Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplif TDA7294

Vizitator ttoo

Postări Recomandate

• Răspunsuri 162
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• csl1131

25

• ghettoman

24

• GigiZ

12

• DJ_Speedy

11

Top autori în acest subiect

dap,ai dreptate..aia din datasheet eta in paralel...pei se leaga la fel ca si celalalt...7294...adica intrarea la masa(la al 2-lea IC), si o rez de 22k de la iesirea la primul IC pana la intrarea inversoare la cel de-al 2-lea... sau daca nu de 22K, de ce valoare vrei tu,numai sa pui la fel peste tot, ca sa aiba gainurile la fel tda-urile, ....

Link spre comentariu

Salutare,Nu stiu de ce avetzi voi mania testelor de tot scutcircuitati si alimentati la tensiuni mai mari integratele, poate vreti sa revolutionati tehnologia audio.Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand folosesc o piesa incerc sa respect cat pot specificatiile tehnice si parametrii de catalog. La realizarea finalilor astora au muncit niste oameni mult mai destepti ca noi si stiu ei ce spun.In privinta lui 7294-- isi merita banii pt aplicatii nepretentioase, dar pt ceva care "sa gadile urechile in mod placut" eu prefer mosfeturile(buz900 sau irfXXXX). Am renuntat de mult la integrate chiar si la STK-uri.tda7294---- nu l-as pune pe subwoofer.

Link spre comentariu

Salutare,Nu stiu de ce avetzi voi mania testelor de tot scutcircuitati si alimentati la tensiuni mai mari integratele, poate vreti sa revolutionati tehnologia audio.Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand folosesc o piesa incerc sa respect cat pot specificatiile tehnice si parametrii de catalog. La realizarea finalilor astora au muncit niste oameni mult mai destepti ca noi si stiu ei ce spun.

exact la fel cu overclokingul...ce apare in catalog sunt valorile normale...dar cu suprarice si alte timpenii se poate trece de bariera lor :wink:
Link spre comentariu

da..e drept ..dar nu obtii mare lucru daa ii bagi inca vreo 5V pe alimentare...o faza ar fi sa ii alimentez VAS separat..totusi..la cat ai de lucru cu schimbat de CI arse si cati bani dai mai bine alegi din prima ceva mai bun si cu care stai linistit ca stii ca te poti baza pe ea...

Link spre comentariu

Daca tot se discuta aici despre amplificatoare cu TDA7294 m-am gandit ca nu ar avea rost sa deschid un alt topic cu oful meu. Am cautat timp de mai multe ore intr-o seara dupa o schema de cablaj mono pentru TDA7294 facut intr-un program specializat (gen OrCAD, Protel, Eagle) dar nu am gasit, asa ca m-am hotarat sa imi fac propria varianta de cablaj. Pana aici totul bine si frumos. Intr-un final am reusit sa il termin si l-am uploadat pe un server pentru al putea vizualiza si dvs. Problema mea este ca au nu stiu cum fac bucle de masa sau alte chestii care influenteaza corecta functionare a amplificatorului, de aceea va rog pe dvs., cel putin cei care aveti timp, sa aruncati o privire peste opera mea si sa ma corectati la eventualele greseli pe care le-am facut eventual sa il mai compactati. Aici este adresa catre serverul unde am pus asa:

- Schema electrica a montajului in format *.jpg

- Datasheet-ul integratului

- varianta de cablaj pe care am facut-o in Eagle. Aici am avut o mica problema cu serverul yahoo-lui deoarece nu cunostea extensia *.brd si am fost nevoit sa i-o schimb in altceva, asa ca va rog sa nu uitati dupa ce ati downloadad fisierul respectiv sa il redenumiti in nume.BRD

Multumesc si va urez o seara buna in continuare.

http://www.geocities.com/vali16spd

Link spre comentariu

chestia aia care ai facut-o probabil ca NU e buna...adica piesele(cand am vazut altele,nu m-am mai uitat ff atent la ele) piesele probabil ca sunt bune puse...DAR dar traseele le-ai facut groase cat china ,cele de alimentare, si cele de iesire... DAR cele de la piciorusele la integrat sunt subtiri ca un fir de par....si mai ales, cele care erau de putere, +,-,masa, alea le-ai facut ff subtiri.. si mai ales iesirea..ai tras-o printre piciorusele la integrat...oare bucatica aia de cablaj, chiar daca ii pui tu cositor pe ea cat vrei(ca mult nu poti ca o sa faca scurt cu piciorusele celalalte) ce zici oare aia rezista pe la puterea care o scoate tda-ul ala la iesire..???eu zic ca nu..deci trasee mai groase,mai late, si cu cositor mult, si tot s-au topit...(pusesem la iesire 2 boxe de 4 ohmi in paralel), dar oricum...

Link spre comentariu

deci trebuie ca traseele care vine puterea(adica +, -, masa si iesirea ) sa fie cat mai groase...pt a putea duce curentul care trece prin ele

si e un pin neconectat...ala poti sa il pui la un traseu..ca nu conteaza.... (ca sa iti fie mai usor)

si daca vrei tu cablaj gata facut

http://www.masterkit.ru/info/magshow.php?num=48

si mai ma ala de la conex...

link-ul ala e ff mic cablajul...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări