Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

vineri, radio campus slobozia (unde lucrez chiar de la inceput) a implinit 16 ani, prilej cu care am organizat sarbatoarea in curtea muzeului judetean. ca sa ma simt si eu bine, un element al acestei manifestari a fost si mica expozitie cu 3 aparate de radio pe lampi, un mag si 2 deck-uri - as fi putut expune mai multe, dar mi-a fost lene sa le car. dupa expozitie, tot de lene sa le mai car inapoi, radiourile pe lampi le-am donat muzeului. iata cateva poze:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

...am vazut si eu Daugava (rupe peretii e cu 6pc3 in final)

E de clasa a 2-a asa ca putem muta discutia la HiFi :aplauze Si eu am zis ca nu mai string decit ap. foarte vechi dar asta era prea tentant din cauza pretului dar si a faptului ca e cu pickup, pentru care eu am o slabiciune speciala.
Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca

Felicitari Florin! Interesanta expozitia de la RadioCampus!Vio, cred ca Vostok ma asteapta pe mine :daSaptamana asta o sa-l studiez mai amanuntit!

Link spre comentariu

salut viobio,ai cumva sau poti sa-mi faci si mie rost de un az1,sau 140ng,am inteles ca este unul si acelasi lucru.am un opta si nu as vrea sa-i fac improvizatii.mersi mult.

Link spre comentariu

Sincere felicitari! Pacat ca ai lasat lenea sa te domine... cu putina insistenta ai fi putut sa mai expui din colectia ta cateva piese de la fabricile Radio Popular, Electronica, Tehnoton etc., etc.... Trebuie sa folosim toate oportunitatile sa promovam patrimoniul tehnic romanesc asa cum a fost ... Se vede din poze interesul manifestat pentru ceea ce a fost... si tu cu un mioritism lenos mai, mai ca le-ai inselat asteptarile...

Link spre comentariu

scopul a fost sa le starnesc curiozitatea, nu sa stea cu ochii in aparatele de radio si sa nu mai participe la celelalte manifestari. cand am spus lene, am exagerat putin: 2 zile am tras de cabluri, aparate, boxe, etc.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

asta este ultimul ap luat sambata din targ cu35lei,un grundig type5395 stereo,ap arata destul de binenumai ca este super greu are vreo 16kg,l-am desfacut,l-am lacuit din nou,l-am curatat de praf,daca are cineva schema de la el ar fi super ok,tot ce am gasit de grundig nu era modelul asta,cred ca este pe radiomuseum dar nu am cont acolo,daca ma puteti ajuta va super multumesc,maine ma duc iar pe valea cascadelor sa vedem ce mai gasesc.bafta.

Link spre comentariu

am fost azi prin targ si bineinteles ca nu am putut sa rezist si am mai luat 2 ap radio tot cam anii60,ddr,mai pot fi reconditionate dupa cum arata dar le-am luat mai mult ptr piese si datorita pretului,30 lei amandoua,e un baiat cu o dacie 1300 galbena,am mai luat de la el si melodia ala bulgaresc,are super preturi,cel putin ptr mine.sa nu ma uitati si pe nmine cu schema de la grundig-ul 5395 stereo daca o are cineva.toate cele bune.

Link spre comentariu

La naiba! Dac? ajungeam eu sâmb?t? prin târg luam eu radioul "Grunding". De când îmi doresc un radio pe l?mpi cu band? vest care s? fie ?i streo, s? fie la un pre? decent ?i s? nu aib? blestemata aia de ELL 80. Acum îmi bag unghiile în gât (ce chestie, nici m?car nu le am t?iate).

Link spre comentariu

nu prea are de ce sa-ti para rau,e tot cu ell80,doar ca are doua fiind stereo,dar nu stiu daca este stereo si radio sau numai daca bagi tu altceva in el si scoate final stereo si aprop, in legatura cu ghilimelele de la GRUNDING,e GRUNDIG,nu stiu care este diferenta dar pe el scrie grundig nu grunding,mai m-am uitat o data am crezut ca nu am vazut eu bine,apropo care este diferenta?in rest arata super ok si de ce fugi de ell80?care-i baiul cu ele?si nu ma uitati si pe mine cu schema daca o are cineva.mersi mult.

Link spre comentariu

Am scris eu gre?it "Grunding" :ras: E "Grundig". B?nuiesc c? fiind un aparat din anii '60, se poate monta ?i decodorul STEREO (CTEPEO). ELL 80 e foarte greu de g?sit pe la noi. Pe e-bay.de se vinde de la 15-20 de euro în sus (asta nu o fi mult pentru un neam?, dar pentru un român sigur e).Singura solu?ie e s? strâng bani, s? dau anun? pe un forum din S.U.A. (unde intru eu de acum 4-5 ani) ?i s? g?sesec unul care are toat? banda F.M. (pân? la 108 M.Hz.), decodorul stereo pus, s? fie stereo a la Capri (adic? cu 2 perechi de difuzoare egale între ele), ?i dac? are afurisita aia de ELL 80 poate dau de un model la care în loc de ELL 80 se pot monta în 2 socluri separate 2 EL 95 (care sunt mai u?or de g?sit).

Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca

Singura solu?ie e s? strâng bani, s? dau anun? pe un forum din S.U.A. (unde intru eu de acum 4-5 ani) ?i s? g?sesec unul care are toat? banda F.M. (pân? la 108 M.Hz.), decodorul stereo pus, s? fie stereo a la Capri (adic? cu 2 perechi de difuzoare egale între ele), ?i dac? are afurisita aia de ELL 80 poate dau de un model la care în loc de ELL 80 se pot monta în 2 socluri separate 2 EL 95 (care sunt mai u?or de g?sit).

Si faceti o adaptare cum sugereaza Herr Madner:http://www.radiomuseum.org/forum/ell80_ersatz.htmlBafta!
Link spre comentariu

dar adaptarea care a facut-o cu el95,nu ar merge si cu pl95,care din cate am vazut pe radiomuseum e la fel cu el95 difera pinii.ar mai fi ceva el95 are in k o rezistenta in paralel cu un condensator pl95 nu are.ar fi vreo problema?sa adaptez doua pl95 in loc de doua el95 ptr un ell80.voi ce credeti ar merge?mersi mult si baieti va rog eu schema de la grundigul meu nu o are nimeni?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări