Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

de ce nu merge o sonerie daca firul e prea lung. cca 10m

Vizitator al_

Postări Recomandate

am cumparat un tablou electric(ELMARK) in care pe langa sigurantele automate am cumparat si un transformator de 6, 8,si 10 v, si o sonerie de 12 v. Am probat-o si a fost ok, dar cand am tras fir pana la poarta cca 10m soneria nu mai merge. Gajaie incet de tot!!! Cablul e unul subtire de telefon, de cupru. Daca o pun pe direct merge. Ce trebuie sa fac?-sa trag un cablu mai gros pana la poarta?-sa umblu in sonerie si sa ii mai scot din spirele bobinei?-pot sa iau din transformator mai multi vmultumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

1

• Stefan

1

• Dr.L

1

• miron1947

1

Top autori în acest subiect

schimba transformatorul cu nul de 13V . sa scoti spire din sonerie nu e o solutie buna, poti sa tragi un cablu mai gros dar oricum tensiunea de alimentare e cam mica. poti sa ne spui ce fel de sonerie e: cum se alim. curent continuu sau alterantiv si tensiunil,e alea din trafo cum sunt (continuu sau alternativ)?

Link spre comentariu

schimba transformatorul cu nul de 13V . sa scoti spire din sonerie nu e o solutie buna, poti sa tragi un cablu mai gros dar oricum tensiunea de alimentare e cam mica. poti sa ne spui ce fel de sonerie e: cum se alim. curent continuu sau alterantiv si tensiunil,e alea din trafo cum sunt (continuu sau alternativ)?

transformatorul e alternativsi soneria tot alternativ
Link spre comentariu

firul ala de telefon e prea subtire,pune unul decent,ceva de 0,35mm^2,arata relativ subtire si e la acelasi pret ca ala de telefon

de ce e importanta grosimea firului?am aceeasi tensiune si prin firul lung si direct de la transformator!nu stiu ce se intampla cu amperajul?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări