Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Domnilor o rugaminte , are cineva scanata scala de la ROMANTA ? , am primit unul si are scala de MIORITA ,nu gaseam gradatiile de la US. intimplator am si un MIORITA cu tranzistori si ..... aceiasi scala , l-am vazut pe PRO RADIO ANTIC , scala e diferita probabil cineva a spart-o si a schimbat-o cu ce a avut , cu multumiri .. YO7DIG

Link spre comentariu

salut baieti am facut de curand rost de aparatele astea,nu stiu ce modele sunt cu siguranta de aceea le-am postat pozele,va rog saca ma puteti ajuta cu schemele electronice.va multumesc anticipat.

Link spre comentariu

P?i mai pe toate trebuie s? scrie pe capacul din spate ce model sunt. Al 2-lea ?i ultimul sunt române?ti. Penultimul (cel din perioada interbelic?) e un "Loewe-Opta" nem?esc. Primul cred c? tot nem?esc e (apropo, pân? la cât are banda U.K.W. (U.U.S.) (F.M.) - pân? la 100 M.Hz (M.c.) sau peste 100 M.Hz.)?

Link spre comentariu
Vizitator viobio

salut baieti am facut de curand rost de aparatele astea,nu stiu ce modele sunt cu siguranta de aceea le-am postat pozele,va rog saca ma puteti ajuta cu schemele electronice.va multumesc anticipat.

uita te pe spatele lor si posteaza ce scrie pe capacele aparatelor,nu putem sa te ajutam altfel!
Link spre comentariu

Azi am cumparat un gramofon Columbia cu 130 lei. E in stare buna, partea de redare functionala dar are o problema probabil la arc. Inca nu l-am demontat. Nu e cu lampi, dar poate nu va suparati daca miine poimiine pun niste poze, poate chiar un link cu un video cu sunet redat de el.

Link spre comentariu

1-mersi mult pe primul nu mai scrie nimic,nu mai are capac,pe el scrie melodia,banda ukw e de la64-73 deci est,mai apare o sigla,un KB,de la ce provine nu stiu,ce este mai curios apare scris tot langa sigla asta elprom,in rusa sau bulgara si in europeana iar in el lampile sunt europene nu rusesti,are final cu el84,l-am gasit pe radiomuseum.org ca fiind bulgaresc,elprom kb sofia2-e un traviata2, S692A2P3-opta 739W4-darclee5,S643A2

Link spre comentariu

Un radio Melodia era în tîrg sîmb?t?, unele ruse?ti am mai v?zut, din care 2 cu pick-up ?i un pick-up deck rusesc cu carcasa din ebonit?, gen valiz? cu col?uri rotunjite, de culoare vi?iniu-maro închis?.

Link spre comentariu

Oho! Se vede c? e sovietic, 5?3S redresarea ?i 6P3S finala. Dac? ai mai g?si o 6P3S din anii ?ia, în form? de par?, ar fi chiar ca nou. :aplauze

Apropo de rusi:am luat duminica din tirg un Ural 57 cu pickup cu 80 roni. Am inceput sa-i refac carcasa (curatire si revopsire ocru cu negru) iar sasiul extras, bagat la curatare si apoi scurta revizie.Obiectul a fost se pare cuib de soareci care au mincat membranele difuzoarelor, ata de scala si mai grav terminalele bobinelor de UM si normal sau si usurat pe sasiu provocind o oarecare oxidare.Dupa ce am terminat cu carcasa am dat "foc" sasiului si surpriza: merge OK (pe cele doua game de scurte, foarte stabil si clar) fara brum si cu un sunet puternic datorita finalei 6P3S si a trafului de iesire generos. Mai am de refacut partea de UM si UL, curatat variabilul si pus ata de scala noua si reparat/inlocuit difuzoarele. Pickupul e complet, cu rolele de cauciuc in stare buna dar mai trebuie degresat si uns motorul.Are toate butoanele si scala in buna stare doar un pic decolorat fondul negru (a stat undeva la soare??).Ochiul magic e epuizat, l-am inlocuit (multumiri lui VIOBIO!) si functioneaza.Poze in starea initiala:
Gata am terminat restaurarea dinozaurului rusesc. Merge foarte bine pe toate lungimile si suna foarte bine (6P3C finala), vopseaua a iesit binisor ca nuanta, poate putin cam roz.Pickupul este cam zgomotos (role de cauciuc imbatrinite dar inca functionale!) doza piezo cam insensibila dar se aude ceva.Este foarte sensibil si merge pe UM cu doar 2m de sirma pe post de antena.pe US este stabil si nu pierde posturile.
Link spre comentariu

Felicitari pentru Ural,a iesit foarte bine avand in vedere ca are totusi 52 de ani.Sambata am vizitat cetatea Rasnov.Intr-un mic magazin de antichitati din interiorul cetatii trona un venerabil Siemens la venerabilul pret de 650RON.Am primit si o explicatie: "este unul din primele modele si chiar functioneaza,are cel putin 90 de ani".La asa vechime,nu m-am putut abtine sa nu-i fac o poza.

Link spre comentariu

Felicitari pentru Ural,a iesit foarte bine avand in vedere ca are totusi 52 de ani.Sambata am vizitat cetatea Rasnov.Intr-un mic magazin de antichitati din interiorul cetatii trona un venerabil Siemens la venerabilul pret de 650RON.Am primit si o explicatie: "este unul din primele model si chiar functioneaza,are cel putin 90 de ani".La asa vechime,nu m-am putut abtine sa nu-i fac o poza.

90 de ani! Buna gluma, e mai nou ca Uralul meu. :aplauze E clar ca pretul si reclama e pentru eventualii turisti naivi.In talcioc la V. Cascadelor se ofera un Telefunken de prin 38' cu doar 150 Roni si nimeni nu vrea sa-l ia de vreo luna (e complet dar e mare si cam butucanos - "ratusca cea urita" - sau n-are lumea bani?).Legat de Ural: Multumesc pentru felicitari.Mai am un VEF asemanator, cu acelasi patefon inclus dar cu carcasa in stare mai buna. Sasiul a fost usurat doar de trafuri de catre Florin (fcon) pentru experimente audiofile asa ca va fi mai usor de refacut.
Link spre comentariu

Am v?zut printr-o cosigna?ie un radio Ilmenau 66/55W pe care scria Radio german de la începutul sec XX. Ce mi?to ar fi s? întrebe cieneva ceva de genul: dar R.D.G. nu a ap?rut la începutul în 1949 (c? apare Radio D.D.R. pe el).

Link spre comentariu

melodia l-am luat din targ de la valea cascadelor,cred ca e cel pe care l-ai vazut tu.in legatura cu telefunken-ul eu nu l-am vazut si vin mai mereu prin valea cascadelor.mai astept schemele de la ap.de care v-am rugat.mersi anticipat.1-pe primul nu mai scrie nimic,nu mai are capac,pe el scrie melodia,banda ukw e de la64-73 deci est,mai apare o sigla,un KB,de la ce provine nu stiu,ce este mai curios apare scris tot langa sigla asta elprom,in rusa sau bulgara si in europeana iar in el lampile sunt europene nu rusesti,are final cu el84,l-am gasit pe radiomuseum.org ca fiind bulgaresc,elprom kb sofia2-un traviata2, S692A2P3-opta 739W4-darclee5,S643A2

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări