Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Melamina pt pal brut

habarnam

Postări Recomandate

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Shambala

4

• csl1131

3

• m4xx

3

• bmwh548

2

Top autori în acest subiect

Daca tot l-a scos la lumina;

Se numeste HPL. Ultimul meu proiect este realizat cu HPL alb si adeziv de contact la spray. Am folosit un spray si jumatate din al doilea.

Este obligatoriu sa se lucreze cu freza de copiere.

Intr-adevar, lucrarea iese impresionant de misto. Ca din fabrica. Asta pentru cine are habar ce face...

untitled-1_7.jpg?itok=8O1yBn9S

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Si ca sa ajungi sa ai habar cate incercari trebuie sa faci si cam cat material sa strici?  Bine, resturi (daca ai de unde)

Intrebarea este serioasa, fara ironie.

Si a doua intrebare - este vorba despre melamina sau despre folie din plastic de tipul celei folosite de producatorii de incinte ?

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Eu o vad simplu. Se taie HPL mai mare decat cota peretelui cu 5mm perimetral.

Spray pe fata cutie 2 straturi, pe placa 2 straturi. Lasi sa nu mai fie sticky la deget, si aplici foaia pe boxa. Presezi bine, bati cu o placa si ciocan cauciuc, rola, presa, etc.

In 5 minute bagi freza si scoti excesul.

Cand dai adeziv pe cutie trebuie sa ai mascate celelalte fete cu banda de mascare si hartie. 

La infoliere e alta smecherie. Se infoliaza o placa mare. Se frezeaza cnc cu o freza 90grd, care va scoate doar peretii. Aceasta freza va patrunde suficient incat sa lase foaia de pvc intreaga. Boxa se impatureste, dupa adezivare. Pot dezvolta, pentru cine are presa membrana infoliere cu vacuum. 

Credeti-ma cand va spun ca este foarte simplu de lucrat. Producatorii sunt smart.

P.S. Mi-a cerut cineva proiectul Monacor. Am unul similar cu o alta joasa. Nu mai deschid alt topic...

Monacor 2 cai SP-250P WG-300 DT-300 bass reflex.pdf

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Multumesc.

Deci este vorba despre melamina rigida, e cam la fel ca la lipit furnir doar ca mai simplu   :)

Nu am inteles bine explicatiile cu infolierea. 

1. Nu am inteles daca se face si cu folie din aceea groasa (0,5mm sau cam asa ceva), foarte rezistenta, cum au unele boxe de fabrica.

2. Si nu am inteles cum  se face la muchiile rotunjite. Am urmarit f atent si imbinarea era la baza boxei, practic era invelita in acea folie. Totusi era presata perfect si peste spate complet, si peste fata cam 1,5cm - nu se vedea nici o alta imbinare, nici cu lupa. Oare acelea sunt lipite la cald si se strang la aer cald ?

Link spre comentariu

Se taie o șipcă lungă, cu frezări de rotunjire, etc, din mdf.

Se înfoliază, ulterior se frezează 45 grade pe spate, nuturi, etc, dar cât să nu taie folia de pe față. Se face la cnc cu o freză specială. Apoi se împăturește cutia cu spate adezivat.

Frontul se aplică ulterior. Făcută treaba ca la carte, nu lasă urme.

Teoretic o poate face și un amator, dar ai nevoie de o masă specială, cumva să poți încălzi folia, și o pompă de vacuum.

Nu știu cum să explic altfel. O să desenez când am timp.

Link spre comentariu

Ceva de genul. Eu fac cu pal și banda de hârtie, și se împăturesc impecabil. O să fac un post exemplificativ la mobilier.

https://groovfold.com/Miterfolding.html

Din cel mai ordinar pal ți-o fac. Am nevoie de un circular de bun simț, niște bandă de hârtie și aracet. Atât.

Îți fac și dodecaedru dacă vrei.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Multumesc pt explicatii.

Intrebam mai mult din curiozitate.  Eu sunt mai de moda veche si daca fac [rar] o pereche de boxe, le fac furniruite.

Speram sa existe si o metoda mai simpla - in cazul folierii.  Ma refer la o folie groasa, care sa poata fi lipita peste toata boxa si sa se stranga /traga  la suflarea cu aer cald, in genul varnisului termocontractil.  De, vise...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări