Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Control PWM folosind PIC

Vizitator Krash

Postări Recomandate

• Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• puiu

7

• cirip

2

• d2134

2

• Stefan

1

Top autori în acest subiect

Nimeni nu ma poate ajuta? :cry:

Intamplarea face sa stiu exact ce iti trebuie si sa fi facut montaje/programe care chiar functioneaza bine mersi pe jucarelele mele telecomandate. Ceea ce ma descurajeaza sa ma implic este atitudinea complet lipsita de respect fata de cel care vrea sa te invete ceva (profesori plictisiti, etc). Daca acum il tratezi pe prof asa, maine va fi randul meu. Asa ca nu te mira ca lumea nu se prea inghesuie...Spor la proiectele "ciudate", care de altfel au aplicatii in viata de zi cu zi.Cirip
Link spre comentariu
Vizitator Krash

Problema cu profesorul sta in felul urmator: daca la teorie is foarte buni, ceea ce nu pot nega, ma indoiesc ca la partea practica s-ar descurca mai bine si sincer is satul de atata teorie, vreau sa vad si partea practica a lucrurilor. Teoria e buna si frumoasa dar daca nu stiu sa o aplic in practica e nefolositor din punctul meu de vedere. Si sunt de acord, totul are un pret, nimic nu se da gratis in ziua de azi :)

Link spre comentariu

1. Daca vrei sa comanzi un motor de 6V, nu ai spus nimic despre ce tip de motor este vorba si nici despre ce curent ia in sarcina nominala si cat este curentul maxim. In functie de acesti parametri precum si de cum vrei sa mearga, adica numai intr-un sens sau in ambele sensuri alegi ce schema vrei sa utilizezi si ce piese iti trebuie. Ai o schema hard pentru aplicatie?

Link spre comentariu
Vizitator Krash

Tot ce stiu despre motor este un motor de casetofon produs de firma Matushita, model MMI-6s6r de 6v la 2400 rpm si nu poate merge decat intr-o singura directie dat fiind ca are pus o dioda. Incerc sa folosesc schema urmatoare

http://hans-w.com/speed_control.htm

O alta problema ar fi cu masurarea turatiei, care mi-ar trebui ca feedback pentru bucla inchisa. Am desfacut un mouse si am luat de acolo fantele, dar nu sunt sigur daca va functiona sau nu.

Link spre comentariu

Daca este motor de casetofon oricum trebuie scoasa placa cu regulatorul de turatie, altfel devine prea complicat controlul PWM, si il poti face sa mearga in ambele sensuri cu o punte H. Cauta H bridge cu google ca sa vezi despre ce e vorba. In cazul in care vrei sa controlezi la sange motorul cauta cu google despre bucle de reglaj PID.

Dupa ce citesti despre cele doua subiecte, daca ai nelamuriri, intreaba.

Link spre comentariu

1. De regula la motoarele de curent continuu cu excitatie derivatie n=f(U) si au o caracteristica rigida in sensul ca turatia este proportionala cu tensiunea de alimentare.2. Nu ai spus ce fel de motor ai: cu excitatie derivatie, mixta sau serie. De regula motoarele de casetofon pot fi cu excitatie deriatie alimentate la tensiune constanta si deci au o turatie constanta proportionala cu turatie. Toata aceasta terie se schimba daca avem de a face cu motoare pas cu pas.3. Turatia poti s-o masori in diferite moduri: tensiunea de alimentare(daca ai motor de curent continuu cu excitatie derivatie), tahogenerator, cu fante, encoder sau rezolver.

Link spre comentariu
Vizitator Krash

Tensiunea motorului se poate schimba cu tensiunea, aici nu imi ridica mari probleme. Problema majora e ca am nevoie de un tranzistor cu care pot comanda tensiunea ce cade pe motor. In ceea ce priveste masurarea turatiei as vrea cea mai ieftina solutie. Am facut bucati un mouse de la care am preluat fantele. Se poate oare masura turatia daca pun un fototranzistor si o fotodioda? Sau mi-ai propune o alta solutie? Oricum multumesc tare frumos de ajutorul acordat pana acum

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări