zaitzus Postat Noiembrie 25, 2008 Partajează Postat Noiembrie 25, 2008 Buna ziua, as avea nevoie de o schema functionala a unui redresor de incarcare pentru un banc de acumulatori de 12v/600 Ah. Practic ar trebui sa-i incarc cu 60 ah, am un transformator care poate debita acest amperaj. Ce schema as putea utiliza pentru aceasta putere? Link spre comentariu
em2006 Postat Noiembrie 26, 2008 Partajează Postat Noiembrie 26, 2008 Sa-nteleg ca secundarul e dimensionat pentru a debita 60 amperi? Alimenteaza trafo si leaga secundarul pe o sarcina rezistiva de 60A. Masoara si precizeaza tensiunea secundara de mers in gol si tensiunea pe sarcina de 60A. Asta ca sa ne orientam pentru a-ti recomanda o schema de redresor de incarcare. Link spre comentariu
CATA2003 Postat Noiembrie 26, 2008 Partajează Postat Noiembrie 26, 2008 Cred ca la tensiunea asta ar merge bine redresare tiristori , cu deode o sa arunci multa putere , iar daca folosesti tiristori mai poti regla si incarcarea .... Link spre comentariu
zaitzus Postat Noiembrie 27, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2008 Cred ca la tensiunea asta ar merge bine redresare tiristori , cu deode o sa arunci multa putere , iar daca folosesti tiristori mai poti regla si incarcarea ....em-ar ajuta o schema, cat despre traf, este unul de sudura, am intercalat un ampermetru si functie de descarcarea bateriei a debitat si 60 amperi. fara sa-i scada tensiunea in sarcina Link spre comentariu
em2006 Postat Noiembrie 28, 2008 Partajează Postat Noiembrie 28, 2008 Esti cam zgarcit in detalii, o schema adecvata presupune mai multe date.Ce tensiune da traful in gol?Unde ai masurat cei 60A, pe alternativ, sau pe continuu, dupa punte, presupun ca ai acolo si o punte redresoare. Ce diode sunt in punte?Ce ampermetru ai folosit?Nu poti face cat de cat o schema a montajului cu care ai facut experimentul, pe care sa notezi si valorile de tensiune si de curent masurate? Ai avea mai multe sanse sa primesti o schema potrivita. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum