dj_steel Postat Noiembrie 27, 2008 Partajează Postat Noiembrie 27, 2008 Salut!Am in constructie o clona de Aritma care...oscileaza...Finalele merg bine dar cand introduc ecc-ul face ca trenu:tiuie si bazaie...De la ce ar putea fi?Poze o sa pun mai pe seara daca este necesar...multumesc anticipat Link spre comentariu
d2134 Postat Noiembrie 27, 2008 Partajează Postat Noiembrie 27, 2008 Ai o reactie pozitiva pe undeva. Incearca sa decuplezi C1 (din catodul ECC83). Daca tot mai oscileaza inseamna ca ai legat ceva gresit. Link spre comentariu
dj_steel Postat Noiembrie 27, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2008 l-am decuplat si tot la fel face.am injumatatit si rezistenta de negativare,tot la fel face....ma gandesc ca nu cumva sa fie piesele prea aproape una de cealalata(ma refer la condensatorul de intrare de rezistenta de anod)dar o sa fac o poza sa va dati cu parerea Link spre comentariu
d2134 Postat Noiembrie 27, 2008 Partajează Postat Noiembrie 27, 2008 E posibil ca pe acolo sa se produca reactia sau prin firele care merg la potentiometru de volum. Ori prin alta parte....Lasa rezistenta de polarizare la 1k5. Altfel s-ar putea sa intre in clipping primul etaj. Poti sa adaugi o rezistenta in serie cu grila ECC83. Cam de 1K. O optimizezi ca sa nu-ti taie inaltele prea tare. Link spre comentariu
dj_steel Postat Noiembrie 27, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2008 cam asa arata schema(e un pic diferita partea de intrare fata de aritma)L.E eu nu am folosit reactia totala 22k+150r Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 27, 2008 Partajează Postat Noiembrie 27, 2008 D? afar? condensatorul ?la de 1nF de la primar la mas? ?i inverseaz? primarul sau secundarul la traful de ie?ire. Po?i renun?a ?i la reac?ie, dac? vrei. Eu am f?cut-o pe a mea dup? schema lui ALEKS, dar f?r? condensatorul din catodul triodei. A?a mi-a f?cut ?i mie prima dat?, fluiera de mi-am rupt urechile. Link spre comentariu
dj_steel Postat Noiembrie 27, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2008 pana sa montez componentele pe carcasa,am probat in aer un el84...toate bune si frumoase:oscila!am montat consensatorul de 1nF IN PARALEL cu primarul transformatorului si s-a oprit oscilatia.....in fine...mie nu el84 imi oscileaza ci e88cc-ul,fara ecc nu oscileaza si se aude bine cu semnal pdirect pe el84...,cum introduc in soclu ecc-ul incepe fluieratul. Link spre comentariu
d2134 Postat Noiembrie 27, 2008 Partajează Postat Noiembrie 27, 2008 cam asa arata schema(e un pic diferita partea de intrare fata de aritma)L.E eu nu am folosit reactia totala 22k+150rPune reactia negativa corect (inversezi primarul pina numai oscileaza) si lasa condensatorul de 1nF in primar ca s-ar putea sa oscileze in domeniul ultrasonic. Link spre comentariu
dj_steel Postat Noiembrie 27, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2008 pai nu vreu sa pun reactia(nici aritma nu are,in rest e cam la fel),o sa incerc maine sa inversez primarul trafului.... Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 27, 2008 Partajează Postat Noiembrie 27, 2008 .mie nu el84 imi oscileaza ci e88cc-ulPai reactia din transformatorul de iesire ajunge pe catodul lui ECC88. Link spre comentariu
dj_steel Postat Noiembrie 27, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2008 pai daca nu am pus reactia cum ajunge?L.E.Am facut poze dar nu sunt clare,mai mult nu poate telefonul Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 27, 2008 Partajează Postat Noiembrie 27, 2008 pai daca nu am pus reactia cum ajunge?Atunci acesta poate fi o cauza,amplificare prea mare si din cat pot distinge in poza nici linia de masa nu este realizata pe un fir plin de cupru,la care sa fie legate toate punctele de masa. Link spre comentariu
dj_steel Postat Noiembrie 27, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2008 Am incercat pe cat posibil punctul de masa sa fie surubul de pe regleta Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 27, 2008 Partajează Postat Noiembrie 27, 2008 masa sa fie surubul de pe regletaDaca este cel mai apropiat de de condensatorul de filtrsj,este bine,dar eu sunt mai conservator si optez pentru fir plin. Link spre comentariu
dj_steel Postat Noiembrie 27, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2008 Hmm si din cauza aia sa oscileze? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum