Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator care oscileaza

dj_steel

Postări Recomandate

• Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dj_steel

14

• bogdan69

5

• miron1947

4

• d2134

3

Top autori în acest subiect

Am revenit....dar tot cu oscilatiaAm schimbt rezistenta de la 100k la 47...face la fel...Am observat un alt lucru....daca ating cu mana anodul unei lampi finale nu mai fluiera dar se aude un brum urat...

Link spre comentariu

Inverseaza legaturile de la secundarul trafului de iesire. adica unde e acum masa pui reactia negativa si invers. daca nu ai folosit reactie negativa muti doar masa de la un capat la altul.

Link spre comentariu

gata am rezolvat problema...nu aveam potentiometru pe intrare,acum am conectat PC-ul la intrare si nu mai fluiera si nici nu mai tiue si nici brum nu mai are(decat f putin dar nu se aude)Mentionez ca nu am transformatoare confectionate ci doar sunt 2 trafuri de 220/12v fara intrefier,exact cum sunt ele,se aud insa prea incet dar fara distorsiuni...L.E.Pot sa stric lampile(si asa duse)daca folosesc transformatoarele astea?

Link spre comentariu

Am facut si eu schema asta azi.Insa am pus EZ81 ca redresor. In reactia negativa am pus 12K in loc de 22K, asa imi pare ca e mai liniar si cu distorsiuni mai mici. In preu am 12AX7 Electroharmonix si in final am pus 6P14P deoarece suna mai frumos decat EL84 Tungsram. Am incercat si 6N2P cu EL84 dar era cam "aspru" daca se poate spune asa. Nu am reusit sa-l fac sa oscileze sau sa am brum absolut deloc. Filamentele in AC fara rezistentele alea la masa, efectiv circuitul de incalzire e complet independent de restul montajului. Trafurile de iesire din trafuri de cadre romanesti din care am scos spire ca sa am raportul corect( am scos 380 spire din secundar). Suna mai frumos decat varianta cu trafuri de iesire din TV cu lampi. Sau este doar autosugestie? Nu pun poze momentan pentru ca e doar un ghem de sarme.O sa-i fac un cablaj si o carcasa. Daca nu mi-e lene o sa pun poze la sfarsit.

Link spre comentariu

Am facut un cablaj la repezeala si a aparut brum. Buuun, am pus rezistentele la masa in alimentarea filamentelor si am mai pus 200 micro in filtraj. Acum brumul e insesizabil aproape. Mai trebuie sa experimentez. Insa nu asta voiam sa spun in principal. Am folosit in filtrajul tensiunii anodice conzi IPRS metalici de 2x100 micro pusi in paralel. Rezultatul foarte bun. Apoi am incercat un condensator 220micro nou, nout, modern. Surpriza, rezultat mai prost decat cu batranul IPRS care are 20 ani, scrie pe el 1989. Asta,asa ca radea cineva de acesti condensatori aici pe forum.

Link spre comentariu

Nu este nici o supriza sa ai condensatori electrolitici noi , de proasta calitate ! Dar ma indoiesc ca sint multi constructori DIY care au utilizat vreo data un ESR-metru ,necazurile cu autooscilatii , brum, zgomote etc. sint date in majoritatea cazurilor de aceste condensatoare si in loc de confectionarea sau achizitia unui astfel de aparat, se pierde vremea cu modificari in scheme ,trasee de masa etc asa ca ar merita sa se faca o investitie in acest aparat ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări