miclovan Postat Noiembrie 24, 2008 Partajează Postat Noiembrie 24, 2008 Va salut dragi electronisti, Tocmai am intrat in posesia a doua tuburi, tuburi despre care nu cunosc absolut nimic, acestea sunt dupa cum am mentionat si in subiect 6T5C si ECH21. As vrea sa construiesc cu ajutorul lor ceva gen amplificator, buffer, orice tine de audio pe lampi Va multumesc. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 24, 2008 Partajează Postat Noiembrie 24, 2008 Cu 6?5S po?i s? faci un redresor ptr. tensiunea anodic?. Cealalt? e de radio. Link spre comentariu
danzup Postat Noiembrie 24, 2008 Partajează Postat Noiembrie 24, 2008 Ech21 este o trioda si o heptoda in acelasi tub .Daca vrei poti sa-l folosesti in audio pentru buffer dar iti mai trebuie un ech21 identic si pentru celalalt canal (ca sa fie stereo).Dioda redresoare 6?5C nu o poti folosi decat pentru redresarea tensiunii anodice a bufferului asa cum ti-a zis si zal .Am reparat greseala mea ... Link spre comentariu
miclovan Postat Noiembrie 24, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2008 a deci din cate am inteles numai ech21 poate fi folosit in audio, iar 6t5c numai in redresare, dupa cum am spus nu stiu nimic despre 6t5c,daca se poate, cine are il rog sa posteze aici schema de catalog al tubului 6t5c, pe net am gasit numai echivalente inainte de a posta ma gandeam sa-mi fac un buffer mono cu ech-ul dar nu stiam daca acest tub poate fi folosit in aceasta aplicatie.va multumesc Link spre comentariu
mișa Postat Noiembrie 24, 2008 Partajează Postat Noiembrie 24, 2008 ECH21 e o trioda si o heptoda http://scottbecker.net/tube/sheets/046/e/ECH21.pdf . Se foloseste in schimbatoarele de frecventa din receptoare radio (amplificator, oscilator si mixer). Merge si in audio dar nu prea are rost sa o folosesti. 6t5 aici: http://www.jogis-roehrenbude.de/Russian/6U5C.htm Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 24, 2008 Partajează Postat Noiembrie 24, 2008 6?5S : Filament = 6,3V/0,6A; Uca efectiv? = 400V; Io = 75mA; Uinvers? = 1375V; Rmin secundar = 5700Ohmi; C1 = 8uF (primul condensator din filtru). Picioare: 2-7 filament; 3-5 anozi; 8 catod. ECH21 e triod?-heptod? radio. Nu prea merge în audio din cauza caracteristicilor slabe ale triodei. Las-o la colec?ie. *Dup? postare am vazut c? si misa a pus datele redresoarei, eu le-am luat din catalogul de tuburi din 1956. V?d mici diferen?e. ?i la ECH21 sînt diferen?e, folosit? la joas? frecven?? trioda are Ua = 250V ?i Ia = 2mA amplificator RC în catalog. Link spre comentariu
miclovan Postat Noiembrie 24, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2008 am retinut tot ce voiam sa stiu despre aceste tuburi, va multumesc :)6t5c-ul va fi folosit pentru redresarea tensiunii anodice ( + ) pentru alte 4 lampi si anume doua em84 si doua pentode miniatura 6n1p.daca doriti va voi tine la curent cu poze, cablaje etc etc la tot ce voi construi cu aceste tuburi @ zal eu am 6T5C nu 6t5S Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 24, 2008 Partajează Postat Noiembrie 24, 2008 ...@ zal eu am 6T5C nu 6t5SAlta nici nu exist?, ?i-am transcris în alfabet latin. Link spre comentariu
mișa Postat Noiembrie 24, 2008 Partajează Postat Noiembrie 24, 2008 Miclovan, C rusesc se traduce S. De exemplu lampa ruseasca pe care scrie 6C33C-EB se traduce 6S33S-EV. Vezi aici codificarea cu caractere chirilice: http://www.jogis-roehrenbude.de/Russian ... oehren.htm Link spre comentariu
miclovan Postat Noiembrie 25, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2008 aaaaaaaaaa.....da ai dreptate, te rog sa ma scuzi Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 25, 2008 Partajează Postat Noiembrie 25, 2008 Va salut dragi electronisti, Tocmai am intrat in posesia a doua tuburi, tuburi despre care nu cunosc absolut nimic, acestea sunt dupa cum am mentionat si in subiect 6T5C si ECH21. As vrea sa construiesc cu ajutorul lor ceva gen amplificator, buffer, orice tine de audio pe lampi Va multumesc. nu prapadi ech21 in audio,dau schimb pe ea doua duble triode ce vrei tu,ecc81 82 83 sau rusesti,este lampa antica poate salva un aparat pretios Link spre comentariu
nichishoru Postat Noiembrie 25, 2008 Partajează Postat Noiembrie 25, 2008 nu prapadi ech21 in audio,dau schimb pe ea doua duble triode ce vrei tu,ecc81 82 83 sau rusesti,este lampa antica poate salva un aparat pretiosBravo Viorele, asta atitudine de colectionar Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 25, 2008 Partajează Postat Noiembrie 25, 2008 ...si doua pentode miniatura 6n1p...Aaaa... nu cumva e vorba de 6J1P, c? 6N1P e dubl? triod?? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 27, 2008 Partajează Postat Noiembrie 27, 2008 Va salut dragi electronisti, Tocmai am intrat in posesia a doua tuburi, tuburi despre care nu cunosc absolut nimic, acestea sunt dupa cum am mentionat si in subiect 6T5C si ECH21. As vrea sa construiesc cu ajutorul lor ceva gen amplificator, buffer, orice tine de audio pe lampi Va multumesc. nu prapadi ech21 in audio,dau schimb pe ea doua duble triode ce vrei tu,ecc81 82 83 sau rusesti,este lampa antica poate salva un aparat pretiosfacem schimbul? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 27, 2008 Partajează Postat Noiembrie 27, 2008 Va salut dragi electronisti, Tocmai am intrat in posesia a doua tuburi, tuburi despre care nu cunosc absolut nimic, acestea sunt dupa cum am mentionat si in subiect 6T5C si ECH21. As vrea sa construiesc cu ajutorul lor ceva gen amplificator, buffer, orice tine de audio pe lampi Va multumesc. nu prapadi ech21 in audio,dau schimb pe ea doua duble triode ce vrei tu,ecc81 82 83 sau rusesti,este lampa antica poate salva un aparat pretios facem schimbul? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum