SHADYYY Postat Noiembrie 24, 2008 Partajează Postat Noiembrie 24, 2008 Am incercat rescrierea unui BIOS pe memoria A 290021TL-70 cele doua metode uzuale , dar nu a mers si am ajuns la concluzia ca ultima solutie este rescrierea acestuia cu un programator serial extern . Programatorul si adaptorul le am dar nu am SOFTUL de programare care sa recunoasca acest circuit si de aceia va rog sa ma ajutati . Multumesc anticipat si sper ca va pute cineva sa ma ajutate. Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 24, 2008 Partajează Postat Noiembrie 24, 2008 ... depinde de programator!!!pony stie sa scrie unele memorii flash, da' stie doar cu interfata lui... asa ca... mai e si willem... dar ala e mare, gras si lenes... adica e conceput cu ttl, si e destul de lent, iar softul lui, din cate stiu eu, e scris doar pentru dos... Link spre comentariu
pavcostel Postat Noiembrie 24, 2008 Partajează Postat Noiembrie 24, 2008 @MifTyWillem nu e mare si incet ca e cu ttl. (btw, e cu mos...). Ci pentru ca e pe LPT. Oarecum lent. E pentru XP, nu dos! DAR! In lista lui nu am gasit acest flash. Trebuie incercat si cautat pe willem.org si alte site daca acest programator stie REAL sa scrie acest Flash, eventual ce anume adaptor este necesar.Bafta!Costel Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 25, 2008 Partajează Postat Noiembrie 25, 2008 stai, nu da cu paru' inca: singura mea tangenta cu willem programmer a fost cu prima versiune, care chiar era facuta cu ttl-uri, si softul lui era de dos!!!de-atunci, pauza... si recunosc, nu m-am mai documentat!!!si daca paralela ti se pare lenta, cum iti pare seriala???melc cu picioarele reumatice??? Link spre comentariu
SHADYYY Postat Noiembrie 25, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2008 Salut baieti + Mitica, Cunosc programele de care spuneti pe linga ele mai sunt si altele precum ; -picprog -pip -infinity -cipcat -avrcat -twoprog si mai pot enumera si altele dar nici unul din ele nu recunoaste memoria de mai sus, dupa cum se pare cel mai bun ar fi .. Universal Flash Programmer 6.03 .. pe care eu nu stiu unde sa-l gasesc. :cry: Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 25, 2008 Partajează Postat Noiembrie 25, 2008 tin vag minte ca vazusem ceva la epsicom... epsicom.ro (se considera reclama, vasile???)n-ar fi rau sa verifici si acolo... Link spre comentariu
SHADYYY Postat Noiembrie 27, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2008 Cher v-am blocat cu subiectul acesta ? Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 27, 2008 Partajează Postat Noiembrie 27, 2008 nu neap?rat... îns? la microcontrollere e un topic care se ocup? numai cu scris/citit de memorii, fie ele flash sau alt tip...ia caut? pe-acolo...normal, ar trebui s?-?i fi mutat topicul acolo, dar subiectul ?sta nu e deloc nepotrivit aici... chit c? rescrisul biosului cu un programator extern e ultima ?ans? când vine vorba de PC-uri... dac? ajungi în situa?ia asta, ai o problema nasoal? r?u!!!dar când e vorba de sisteme embedded... e ceva destul de banal!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum