Vizitator ttoo Postat Martie 25, 2005 Partajează Postat Martie 25, 2005 Salutare!As vrea sa fac un amplif cu TDA7294 si as dori daca se poate niste pareri ale celor care au mai lucrat cu el despre ce stie si ce poate acest integrat.Va multumesc! Link spre comentariu
Vizitator Traiann Postat Martie 25, 2005 Partajează Postat Martie 25, 2005 http://forum.izatech.ro/viewtopic.php?t ... ht=tda7294 Acest forum are si Search ( cautare ) Go Link spre comentariu
csl1131 Postat Martie 25, 2005 Partajează Postat Martie 25, 2005 uite aici inca 3 link-uri: http://forum.izatech.ro/viewtopic.php?t=1489 http://forum.izatech.ro/viewtopic.php?t=1503 http://forum.izatech.ro/viewtopic.php?t=4493 cred ca dupa astea nu mai ai intrebari... tda-ul asta e relativ acceptabil daca nu ai pretenti... mai ales pt cat costa ... oricum, pt un subwoofer nu l-as folosii, doarece sub 50Hz amplifica fff naspaaa pt boxe normale..cat de cat..merge..simplu...de realizat..(daca esti incepator) iar daca vrei ceva mai bun..atunci NEAPARAT te orientezi catre tranzistoare, dar la cat costa, si la cei 70W cat ii scoate, e ff bun mai ales la capitolul..PRET.... :twisted: Link spre comentariu
m4xx Postat Martie 25, 2005 Partajează Postat Martie 25, 2005 da cat costa domne :lol: de-i atat de ieftin :?: Link spre comentariu
csl1131 Postat Martie 25, 2005 Partajează Postat Martie 25, 2005 ok, gaseste tu un altceva care la 200.000 (cu toate piesele incluse) sa scoate 70W RAEALI , sau sa zic...(relativ)NEDISTORSIONATI...chiar sunt curios....zii .... Link spre comentariu
Haralambie Postat Martie 27, 2005 Partajează Postat Martie 27, 2005 Din cate am despre acest amplificator :shock: Am auzit ca este bun.... mai ales pt subwoofere ..... Si cred ca o sa imi fac si eu unu ! :lol: Link spre comentariu
csl1131 Postat Martie 27, 2005 Partajează Postat Martie 27, 2005 Din cate am despre acest amplificator :shock: Am auzit ca este super bun.... mai ales pt subwoofere ..... Si cred ca o sa imi fac si eu unu ! :lol: :shock: cred ca glumesti :shock: sau...poate subwoofer intelegi tu ca este ceva ce se aude mediile si inaltele..in cazul asta..merge...oricum ,am zis si mai sus..banda de frecventa in care "merge" e intre 60-18.000 Hz...ce sub are frecv minima peste 60Hz...???atunci frecv maxima cat o are..10kHz???? :shock: Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze Postat Martie 27, 2005 Partajează Postat Martie 27, 2005 csl1131 cum l-ai testat de ai ajuns la concluziile astea? Testat pe osciloscop + generator de frecventa, TDA7293 mi-a mers pana la 30Hz acceptabil (mai jos deja erau distorsiuni mari).Pana si NeXuS_3 a facut subwoofere cu acest integrat, din cate stiu eu, si nu l-am auzit sa se planga. Link spre comentariu
Haralambie Postat Martie 27, 2005 Partajează Postat Martie 27, 2005 Nu am folosit tda 7293 ... dar tda 7294 l-am auzit cum merge Chiar si DJ_Tymy mi l-a recomandat http://www.alldatasheet.com/datasheet-p ... A7294.html Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 27, 2005 Partajează Postat Martie 27, 2005 sistemul genius 5.1 are ampliful pt subwoofer cu 7294 sau 7295..nu mai tin minte exact si basul se aude bine...am folosit si eu si se descurca binisor, dar trebue sa ii dai mult din egalizator ca sa il convingi sa scoata bas...o alta varianta ar fi ceva ieftin pe tranzistori...dar asa nu ai protectii (termica si la sc.) asa ca trebuie sa fii mai atent Link spre comentariu
csl1131 Postat Martie 27, 2005 Partajează Postat Martie 27, 2005 csl1131 cum l-ai testat de ai ajuns la concluziile astea? Testat pe osciloscop + generator de frecventa, TDA7293 mi-a mers pana la 30Hz acceptabil (mai jos deja erau distorsiuni mari).Pana si NeXuS_3 a facut subwoofere cu acest integrat, din cate stiu eu, si nu l-am auzit sa se planga.nu stiu 93, da aveam 3 buc de 94, unu dintr-un kit de la conex, unu de la adelaida, si unu de mine...si le-am pus pe un osciloscop, sa vad cam cat de proaste-s alea....(cu generat de semnal, normal..)si..cam asa era... la -3dB(0.707) era undeva pe la vreo 32-34Hz, daca mai tin eu bine minteiar la -0.5 dB, cam asa trebuie sa aiba un amp..ca in mod normal gama de frecventa e la - 0.5, si NU la 3.....si pe la -0.5 era undeva pe la 48(sau 58,nu mai stiu exact)Hz ......asa ca.....si asta era la toate 3,nu numai la una..sa zici ca era defect tda-ul...si nici osciloscopul, sau generat de semanl nu erau "proaste" pt ca erau amandoua complet digitale, si oricum le-am verificat, ei era calibrat bine...deci ce mai ramane....3 tda proaste(toate la fel, luate din locuri diferite), sau chiar asa este...dar in fond....fiecare cu parerile lui.... Link spre comentariu
Murcielad Postat Martie 27, 2005 Partajează Postat Martie 27, 2005 oricum ,am zis si mai sus..banda de frecventa in care "merge" e intre 60-18.000 Hz... ce sub are frecv minima peste 60Hz...??? atunci frecv maxima cat o are..10kHz???? :shock: Merge si la 1HZ si se duce si in 100KHZ asa ca nu mai induceti lumea in eroare cu afirmatii de genu "nu merge sub 60hz" :x Link spre comentariu
csl1131 Postat Martie 28, 2005 Partajează Postat Martie 28, 2005 oricum ,am zis si mai sus..banda de frecventa in care "merge" e intre 60-18.000 Hz... ce sub are frecv minima peste 60Hz...??? atunci frecv maxima cat o are..10kHz???? :shock: Merge si la 1HZ si se duce si in 100KHZ asa ca nu mai induceti lumea in eroare cu afirmatii de genu "nu merge sub 60hz" :x un amp ca sa poata fii numai amp, trebuie sa aiba o amplificare relativ liniara.... adica acolo unde la o anumita frecventa amplificarea scade cu mai mult de 0.5 dB, acolo e frecventa minima, respectiv maxima... acum la unele chinezarii, mai nou pun pana la -3dB, dar asta e prea mult... iar tda7294 are -0.5dB (0.944) pe la 48 sau 58 Hz(parca era 58,dar nu mai stiu exact, si dinaia am zis 60..ca sa nu zic 58...) iar cea superioara undeva pe la 18.000Hz(parca asa era) iar daca e schema corect NU AI CUM sa amplifice curentul continu :!: :!: :!: condensatorul ala de la intrare pt asta e...ca sa nu fie curent continu la intrare... iar la 100kHz, nici aia nu ai cum, pt ca se pune un mic filtru(la majoritatea amp-urilor) ca sa nu oscileze pe la frecvente > 30kHz, ca oricum nu le auzi... deci ......... aaa..si am pus in glilimele cuvantul merge...pt ca eu ma refeream acolo la banda de frecvente unde are amplif liniara.... (de acum scriu ce vreau sa zic, tot, ca sa nu se mai faca confuzie....) asa poti sa zici ca si un filreu trece sus, care are frecventa de taiere de 100Hz, poti sa zici, ca lasa frecventele inalte,...adca trec frecventele inalte...si poti sa zici ca merge sa il pui pe niste sateliti..nu???(sa zicem filtru de 6dB) trec frecventele inalte, dar sunt fffffffffffffffff mult atenuate..... (poate e un exemplu prea extrem, dar...) Link spre comentariu
Vale Postat Martie 28, 2005 Partajează Postat Martie 28, 2005 scuze csl1131, dar cred ca ai exagerat putin cu banda de frecventa... acum la unele chinezarii, mai nou pun pana la -3dB, dar asta e prea mult... in toata literatura de specialitate(electronica) pe care am citit-o eu, e drept de dinainte de '90, banda de frecventa pentru amplificatoare era data la +-3dB si din cate stiu acesta era si standardul... La amplificatoarele mai pretentioase era dat si raspunsul pentru +-1dB sau 0,5 dar nu lipsea cel la +-3, si daca imi amintesc bine motivatia era faptul ca urechea umana nu sezizeaza diferente de +-3dB, plus ca acesta cred ca era si standardul. Acum eu nu stiu daca standardul a fost modificat, si sunt de acord ca pentru HiFi e o toleranta cam mare si putem fi mai pretentiosi... dar oricum TDA7294 nu prea are ce cauta la HiFi(desi producatorul acolo il pune - si cine stie, poate cele originale merita acest calificativ) Ideea este ca nu chinezii au inventat acest mod de reprezentare a raspunsului in frecventa ci doar l-au adoptat fara a avea pretentii mai mari... PS. Sa nu credeti ca vreau sa le iau apararea la chiezii... Doamne fereste! Link spre comentariu
dcimpoiasu Postat Martie 28, 2005 Partajează Postat Martie 28, 2005 salutare ! eu am facut pt un prieten un amp stereo cu 7294, cumparate cu 150.000 bucata de la o firma din ploiesti ( pe ele scria ca sunt facute de ST, deci presupun ca sunt originale). pana atunci nu mai lucrasem cu TDA7294, si vreau sa va spun ca suna ff. bine pt. pretul lui si distorsiuni mici la putere maxima. Racirea trebuie sa fie buna, radiator cu rezistenta termica de sub 1grad/watt. Nu pot sa va spun raspunsul exact in frecventa pt ca nu am osciloscop, dar dupa urechea mea, destul de incercata, mi-a placut. deci il recomand celor care nu au pretentii exagerate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum