2008 foarte adevarat dar numai pe sarcina iti poti da seama cat de incarcat este acumulatorul, si ce sarcina este mai la indemana de cat o rezistenta ? (da stiu, un bec !)A cerut cineva sa masoare starea de incarcare a bateriei? Citez din declaratiile posterului initial: " nu reusesc sa masor intensitatea curentului electric (de ex. la o baterie de 9 volti )nu stiu cum sa montez cablurile..." "Azi dimineata inainte sa plec la munca ,m-am apucat sa masor aperaju' la o baterie de la autofiletanta" Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 4, 2008 Partajează Postat Decembrie 4, 2008 foarte adevarat dar numai pe sarcina iti poti da seama cat de incarcat este acumulatorul, si ce sarcina este mai la indemana de cat o rezistenta ? (da stiu, un bec !)A cerut cineva sa masoare starea de incarcare a bateriei? Citez din declaratiile posterului initial: " nu reusesc sa masor intensitatea curentului electric (de ex. la o baterie de 9 volti )nu stiu cum sa montez cablurile..." "Azi dimineata inainte sa plec la munca ,m-am apucat sa masor aperaju' la o baterie de la autofiletanta" nu a cerut nimeni dar trebuie sa ii explici omului si daca nu cere un anumit lucru, ca poate nici el nu stie exact ce vrea sa faca ! altceva ce putea face cu un ampermetru si un acumulator ? Link spre comentariu
cirip Postat Decembrie 4, 2008 Partajează Postat Decembrie 4, 2008 vidry, ce doresti sa faci de fapt? Link spre comentariu
vidry Postat Decembrie 4, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2008 Initial vreau sa fac o sursa de curent reglabila gen ...http://electronics-lab.com/projects/power/003/schem.gif ,si vroiam sa montez multimetru' la sursa de curent sa vad ce curent am la iesire.Din schema respectiva observ ca am Output Voltage: 0-30 V adjustable Output Current: 2 mA-3 A adjustable ...exact ce imi trebuie la mine.In weekendu' asta ma apuc de treaba ca deja am dat comanda la piese...sper sa iasa ceva Link spre comentariu
cirip Postat Decembrie 4, 2008 Partajează Postat Decembrie 4, 2008 OK. Bun. Posteaza daca intampini dificultati.Si... nu vrei sa te invat sa faci si ardei umpluti? Chiar daca nu ai cerut... dar cine stie, poate ajuta... Cirip Link spre comentariu
MifTy Postat Decembrie 4, 2008 Partajează Postat Decembrie 4, 2008 ... io a? vrea o re?et? de pl?cint? cu mere!!! ........oooops!!!! wrong forum... da' tot vreau o re?et? de "apple pie"! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum