Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Puxing

yo9hrb

Postări Recomandate

• Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hrb

8

• Ovidanie

5

• dj_radu69

3

• Yo4You

2

Top autori în acest subiect

YO8TLC- Cezar Lesanu are Puxing 777 si zice ca nu merita banii, a dat pe ea 400 lei. Acum parerea mea, mai bine dai 600 lei si cumperi un FT60, ai benzile 144 si 432 bonus ca o poti dezlega la emisie si o poti folosi daca te apuci de taximetrie. Plus ca ai receptie de la 108 la 999 MHz.

Link spre comentariu

La 400 lei si mie mi se pare scumpa, mai ales ca pe FT1500 + antena pentru auto am dat 500 lei. Dat la 190 lei, face banii? Mai precis, cam care ar fi problemele ei?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am profitat de intilnirea de sfirsit de an si am discutat despre Puxing cu YO8TLC-Cezar. A dat 400 lei pe statie si citeva accesorii cum ar fi adaptor de la mufa SMA la BNC, microfon de mina, husa, acumulatori rezerva. Toate de calitate slaba, cica cablul spiralat de la microfonul de mina e un fel de arc, nu se intinde nici macar jumatate de metru, orice miscare faci tragi statia dupa tine. Dar nu asta ar fi marea problema, cel mai suparator e ca statia are selectivitate mica, sqelch-ul iese din functie la cel mai mic parazit, orice televizor, telefon mobil, alimentator in comutatie face ca statia sa pacane enervant, solutia ar fi sa dai sqelch-ul la maxim dar atunci risti sa nu mai auzi nici repetorul local. Si intimplarea care a pus capac la toate s-a petrecut in timpul ce testau un tinitrack, statia Puxing cica emite asa de imprastiat ca a reusit sa stearga continutul eeprom-ului dintr-un microcontroler pic. Si asta de trei ori, ca la inceput au dat vina pe microcontroler, nu credeau ca asa ceva e posibil. Si test facut chiar seara asta, statia in emisie plimbata pe linga carcasa calculatorului reuseste in 4-5 secunde sa-l blocheze, testat pe doua calculatoare din care unul era complet asamblat. FT60 setata pe 5W nu a reusit sa reseteze nici un calculator, tot astazi am testat.Statia ar fi buna dar sa o folosesti undeva la exterior, nicidecum in apartament sau la birou.

Link spre comentariu

Si inca o treaba cu Puxing, daca tin apasat butonul ala care scoate sqelch-ul, ala de sub butonul de emisie si apas orice alt buton sau rotesc encoderul statia se blocheaza, trebiue sa-i scot acumulatorul si sa o las 1-2 minute. Eu cind a fost sa-mi cumpar portabila din tot ce am vazut si gasit FT60 a fost de departe cea mai buna alegere. Am cautat o statie care sa poata lucra in mod VFO, nu doream una cu canale fixe.

Link spre comentariu

Cine poate da o parere despre portabilele Puxing? Ma intereseaza in special cele de VHF.

Salut,la 325Lei eu am luat din SUA Icom 2100H(cu transport cu tot),este adevarat ca acum dolarul este cam sus dar decat sa cumperi o chinezarie ordinara mai bine folosesti un RTM ...RTP sau cum le zice,macar se aud bine.Dupa parerea mea chinezii sunt buni de :2loser:
Link spre comentariu

Concluzia corecta ar fi ca transceiverele Puxing nu se pot compara cu produsele Yaesu, Motorola, Icom etc dar nu sunt nici de aruncat. Sa zicem ca Puxing 777 ar valora maxim 250 lei. Trebuie totusi sa tinem cont ca e micuta, incape in buzunar si pina la urma isi face si treaba...Mai bine Puxing decit nimic.

Link spre comentariu

Am simtit nevoia unei portabile cand am fost la ultima intalnire a radioamatorilor, la Buzau. Aveam la mine un Yaesu, dar ala mergea numai in masina. Am vrut sa ma intalnesc cu cativa colegi de forum, dar, din lipsa unei portabile... n-am putut. Nu m-am gasit decat cu yo9hnf (intamplator, pe strada). Si de aceea vreau sa-mi iau ceva ieftin. Avand in vedere ca un Puxing777 este vrei 70$ cu transport cu tot... ma mai gandesc.

Link spre comentariu

Am simtit nevoia unei portabile cand am fost la ultima intalnire a radioamatorilor, la Buzau. Aveam la mine un Yaesu, dar ala mergea numai in masina. Am vrut sa ma intalnesc cu cativa colegi de forum, dar, din lipsa unei portabile... n-am putut. Nu m-am gasit decat cu yo9hnf (intamplator, pe strada). Si de aceea vreau sa-mi iau ceva ieftin. Avand in vedere ca un Puxing777 este vrei 70$ cu transport cu tot... ma mai gandesc.

mai gandeste-te...pe langa cei 70$ se mai poate face un mic efort si iti iei ceva de firma...si nu iti va parea rau.
Link spre comentariu

Are dreptate nikos,portabila pe mine ma costat 200$(era dolarul 2,4lei)si este superperformanta IcomT7H Sport si dual band pe deasupra si are functie si de scaner.Decat ceva ieftin si slab ca performante mai bine lipsa,parerea mea.Cand o sa cumperi acea chinezarie o sa vezi ca de fapt nici banii dati pe ea nu-i merita. :da

Link spre comentariu

Multumesc de info. Momentan ma multumesc cu Yaesu (mobila). In viitor voi vedea pe ce dau banii. Intr-adevar, o portabila care sa fie dual-band si sa mai aiba si functia de scanner, la 200$, e interesanta.

Link spre comentariu

Am patru portabile pentru 2m in casa. Doua Maxon, o chinezarie Kington si un RTP, HI!In ultimii doi ani am folosit o portabila doar la simpozion pentru a-l gasi pe ovidanie siin deplasarea la sesiunea de examen la Fetesti. In total cam 10 min. in 2 ani de zile.In restul timpului trebuie sa-mi aduc aminte sa mai pun acumulatorii la incarcat.Haideti sa fim sinceri, si eu sunt un fan al sculelor bine lucrate, dar pentru atat lucruparca nu merita cheltuiti prea multi bani.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări