iuli09 Postat Noiembrie 27, 2008 Partajează Postat Noiembrie 27, 2008 exista vreo diferenta intre un bec cu dulie E 27 si unul cu E 14 in cazul in care becurile sunt de aceeasi putere ? Mai exact : de ce trebuie sa existe aceste becuri cu E14 ? care e ratiunea existentei acestui tip de dulie ? Link spre comentariu
iuli09 Postat Noiembrie 27, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2008 nimeni ... nimic ? sau chiar nu e nicio diferenta ? Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 27, 2008 Partajează Postat Noiembrie 27, 2008 nu-i nici o diferenta in afara de marimea duliei,E14 e mai usor de indesat in spatii stramte,gen anumite lampi(deci lampi,nu atlceva )si nu mai face posturi consecutive,nu e chat ca lumea sa-ti raspunda in 20 de secunde Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 27, 2008 Partajează Postat Noiembrie 27, 2008 deci daca vrei raspunsuri tip "ness", adic? instant, treci pe chat!! Link spre comentariu
iuli09 Postat Noiembrie 27, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2008 hmm...nu vreau nici ness nici ceai ,doar niste raspunsuri...daca nu cer prea mult. Raspunsul de mai sus nu mi se pare cel corect deoarece nu dulia e cea care da masura lejeritatii cu care un bec poate fi montat ci globul care indiferent ca vorbim de E 14 sau E 27 e partea mai mare a unui bec. Astept si alte raspunsuri ...si am zis raspunsuri nu ironii de doi bani ;) Link spre comentariu
Vizitator sorin6 Postat Noiembrie 27, 2008 Partajează Postat Noiembrie 27, 2008 Pai eu zic ca diferenta este E27 - E14 = E13 ... Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 27, 2008 Partajează Postat Noiembrie 27, 2008 in anumite chestii nu incape un bec d-ala lumanare de 40w cu dulie E27 de ceramica,insa o E14 mergetreaba cu duliie e asemanatoare cu vremea cand circulau si leii vechi si cei noi..eu astept dezbaterea de ce E40 si nu E27,e mai interesant Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 28, 2008 Partajează Postat Noiembrie 28, 2008 E40 e la iluminatul stradal, ?antiere, CFR, hale industriale, unele l?mpi de putere simple, etc. Actualmente se folosesc numai becuri cu vapori de Hg, dar pe vremuri erau numai becuri cu filament (avea taic?-miu un bec de 200W ''Steaua Român?'' ?i un adaptor E27-E40).''E'' vine de la Edison, el fiind cel cu inventarea becului ?i a fasungului acestuia... Link spre comentariu
iuli09 Postat Noiembrie 28, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2008 se poate extinde subiectul: eu am zis E27 si E14 pentru ca sunt mai comune dar se pot adauga in discutie si E40 si de ce nu si E7 ...Cred ca daca ne lamurim in legatura cu doua dintre ele explicatia o sa fie valabila pentru toate celelalte . Eu nu cred ca e ceva care tine de dimensiunile becurilor . Legat de un post de mai de sus "in anumite chestii nu incape un bec d-ala lumanare de 40w cu dulie E27 de ceramica,insa o E14 merge"eu nu stiu nicio lampa (si am vazut destule) in care sa nu incapa un bec din cauza duliei; daca nu incape e din cauza globului. Unde intra un bec (indiferent de felul becului) cu E14 intra si echivalentul sau cu E27 ,evident daca se schimba dulia in lampa respectiva. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum