Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conexiune intre un PLC Siemens S7-300 cu CPU 315 DP si un PC

Vizitator CalinMRK

Postări Recomandate

Vizitator CalinMRK

Salut,

Am si eu o intrebare la voi , si anume: cum pot realiza cat mai ieftin o conexiune dintre un PLC Siemens S7-300 cu un CPU 315-2 DP (http://support.automation.siemens.com/W ... aller=view) si un PC, adica as vrea sa achizitionez date cu WinCC din PLC printr-un protocol ProfiBus... am gasit niste variante cu niste placi CP5613 A2 , dar sunt foarte scumpe si nu mi le permit ... sunt dispus sa investesc un maxim 200euro... Daca cineva cunoaste o metoda mai putin costisitoare il rog sa mi-o zica si mie...

P.S. : Proiectul este pentru o lucrare de licenta...

Multumesc,

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Elef

3

Vizitator CalinMRK

placa de achizitie CP5611 costa putin peste 1000$ deci destul de mult pentru mine...in schimb m-am interesat de varianta cu Adaptor si am gasit adaptorul asta : USB-S7 Adaptor (Siemens) MPI?, DP, PPI , acum nu sunt prea sigur daca prin intermediul lui WinCC imi achizitioneaza date din CPU-ul meu...

Link spre comentariu
Vizitator CalinMRK

Iti merge si cu PC Adapter(idiferent ca e USB sau serial) sa achiztionezi date din Wincc.Dar atentie PC Adapter-ul se alimenteaza din CPU ;).

Mersi ELEF ... nu vreau doar sa achizitionez date din winCC ci si cu WinCC-ul sa iau date din PLC... mersi am vazut ca merge, dar inca nu am gasit pret pentru adaptor...mai caut ... cat priveste alimentarea Adaptorului sa stii ca nu il bagam la 380V:))
Link spre comentariu

Adaptorul e 300euro.Daca te uiti in linkul pus de mine intr-un post anterior o sa il vezi ;).Iar cu alimentarea este o chestie foarte reala.Doar CPU-ul are in mufe 24V pentru functionarea adaptorului ;).

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator mpintilie

poti gasi adaptor si la 150euro, e drept nu e original, dar merge la fel de bine.eu am avut unul 2 ani si a mers uns.l-am vandut cand am facut rost de un card CP5512, dar acum imi pare rau, am mai avut de cateva ori nevoie de comunicatie pe mpi-com port.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 6 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări