Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

aparat contra sobolanilor

eugenchis

Postări Recomandate

va salut am un loc de parcare unde circula foarte multi sobolani si am avut surpriza sa-mi roada firele dela masina ,as dori daca ma poate ajuta cineva cu o schema de aparat care sa ma ajute sa-i pot alunga . va multumesc mult.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

2

• traianpop

2

• eugenchis

2

• Stefan

1

Top autori în acest subiect

• Administratori

va salut am un loc de parcare unde circula foarte multi sobolani si am avut surpriza sa-mi roada firele dela masina ,as dori daca ma poate ajuta cineva cu o schema de aparat care sa ma ajute sa-i pot alunga . va multumesc mult.

Stai in hotvon ? Numai acolo era plin de sobolani si negrii icon_hang
Link spre comentariu

nu Vasile, locuiesc chiar in centru zona "Mara",dar in apropiere se gaseste un container de gunoaie si de acolo cred ca vin prietenii ,dar ramin totusi cu speranta ca cineva are o schema care m-ar putea ajuta eu ma pricep putin la electronica. multumesc.

Link spre comentariu

un generator de ultrasunete cu un 555 ,un amplificator de putere pe un tweter piezo la o ferecv. de aproz 23KHzin diminetile de vara (acum uarna nu se mai aude), cand mergeam la munca, treceam pe langa un bloc unde se auzeau niste sunete ff inalte (nu stiu cum de le percepeam dar erau tare enervante - noroc ca nu locuiam in zona ) si in cateva saptamani au disparut toti cainii care isi faceau veachul pe acolo .

Link spre comentariu

off topic:

chiar si @VASILE stie de Hotvon(sau 60 :da )

on topic:-nu , acele aparate nu au influnta,asupra animalutelor...-lucru testat , cu diverse puteri,si diverse frecvente

se pare ca,chiar le place...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator balauru

Am avut aceeasi problema cu fire roase de sobolani din instalatia electrica a masinii cu ceva ani in urma, locuiesc la circa 100 m de o piata agroalimentara, asa ca e clar de unde veneau. Am gasit sub capota motorului amenajat un culcus in toata regula, pe o carpa tinuta acolo ca sa ma mai sterg pe maini dupa ce suflam in jiclorul de ralanti (era Dacia 1310 pe carburator). Avea animalul inclusiv stoc de supravietuire, ceva cotoare de mere si cateva nuci, e clar ca se baga acolo seara, dupa ce veneam acasa, era deja toamna spre iarna si era frig noaptea, dar la motor inca mai exista ceva caldura.Solutia: evident, refacerea conexiunilor roase (din fericire au fost roase doar cele de la lampile semnalizatoare din fata) si "grau" din cel roz, special pentru otravit rozatoare, presarat prin tot compartimentul motor. Rezultatul s-a vazut imediat iar "graul" roz a mai ramas pe acolo inca vreo 3 ani pana am vandut masina, nu au reaparut rozatoarele.In concluzie, se pare ca exista si probleme la care rezolvarea "traditionala" este mult mai simpla decat cautarea unor metode electronice.Incearca!Respecte,balauru'

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări