Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplif TDA7294

Vizitator ttoo

Postări Recomandate

daca te uitai cu atentzie vedeai condensatorii de decuplare unul in spatele cond de intrare de 1 micro si unul in lateral-dreapta lui....vrei sa ziic ca tu faci un fel de gainclone cu tda 7294?....pune o schema exact cum ai folosit tu sa o incerc..ps...tot nu mi-ai zis de unde ai scos tu 676W :shock:pps...tu oi fi avind vreun laborator de electronica unde mesteresti..... :lol: :lol: pot venii s ate vizitez?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 162
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• csl1131

25

• ghettoman

24

• GigiZ

12

• DJ_Speedy

11

Top autori în acest subiect

:d :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :shock: acelea sunt radiatoarele pt 7294 in punte (alea argintii):P :?: :!: :!: :roll: :d :lol: :lol: :lol:

Doamne fereste !!! cum sa nu-ti distorsioneze :lol: :lol: :lol:

si in continuare un calcul 1diot :d :lol: :lol: :lol: :lol: :roll: :idea:

P=U^2/r

P=170w ......... p=338w ............P=676w

U=52v .............U=52V...............U=52V

r=17ohmi..........R=8 ................R=4 ohmi

:lol: :lol: :lol: :roll: :lol: :!: :!:

ce ,cum, cand, unde ,cine ????

nu am inteles nik ce ai vrut sa zici :!:

de UNDE ai scos aia 52V ????

ce ai scris tu acolo e perfect adevarat, numai ca tensiunea aia trebuie sa fie pe boxa, si sa fir RMS ca sa scoti puterea RMS, daca e peak, atunci scoti puterea peak..

cum acolo poti sa ai 52V peak pe punte de tda-uri, deci ai 26V peak pe un tda.. ..asta ar cam merge daca il alimentezi la 42V ..

puterea care ai scris-o tu e puterea PEAK, puterea RMS e peak/2 deci jumate..

si ca sa scoata puterea aia peak pe 4 ohmi ai nevoie de 13A peak..,si la 8 ohmi ai nevoi de 6.5A peak...

hai ca ulyima valoare de 6.A POATE e supotrata de mosurile din tda-uri, da cealalat..NU.si in plus intra protectia in finctiune..

deci cum ziceai tu.. 85W rms@16 ohmi sau 169Wrms@8 ohmi, asta hai ca e posibil..cu distorsiuni de xxx%

Link spre comentariu

eU CRED CA voi aveti orbul gainilor ....am mentionat : calcul idot sau ce nu ati inteles ?! DA?!!

ghettoman nu vreau sa ma cert cu tine totusi ....oricat de jalnic ar fi un circuit tot e ceva de capul lui si de curiozitate daca stii ce inseamna ambalare termica explicale si la baietii care nu stiu ce e aia... si ce se intampla in momentul cand radiatorul nu e capabil sa preia si sa disipe caldura disipata de integrat ...k?! :wink:

Link spre comentariu

ambalare ca ambalare, dar la nivele mici nu se ambaleaza cu radiatorul ala, mai ales daca are si ventilator.Am facut si eu un montaj cu tda-ul si nu mi-a placut cum suna.Acum cateva luni l-am comparat cu un amplif gen ipa60 (am pus sursa si oglinda de curent pe etajul de intrare) si diferenta e clara. Desi ipa-ul meu nu e cel mai tare din parcare, dar tda-u pe langa el se aude cam suparator la urechi

Link spre comentariu

Am facut si eu un montaj cu tda-ul si nu mi-a placut cum suna.Acum cateva luni l-am comparat cu un amplif gen ipa60 (am pus sursa si oglinda de curent pe etajul de intrare) si diferenta e clara. Desi ipa-ul meu nu e cel mai tare din parcare, dar tda-u pe langa el se aude cam suparator la urechi

corect..pana nu auzi ceva mai bun si nu stii cum se aude.. zici ca ci ai tu e "cel mai tare din parcare"....pana nu auzi ceva mai bun.. :wink:
Link spre comentariu

eU CRED CA voi aveti orbul gainilor ....am mentionat : calcul idot sau ce nu ati inteles ?! DA?!!

ghettoman nu vreau sa ma cert cu tine totusi ....oricat de jalnic ar fi un circuit tot e ceva de capul lui si de curiozitate daca stii ce inseamna ambalare termica explicale si la baietii care nu stiu ce e aia... si ce se intampla in momentul cand radiatorul nu e capabil sa preia si sa disipe caldura disipata de integrat ...k?! :wink:

porcariile de tda nu intra in ambalare termica man.....asta incerc eu sa itzi explic....temperatura pe radiatoare nu trece de 30- 35 de grade in full load....vrei sa itzi pun pe o sinuisoida de 1 khz amplifu iar ieshirea pe oscilosop sa vezi ce tensiune scoate ca sa te convingi ca e in full load si dupa aceea sa pun senzorul termic al ap de masura pe radiator sa te convingi? ...personal...is satul de discutzia asta...degeneram in discutzii contradictorii care nu aduc nici un cistig nimanui...daca urechile tale suporta macar 100 de w scoshi de tda in punte....asculta sanatos...eu ma voi orienta spre alceva....

p.s. ai dreptate..ceva de capul lui este....reuseste sa ofere amatorului...o putere de 120 de w....din pacate 120 de w de zgomot :cry: .....dar asta este....vorba aceea...nu potzi face din rahat bici si sa mai si puste :wink:

p.p.s.....cind vei avea timp si chef trimitemi te rog schema cu tda in punte modificat si cu cablajul "miraculos" aferent....sunt chiar curios ce diferentze sunt....

Link spre comentariu

Nici macar nu stiu cum sa incep.... :? Fierb de luni de zile sa nu ma "contrez" cu cei care au folosit integratul asta (7294) si sustin in orice post al lor ca este un JAFFF.Eu l-am folosit ..ptr. mine, si in varianta simpla si in punte. Suna binisor ,dar surpriza a venit cand intr-un sistem Grundig le-am gasit ca finali ..Cand am cumparat sistemul l-am probat fara sa ma uit in interior sa vad etajul final si mi-sa parut ok ,sunetul un pic metalic dar... :shock: se putea foarte bine sa fie si de la un etaj pe tranzistoare.Surpriza era placa finala cu 7294 ...asa ca m-am pus pe testat..FRATILOR...lasati-o moarta, ca se aude f.bine si credeti-ma ca am un pic de experienta...spre rusinea mea nu fata de amplif. cu tuburi.(la care ma inclin din spusele voastre si amintirile mele.(care la mai am doar un pic de la batranu" cand repara statiile de nuntii)Este un circuit care merita incercat la pretul care il are.Un filtraj bun + un corector adv. este o minunatie in comparatie cu pretul.Si apropo, de realizat un amplif de sub. cu el merge f.bine....are rezerve si puteri care duc la miscarea unei "membrane de bas" foarte lejerNu-i mai cautati nod in papura la circuitul asta cå este bun ptr. incepatori si ptr cei care au un buget mic si nu cu pretentii exagerate de HI-FIAsta este parerea mea si cred ca mai sunt si alti .dar care nu vor polemica....si nici eu sincer sa fiu.

Link spre comentariu

Am venit sa ma disculp...Eu nu am zis ca e jaf, am zis ca nu e Hi-Fi si am zis ca nu se preteaza pentru subwoofer. Asta in sensul ca eu nu l-as folosi pentru asa ceva in conditiile actuale... Pe de alta parte, am zis ca e robust, fiabil, face galagie(in sensul ca se aude destul de tare cu o calitate acceptabila); E ideal pentru: incepatori, buget mic sau nevoi rapide - din pacate si eu sunt fericitul posesor al unui modul in punte luat prin 2001 de la Adelaida care a vazut destule chefuri si pe care il folosesc in fiecare zi si despre care "lumea" spune ca se aude foarte bine. Vreau sa il schimb direct cu un DoZ..l-am criticat din cauza limitarilor benzii si a distorsiunilor. Nu l-as pune pe subwoofer pentru ca nu prea se descurca sub 40Hz, dar pentru multi nu e nevoie si putini au incinte care sa coboare sub 50-60Hz ca sa isi doreasca liniaritate si in acea zona. Deci poate fi folosit si pe subwoofer dar nu-l recomand in cazul celar care au incinte de calitate care merg liniar sub 50HzConcluzia: NU l-as caracteriza JAF, ci doar nesatisfacator pentru aplicatii pretentioase la fel cum nici nu as recomanda realizarea amplificatoarelor cu performante deosebite ca si calitate a sunetului pentru puteri mai mari de 50 maxim 100W

Link spre comentariu

Am venit sa ma disculp...Eu nu am zis ca e jaf, am zis ca nu e Hi-Fi si am zis ca nu se preteaza pentru subwoofer. Asta in sensul ca eu nu l-as folosi pentru asa ceva in conditiile actuale... Pe de alta parte, am zis ca e robust, fiabil, face galagie(in sensul ca se aude destul de tare cu o calitate acceptabila); E ideal pentru: incepatori, buget mic sau nevoi rapide - din pacate si eu sunt fericitul posesor al unui modul in punte luat prin 2001 de la Adelaida care a vazut destule chefuri si pe care il folosesc in fiecare zi si despre care "lumea" spune ca se aude foarte bine. Vreau sa il schimb direct cu un DoZ..l-am criticat din cauza limitarilor benzii si a distorsiunilor. Nu l-as pune pe subwoofer pentru ca nu prea se descurca sub 40Hz, dar pentru multi nu e nevoie si putini au incinte care sa coboare sub 50-60Hz ca sa isi doreasca liniaritate si in acea zona. Deci poate fi folosit si pe subwoofer dar nu-l recomand in cazul celar care au incinte de calitate care merg liniar sub 50HzConcluzia: NU l-as caracteriza JAF, ci doar nesatisfacator pentru aplicatii pretentioase la fel cum nici nu as recomanda realizarea amplificatoarelor cu performante deosebite ca si calitate a sunetului pentru puteri mai mari de 50 maxim 100W

mi-ai luat vorba din gura :lol: :lol:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări