feri.visky Postat Mai 26, 2009 Partajează Postat Mai 26, 2009 @jack: am primit cartonul... nu mica mi-a fost surpriza sa constat ca este de Electronica... iar aparatul meu este de Radio Popular! (multumesc!)Concluzie importanta: Aparatul "Acord" este un aparat de tranzitie... si este inaintea lui Bucuresti 500 !!!Initial am fost convins ca acesta din urma este primul aparat facut la granita dintre "transformari" Radio Popular-Electronica!P.S. raman in asteptare pentru un carton RP de data asta! Link spre comentariu
jack Postat Mai 26, 2009 Partajează Postat Mai 26, 2009 @jack: am primit cartonul... nu mica mi-a fost surpriza sa constat ca este de Electronica... iar aparatul meu este de Radio Popular! (multumesc!)Concluzie importanta: Aparatul "Acord" este un aparat de tranzitie... si este inaintea lui Bucuresti 500 !!!Initial am fost convins ca acesta din urma este primul aparat facut la granita dintre "transformari" Radio Popular-Electronica!P.S. raman in asteptare pentru un carton RP de data asta! Dupa parerea mea , nu cred ca exista cu RP pe carton . In timp , o sa mai apara asemenea aparat si ne vom convinge . Link spre comentariu
nicolae57 Postat Mai 26, 2009 Partajează Postat Mai 26, 2009 Am resuscitat inca un pacient,un SCHAUB WS42,produs intre anii1941-1943/ECH11,EBF11,ECL11,AZ1,EM11.A fost o adevarata provocare.Aparatul l-am achizitionat intr-o stare avansata de degradare.Am gasit in interior un cuib de soricei care au rontait aproape tot, bobine,membrana difuzor,condensatori...Am fost nevoit sa-l fac bucati si sa-l recompun.Am schimbat un pumn de condensatori si inca unul de rezistente decalibrate.Cel mai tare m-a chinuit difuzorul,a trebuit sa-i adaptez o membrana de la un altul si nici acum nu-s multumit cum a iesit ,insa in final a prins viata si functioneaza multumitor.Am gasit pe un site italian o metoda de reconstruire a membranei care nu a dat rezultate.Daca are cineva o metoda testata si care a dat rezultate si o si poate impartasii forumistilor,i-am ramane recunoscatori. Link spre comentariu
radianr Postat Mai 27, 2009 Partajează Postat Mai 27, 2009 Felicitari. Frumos aparatul ( si emblema din fata). Pentru ochiul magic citeste aici: http://www.jogis-roehrenbude.de/Roehren ... egener.htm Link spre comentariu
nichishoru Postat Mai 27, 2009 Partajează Postat Mai 27, 2009 Am gasit pe un site italian o metoda de reconstruire a membranei care nu a dat rezultate.Daca are cineva o metoda testata si care a dat rezultate si o si poate impartasii forumistilor,i-am ramane recunoscatori.Felicitari pentru restaurare!Referitor la difuzor am rugamintea sa publici adresa sitului italian ca poate vedem unde e buba.Metoda cea mai sigura de reparat difuzoare este totusi.............la doamna Maria de pe str. Franceza. Link spre comentariu
nicolae57 Postat Mai 27, 2009 Partajează Postat Mai 27, 2009 http://www.leradiodisophie.it/ la sectiunea "Tecnica"- ricostruire un cono sfondato -nu m-am lamurit ce hartie foloseste(google traduce hartie folosita ca ambalaj pentru paine).Conul de carton a iesit bine,staniolul l-am intins mai bine ca el,am facut si nervurile, hartia a stat in solutie de aracet 24 de ore,conul l-am dat cu ulei siliconic inainte de aplicarea hartiei si .....tot s-a lipit, cu greu am detasat condrtuctia de matrita.Perseveram,incercam si poate reusim in final. @radianr-Multumesc pt. link-ul cu ochii magici.Ma gandeam mai de mult la o metoda de regenerare.Prin anii 90 cand am mutat televizoarele SH di Germania in Romania regeneram tuburi cinescop impreuna cu un prieten care avea o super scula de provenienta germana,cred ca o primise la pachet cu TIR-ul de televizoare. Link spre comentariu
nichishoru Postat Mai 27, 2009 Partajează Postat Mai 27, 2009 http://www.leradiodisophie.it/Perseveram,incercam si poate reusim in final..Multumesc pentru link. Ai dreptate sa nu fi multumit. Solutia cu impregnare a hartiei (poate aia veche de sugative ar fi mai moale?) cu aracet duce la intarirea membranei si la favorizarea frecventelor inalte. Poate ar trebui incercat cu hartia doar udata bine si presata pe (sau intre) matrite.Referitor la regenerarea tuburilor putem incerca cu montajul lui Jogis:http://www.jogis-roehrenbude.de/Eu am incercat cu niste cinescoape si nu a fost cinestie ce schimbare.Poate erau prea uzate? Link spre comentariu
YO7DIG Postat Mai 28, 2009 Partajează Postat Mai 28, 2009 Ce spuneti de asta domnilor?....... sau de asta ? Link spre comentariu
nicolae57 Postat Mai 28, 2009 Partajează Postat Mai 28, 2009 Frumos detectorul cu cristal.Felicitari pt. toata aparatura.In adolescenta am cochetat cu cercurile de radioamatori, ma fascinau.Ii ascultam in fonie duminica, pe un Stassfurt pe care il pastrez in colectie la loc de mare cinste-http://www.proradioantic.ro/afisare_poza.php?src=produse/1206614902_poza.jpgDin pacate n-am reusit sa si fac pasul in aceasta lume.73 Nicolae Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iunie 1, 2009 Partajează Postat Iunie 1, 2009 YO7DIG, foarte frumos detectorul cu cristal. Am o rugaminte, ajutati-ma sa evaluez un radioreceptor Capri. L-am primit astazi, in trei zile trebuie sa-l platesc sau sa-l returnez. In dividul care l-a adus e mai ciudat, niciodata nu face preturile. A venit, a oferit marfa, va lua cat dau eu, fara sa se targuiasca dar daca nu-i convine pretul doi ani nu mai trece pe la mine...Asa ca nu vreau sa-l supar din nou, acum trei ani i-am dat o nimica toata pe un radioreceptor foarte vechi si de atunci nu a mai facut afaceri cu mine. Sa va spun despre Capri: La prima vedere arata impecabil. Fara zgarieturi, totul original, capacul spate impecabil, fara pete, fara indoituri. Nu stiu daca e functional, sincer nici nu ma intereseaza. La cum arata ma astept sa aiba tuburile epuizate, nu cred ca aparatul a fost desfacut. Va rog, dati-va si voi cu parerea. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 1, 2009 Partajează Postat Iunie 1, 2009 YO7DIG, foarte frumos detectorul cu cristal. Am o rugaminte, ajutati-ma sa evaluez un radioreceptor Capri. L-am primit astazi, in trei zile trebuie sa-l platesc sau sa-l returnez. In dividul care l-a adus e mai ciudat, niciodata nu face preturile. A venit, a oferit marfa, va lua cat dau eu, fara sa se targuiasca dar daca nu-i convine pretul doi ani nu mai trece pe la mine...Asa ca nu vreau sa-l supar din nou, acum trei ani i-am dat o nimica toata pe un radioreceptor foarte vechi si de atunci nu a mai facut afaceri cu mine. Sa va spun despre Capri: La prima vedere arata impecabil. Fara zgarieturi, totul original, capacul spate impecabil, fara pete, fara indoituri. Nu stiu daca e functional, sincer nici nu ma intereseaza. La cum arata ma astept sa aiba tuburile epuizate, nu cred ca aparatul a fost desfacut. Va rog, dati-va si voi cu parerea.verifica daca functioneazaau probleme la claviaturiau probleme la condensatorii variabili,eu am intilnit unul cu variabilul pe partea MA blocat de praf amestecat cu uleiverifica daca hiriie potentiometriidaca este impecabil face cam 300ron,perfect functional,atit as da eu pe el Link spre comentariu
Vizitator RaduP Postat Iunie 2, 2009 Partajează Postat Iunie 2, 2009 Excelent Viobio, Ca de obicei, la obiect ( practic si tehnic) - si de bun simt remarcile. Clar avind in spate o experienta solida. Da' fi atent o treaba: Ovidanie zice : "ajutati-ma sa evaluez un radioreceptor Capri...Nu stiu daca e functional, sincer nici nu ma intereseaza" Ovidanie, cum vrei evaluarea s-o faci ? Fara macar sa stii daca e complet ,eventual functional ? Sau macar complet ca nr tuburi, difurile la locul lor,trafo...etc. Sau vrei ceva ref. la performantele generale acestui aparat, notabile sau nu - doar uitindu-ne pe schema? A, si sa nu uit. Nu merge pe premise generale de genul "La cum arata ma astept sa aiba tuburile epuizate" S-ar putea sa ai surprize - placute ,spun eu. Link spre comentariu
nichishoru Postat Iunie 2, 2009 Partajează Postat Iunie 2, 2009 YO7DIG, foarte frumos detectorul cu cristal. Va rog, dati-va si voi cu parerea.Si eu am primit un Capri si am aceleasi probleme ca si Vio: claviatura murdara si variabilul intepenit (se rezolva intr-o ora dar trebuie demontat).Daca e complet dar nu merge poti sa-i dai cam 150 roni.Parerea mea! Link spre comentariu
YO7DIG Postat Iunie 2, 2009 Partajează Postat Iunie 2, 2009 Da , pentru Ovidanie - YO8TPP Viobio are dreptate , poti evalua un aparat dupa aspectul interior si exterior , daca functioneaza , depinde si unde a fost depozitat , baietii de aici au mai multa experienta in evaluare decit mine , chiar daca am facut multe montaje de receptoare si alte aparate nu am experienta in acest sens asa ca intreaba pe aici , cel mai bine e sa ai ceva poze din interior si exterior asa se poate vedea si aprecia un pretz corect ...succes ..Mihai. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iunie 2, 2009 Partajează Postat Iunie 2, 2009 Astazi am cercetat aparatul mai cu atentie si nu e chiar asa perfect cum parea la prima vedere. Cablul de alimentare inlocuit, ornamentele metalice usor lovite in unele locuri, cateva pete pe lemnul de sub claviatura. In interior se prezinta foarte bine, nu am vazut semne care ar indica ca a fost reparat. Elasticul care fixa bara de ferita era rupt, paradoxal bara de ferita era la locul ei, nici un fir rupt. Ba gat in priza, nu functioneaza. Filamentele tuburilor se aprind, cu urechea lipita de panza de protectie se aude brum. Ochiul magic se aprinde. Condensatorul variabil blocat. Comutat pe ''MG'' sau ''PU'' nu am reusit sa aud brum in difuzoare cand umblam cu acul in mufele DIN. Se pare ca partea audio nu functioneaza. Cam atat deocamdata, voi incerca sa-l repar cand voi sta bine cu timpul. Pana atunci va rog sa-mi dati si mie schema electrica, daca se poate un scurt tutorial despre cum sa deblochez variabilul si ce se regleaza din potentiometrul din masca difuzorului de inalte? Are marcata pozitia mediana, este potentiometrul de balans? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum