mișa Postat Mai 15, 2009 Partajează Postat Mai 15, 2009 Eumig 439B in colectia mea. Pacat ca are scala crapata si au fost facute multe modificari in partea electronica. http://www.proradioantic.ro/index.php?x=item&id_p=4322 Link spre comentariu
Vizitator DragosB Postat Mai 15, 2009 Partajează Postat Mai 15, 2009 Salut, Ieri am primit cadou aparatul din imagini. Nu are cartonul din spate. [attachment=1]IMG_3025.jpg[/attachment] [attachment=0]IMG_3026.jpg[/attachment] Pe internet am gasit tipul, Lorenz 20A: http://www.radiomuseum.org/r/lorenz_20a.html Neavand cont pe radiomuseum, nu pot vedea schema. O aveti cumva? Pentru reconditionare, aveti ceva sfaturi? Multumesc Dragos Link spre comentariu
nicolae57 Postat Mai 16, 2009 Partajează Postat Mai 16, 2009 Schema Lorenz20ASfaturi:1.daca nu ai cunostinte de electronica,nu te apuca.apeleaza la un depanator.2.daca nu te incadrezi la primul punct, urmareste topicul lui Vio, referitor la pasii ce trebuiesc urmati in depanare unui asemenea aparat.3.ATENTIE!aparatul are alimentare universala,foloseste un traf separator 220v/220v4.Aparatul foloseste pentru alimentarea filamentelor un regulator de curent de tip URDOX U2410p,sa nu-l confunzi cu becul de la veioza 5.Succes si vrem sa vedem aparatul restaurat Link spre comentariu
Vizitator DragosB Postat Mai 17, 2009 Partajează Postat Mai 17, 2009 Schema Lorenz20ASfaturi:1.daca nu ai cunostinte de electronica,nu te apuca.apeleaza la un depanator.2.daca nu te incadrezi la primul punct, urmareste topicul lui Vio, referitor la pasii ce trebuiesc urmati in depanare unui asemenea aparat.3.ATENTIE!aparatul are alimentare universala,foloseste un traf separator 220v/220v4.Aparatul foloseste pentru alimentarea filamentelor un regulator de curent de tip URDOX U2410p,sa nu-l confunzi cu becul de la veioza 5.Succes si vrem sa vedem aparatul restauratMultumesc pt. schema. Sper sa incep cat de curand restaurarea. De meserie sunt inginer electronist, dar inca nu am lucrat nimic cu lampi. Trebuie sa fac rost de un transformator separator, e mai sigur asa. Va tin la curent cu evolutia lucrarii.Toate bune! Link spre comentariu
Kosmin Postat Mai 18, 2009 Partajează Postat Mai 18, 2009 Trebuie sa fac rost de un transformator separator, e mai sigur asa. Va tin la curent cu evolutia lucrarii.Daca vrei poti folosi 2 trafuri coboratoare identice( de ex 220v->12v) si le legi secundarele in paralel si pe un primar aplici tensiunea de retea iar pe celalalt primar vei avea tot 220v cat ai tu nevoie si astfel ai o separare galvanica... Link spre comentariu
feri.visky Postat Mai 19, 2009 Partajează Postat Mai 19, 2009 Am achizitionat un Acord... S581A3 (are cineva un carton in plus?) Face parte din seria Romanta dar cu o cutie cam nasoala...P.S.Are cineva prospectul lui (de vanzare)? Link spre comentariu
jack Postat Mai 20, 2009 Partajează Postat Mai 20, 2009 Am achizitionat un Acord... S581A3 (are cineva un carton in plus?) Face parte din seria Romanta dar cu o cutie cam nasoala...P.S.Are cineva prospectul lui (de vanzare)? Va salut , Am un carton din spate , este putin rupt in sensul ca lipsesc vreo 2 - 3 cm p. din el , coltul dreapta jos . Am gasit si 3/4 din prospect , cred ca avea 4 foi si eu am numai 3 , prima n-o mai gasesc . Daca credeti ca va sunt utile , vi le fac cadou cu placere . Interesant este ca daca pe sticla de la scala este sigla R/P , pe carton scrie Electronica . Si pe prospect , pe doua pagini scrie Electronica , pe alte trei este sigla R/P . Va intreb atunci , poate fi considerat acest radiou primul aparat care face tranzitia de la Popular la Electronica , inainte de Bucuresti 500 ? Link spre comentariu
feri.visky Postat Mai 20, 2009 Partajează Postat Mai 20, 2009 Excelent.... URRRRRRA.... baga-le intr-un plic si expediaza-le ramburs... Si astfel complectam un aparat pentru un mini muzeu cu aparate romanesti!Nu prea am vazut versiunea asta de aparat... Romanta mai gasesti... in ambele variante... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 22, 2009 Partajează Postat Mai 22, 2009 este gata SIERA S151U[attachment=1]SIERA S151U N.JPG.jpg[/attachment] Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca Postat Mai 22, 2009 Partajează Postat Mai 22, 2009 este gata SIERA S151U[attachment=1]SIERA S151U N.JPG.jpg[/attachment]Bravo, Vio!SIERA arata TRAZNET! In plus eu stiu ca se si aude foarte bine Si scala a iesit foarte bine. Este facuta prin serigrafie sau prin printare cu cerneala tip pigment?Inca o data felicitari! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 22, 2009 Partajează Postat Mai 22, 2009 este gata SIERA S151U[attachment=1]SIERA S151U N.JPG.jpg[/attachment]Bravo, Vio!SIERA arata TRAZNET! In plus eu stiu ca se si aude foarte bine Si scala a iesit foarte bine. Este facuta prin serigrafie sau prin printare cu cerneala tip pigment?Inca o data felicitari!printare Link spre comentariu
mișa Postat Mai 22, 2009 Partajează Postat Mai 22, 2009 Felicitari! Viobio, ce s-a intimplat cu lampa argintie din dreapta? Cu ce ai inlocuit-o? (pozele de pe Proradioantic) Link spre comentariu
nicolae57 Postat Mai 23, 2009 Partajează Postat Mai 23, 2009 @VioPacat totusi de scala.Fa rost de fisier,s-o facem cum trebuie.Te-o fi ajutat vecinu' dar .......Daca sap prin vechiturile mele cred ca gasim si a treia bara de alama de 4mm.Eu merg saptamana viitoare la amicul cu atelierul de serigrafie pentru scalele de Pionier si o scala de Armonia.Sper sa termin si scalele de Partizan, doar am de onorat cateva promisiuni.Astept un semn de viata. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 23, 2009 Partajează Postat Mai 23, 2009 Felicitari! Viobio, ce s-a intimplat cu lampa argintie din dreapta? Cu ce ai inlocuit-o? (pozele de pe Proradioantic)lampa din dreapta era VF7 cu 55v la filament,era montata in locul regulatorului C9VF7 avea doar filamentul conectat in circuitul filamentelor,in paralel cu filamentul ei mai erau montate 3 rezistentein locul lui C9(pina vine din Germania) am montat doua rezistente de 620 ohmi /16w,montate in paralel,sunt montate in soclucind vine C9 scot rezistentele si montez regulatorul Link spre comentariu
ctepeo Postat Mai 24, 2009 Autor Partajează Postat Mai 24, 2009 Azi am avut ocazia s? admir la cineva un radio "Electromagnetica" EM-552. Mi-a pl?cut foarte mult indica?ia cu s?ge?ile luminoase. Sincer, mi-a? fi dorit s? am a?a ceva la Capri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum