Vizitator danpetcu33 Postat Noiembrie 28, 2008 Partajează Postat Noiembrie 28, 2008 Am 2 trafuri dintro dezmembrare de la o kestie ruseasca cu multe lampi ..........sincer nu stiu ce era dar parea de la vrun avionAs dori sa aflu daca le pot folosi la un amplificator ....ceva sau cum pot afla la ce sunt bune ... au 4 infasurari intro parte 4 infasurari in cealalta NU ma pricep foarte bine care este primarul si care este secundarul au firele destul de groase si nu se vede diferenta .Am pus si cateva poze poate reusiti sa ma ajutati si pe mine careva :(.....AM atasat niste poze cu ele :[attachment=4]27-11-08_1707.jpg[/attachment][attachment=3]27-11-08_1712.jpg[/attachment][attachment=2]27-11-08_1713.jpg[/attachment][attachment=1]27-11-08_1714.jpg[/attachment][attachment=0]27-11-08_1715.jpg[/attachment] .O zi buna Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 29, 2008 Partajează Postat Noiembrie 29, 2008 Identifica primarul, masoara-i rez. si prin comparatie cu un traf asemanator ca marime si diametru al sirmei din primar, vezi daca e pe 220Vca.Vezi ca la avioane se folosea frecventa de 400Hz in loc de 50Hz. Link spre comentariu
feri.visky Postat Noiembrie 29, 2008 Partajează Postat Noiembrie 29, 2008 Masoara rezistenta fiecarei infasurari (intre fiecare borna...), asa iti vei da seama care infasurari sunt cu prize si care nu... care au rezistenta mai mare sau mai mica... etc.Fa o schita cu infasurarile identificate si trece in dreptul lor rezistenta masurata...Alimenteza de la un traf de putere mica si tensiune mica U1=6-12 V ac (curent alternativ) o infasurare si masora tensiunile obtinute U2 si trece-le pe schema...Analizeaza raporturile de tensiuni astfel obtinute sigur vei putea deduce ceva...Formulele care te vor ghida:P1=P2; puterea debitata de primar = putere debitata in secundar ( x un randament dar aici nu este relevant...)U1*I1=U2*I2U1/U2=I2/I1=N1/N2.... raportul de transformareSe vede ca e un trafo de calitate si vei avea un pic de lucru la cate borne se vad... Link spre comentariu
Vizitator Mesmer Postat Noiembrie 30, 2008 Partajează Postat Noiembrie 30, 2008 Chestia aia rueseasca cu multe lampi era un osciloscop, ca stiu de unde le-ai luat :p Cat despre trafuri nu stiu, dar macar poate gasesti o schema ceva acum. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum