Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Melamina pt pal brut

habarnam

Postări Recomandate

nu stiti unde as putea gasi melamina?ideea era sa fac incintele din pal brut si dup-aia sa le melaminez. Producatorii de boxe de apartament (turnuri si boxe pt biblioteca) asa fac. ideea este ca nu am gasit alta metoda de a face colturile perfecte :oops:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Shambala

4

• csl1131

3

• m4xx

3

• bmwh548

2

Top autori în acest subiect

si eu caut..dar pana acum n-am gasit asa ceva de cumparat.....dar..poate stie cineva.....cine stie, sa ne..."lumineze"....parca la VASILEsau la altcineva tot ca vasile,care facea boxe am vazut si dinastea complet melaminate...poate ne "lumineaza" el de unde ia melamina.......???

Link spre comentariu
Vizitator berti

Fratilor, treaba sta in felu urmator:melamina e o placa de 1-2 mm grosime, deobicei alba, dar se gaseste si in alte culori. Daca tineti voi minte mobilele de bucatarie de vremea lu Raposatu, alea albe...eh, alea erau facute din PAL Melaminat...Ce se foloseste acum pentru mobila se numeste PAL caserat, adica o hartie subtire pe care se imprima textura, hartie care se acopera cu diverse straturi de protectie, in functie de model (mat, lucios, etc..)Boxele de fabrica sunt facute din pal care pe urma este acoperit cu o folie speciala intr-o presa cu vid. Folie de asta se gaseste si pe la noi, se foloseste la usile din PAL sau MDF profilate, mai greu e cu presa de vid :))Pe o suprafata nu se poate aplica nici un fel de melamina sau folie fara utilaje specializate, de ex. pentru funiruirea PAL-ului este necesara o presiune de 300 Atm in cilindrii presei... asa ceava n-ai cum sa faci acasa.Ce vedeati voi pe la colegii nostrii de pe forum, era probabil PAL chituit si slefuit astfel incat toate muchiile, canturile si suprafetele sa fie fine, si pe urma acoperit cu autocolant imitatie de lemn...Dar poate vede vreunu din ei acest topic si ne lamureste exact...

Link spre comentariu

deci pe unele masti de chiuveta(daca mai aveti/ati vazut asa ceva) pe margine era dat cu tot un fel de melamona, sau ceva de genul ala, numa ca erau fasii de vreo 2-3 cm,.....ceva de genul ala se foloseste si la mobila....de ex la birourile pt calculatoare, dinaia care se pune pe mardinea la masa...(pe unele mai vezi asa ceva)eu la asta ziceam..nu e chiar melamona, dar...imitatie, sau cum se numetre..dinalea ca pe birourile pt calculator..asa ceva....

Link spre comentariu
Vizitator buhu

pentru o finisare impecabila a boxelor cel mai bun este furnirul .acesta se qplica dupa ce incinta este gata in intregime ,muchii rotunjite ..tot tacamul (dupa gusturi) .Daca sunteti in posesia unei freze verticale gaurile le putei da si dupa furniruire .

Furnirul estetic este asemeni unei hartii cu o grosime de 1-2 mm si cu diferite texturi .Dimensiunea standard a unui sul de furnir este de 2,5m pe o latime de 0,65 m ;Din coala de aceasta dimensiune se va taia cate o bucata la dimensiunea fiecarui perete al incintei lasand o marja de eroare,apoi se aplica pe fiecare perete al incintei prin lipire cu:aracet ,diversi adezivi pentru lemn,moment kit...,si se preseaza in menghine de lemn ,iar daca nu aveti menghine se foloseste prenadez .Dupa uscare se finiseaza marginile cu hartie abraziva .Dupa ce se incheie eceste operatiuni se poate face o lacuire fie baituire+lacuire dupa bunul plac

Metoda este oarecum asemanatoare cu cea a aplicarii foliei decorative...

Furnir gasiti : http://www.afacerilemn.ro/rom/catalog/catalog.php?&Camp=Furnir

Sper ca v-am fost cu ceva de ajutor daca nu toate cele bune si spor la munca

Link spre comentariu

buhu EXACT la ce ai zis tu, eu la asta m-am referit....

acum ca stiu si ce , si unde sa caut..ma apuc de lucru...(mai incolo cand am timp...)

mersi...

(cred ca si tu, habarnam tot la asta te-ai referit....)

Link spre comentariu

eu am boxe facute din MDF cu autocolant peste el ... arata misto numai ca daca le-ai lovit se poate dezlipi :xpentru cine nu muta boxele toata ziua prin casa e alegerea cea mai buna ... eu unul nu ma plimb cu ele prin casa :lol:

Link spre comentariu
  • 15 ani mai târziu...

Melamina se gaseste in diverse culori!Egger le produce si este exact melamina care o aveti pe blaturile de lucru de la bucatarie!Este termorezistenta si are aceleasi proprietati cu blatul de bucatarie e foarte rezistenta si se gaseste la dimensiune de 2800 mm pe 1300!Nu ai nevoie de nici o presa cu vacuum pentru aplicare doar de un compresor un pistol bun si un prelandez special si se aplica fara probleme pe pal brut sau orice alt pal cu melamina!Eu o folosesc uneori in loc de faianta intre corpurile din bucatarii deoarece este foarte rezistenta!

Link spre comentariu

1) Când corectezi pe cineva, asigură-te că ştii despre ce scrii. Adezivul nu se numea nici ,,Prelandez,, nici ,,PreNandez,,. Se numea Prenadez . Bag seamă că de la cauciucul cloroprenic dizolvat în solvent îi venea numele. Iar particula ,,adez,, vine de la adeziv...

2) Sunt de acord că topicul nu era musai să fie resuscitat....dar aşa e la început, unii începători citesc la nimereală pe forum şi nu sunt atenţi la data ultimei postări.Mi s-a întâmplat şi mie..

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări