Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Vizitator viobio

Un scandal similar a fost si pe ebay unde s-a postat o poza de pe radiomuseum... drept replica radiomuseum a blocat toate pozele la copiere pentru cine nu e membru!Daca te ai inscrie pe site ai putea sa inserez comentarii sau sa pui o intrebare vanzatorului...

si cu cei care se inscriu doar sa posteze anunturi la vinzari ce facem?sunt de acord sa posteze la vinzari dar sa plateasca si cotizatia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!problema mea mai vecheciti au platit din cei inscrisi pina acum??????????????????am cumparat de la userul ovidanie radioul SIERAs151udoream de mult un aparat SIERA,am lasat balta amplificatorul la care lucram ,vreau sa restaurez acest aparateste in stare destul de jalnica dar merita restauratam o mare problema de rezolvat,scala este aproape stearsarog pe cei care pot reface aceasta scala sa ma ajute contracost!!!!!!pun si citeva poze cu interiorul aparatului
Link spre comentariu

Demontat chiar ca arata jalnic radioul SIERA. Cat timp era intreg facea o impresie mult mai buna.

Misa, cu fotografiile am patit-o si eu, pe diferite forumuri tot vad fotografii copiate de pe site-ul meu. Si eu am mai luat poze si scheme de pe net si le-am pus pe forumul asta. Cred ca e normal sa se intimple asa, comoditatea isi spune cuvantul.

viobio, daca ala cere 4000 euro pe aparatul Rossini iti dai seama cit trebuia sa cer eu pe Siera???

Link spre comentariu
Vizitator viobio

A meritat... ca se pare ca e asamblat la noi...Fa o scanare a scalei asa cum este poate ca nicolae57 o poate reface...Aparatul nu are poza nici pe radiomuseum...

da, la dinsul o sa apelez
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Demontat chiar ca arata jalnic radioul SIERA. Cat timp era intreg facea o impresie mult mai buna.

Misa, cu fotografiile am patit-o si eu, pe diferite forumuri tot vad fotografii copiate de pe site-ul meu. Si eu am mai luat poze si scheme de pe net si le-am pus pe forumul asta. Cred ca e normal sa se intimple asa, comoditatea isi spune cuvantul.

viobio, daca ala cere 4000 euro pe aparatul Rossini iti dai seama cit trebuia sa cer eu pe Siera???

da 199 ron
Link spre comentariu

Vio,incerc sa te ajut cu scala dar am nevoie de o fotografie.Asa ca fa o excursie pana la vecinul tau,poate te lasa sa faci o poza la scala(dar nu cu telefonul), are un Siera s151 in stare perfecta,e postat si pe proradioantic.Pot sa prelucrez fotografia in Coreldraw.Cu fisierul te trimit la amicul meu cu atelier de serigrafie(zona Razoare) care te rezolva intr-o zi la un pret mai mult decat domestic.Izbitoare asemanarea la lucratura intre Siera de provenienta Belgiana si Blaupunkt MW741 pe care il am in lucru,e posibil asa cum spune domnul Visky sa fie asamblate in Romania.Asta seara am stat de vorba cu un amic care imi povestea ca socrul sau a avut in perioada anilor 1936-1943 in zona hotelului UNION un magazin unde vindea radiouri si gramofoane.La subsol avea un atelier cu 15 angajati unde se asamblau aparate de radio.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Vio,incerc sa te ajut cu scala dar am nevoie de o fotografie.Asa ca fa o excursie pana la vecinul tau,poate te lasa sa faci o poza la scala(dar nu cu telefonul), are un Siera s151 in stare perfecta,e postat si pe proradioantic.Pot sa prelucrez fotografia in Coreldraw.Cu fisierul te trimit la amicul meu cu atelier de serigrafie(zona Razoare) care te rezolva intr-o zi la un pret mai mult decat domestic.Izbitoare asemanarea la lucratura intre Siera de provenienta Belgiana si Blaupunkt MW741 pe care il am in lucru,e posibil asa cum spune domnul Visky sa fie asamblate in Romania.Asta seara am stat de vorba cu un amic care imi povestea ca socrul sau a avut in perioada anilor 1936-1943 in zona hotelului UNION un magazin unde vindea radiouri si gramofoane.La subsol avea un atelier cu 15 angajati unde se asamblau aparate de radio.

da stiu si domnul S......SCU,poate face acea scala dar nu vreau sa apelez,de cite ori incearca cineva sa intre in vorba cu dinsul are un comportament de nu ti mai vine niciodata sa vorbesti ceva cu elam vazut scale facute de el,le face in CAD
Link spre comentariu

da 199 ron

buna replica! :aplauze

...La subsol avea un atelier cu 15 angajati unde se asamblau aparate de radio.

Puteti da mai multe amanunte? Ce fel de radiouri asamblau? Copii dupa cele asamblate in fabrica? Existau kit-uri de radioreceptoare pe vremea aceea? Sau apartineau de o fabrica?
Link spre comentariu
da 199 ron
buna replica! :aplauze
...La subsol avea un atelier cu 15 angajati unde se asamblau aparate de radio.

Puteti da mai multe amanunte? Ce fel de radiouri asamblau? Copii dupa cele asamblate in fabrica? Existau kit-uri de radioreceptoare pe vremea aceea? Sau apartineau de o fabrica?

Asamblau brand-uri cunoscute:Philips,Telefunken,Blaupunkt,Ingelen.Din cate isi aminteste amicul meu din povestirile socrului,cumparau fraciza de la producator si o data cu ea si componentele.Aveau o colaborare cu mai multe ateliere care produceau casetele si partea metalica a sasiului.Restul,asamblarea efectiva se facea in micul atelier de la subsolul magazinului.

Remarcati asemanarea de componente,potentiometrul de volum cu intrerupatorul de retea din radioul Siera si din radioul Blaupunkt.Foloseau la cablare acelasi conductor cauciucat care ne da mare bataie de cap,s-a degradat in timp si a devenit sfaramicios.Condensatorii si rezistentele folosite au origine comuna si intamplator sau nu nici Blaupunkt mw741 nu are nici fotografie nici documentatie pe Radiomuseum

Link spre comentariu

Ar fi extraordinar daca ati putea documenta cumva cele afirmate: denumirea firmelor, cataloage, reclame din ziare de epoca, chiar radioeri, etc. ar fi foarte utila pentru istoria radioelectronicii de la noi...P.S.Pentru mai multi:Folositi butonul "CITEAZA" numai atunci cand este strict necesara in rest apasati cu incredere pe butonul "RASPUNDE"!

Link spre comentariu

cind am sunat am facut pe nepriceputul si era convins ca a gasit fraierul,dupa acea a urmat mistoul de rigoare

Exact la asta m-am gindit si eu dar m-am luat cu treaba si am uitat. Bine ca ai facut-o tu!Acum vreo trei-patru ani un fost vecin m-a chemat sa-i evaluez un "Atwater Kent" pe care parinti lui voiau sa-l vinda.Aparatul gen dulap era in stare buna si mai si functiona. Pretul pe care-l cereau ei era tot ceva in jur de 3-4 mii de euro.Dupa un an am aflat ca l-au vindut cu doar citeva sute (poate prietenului nostru comun S.....escu :limb: ).Asa-i viata.
Link spre comentariu
Vizitator viobio

cind am sunat am facut pe nepriceputul si era convins ca a gasit fraierul,dupa acea a urmat mistoul de rigoare

Exact la asta m-am gindit si eu dar m-am luat cu treaba si am uitat. Bine ca ai facut-o tu!Acum vreo trei-patru ani un fost vecin m-a chemat sa-i evaluez un "Atwater Kent" pe care parinti lui voiau sa-l vinda.Aparatul gen dulap era in stare buna si mai si functiona. Pretul pe care-l cereau ei era tot ceva in jur de 3-4 mii de euro.Dupa un an am aflat ca l-au vindut cu doar citeva sute (poate prietenului nostru comun S.....escu :limb: ).Asa-i viata.
da asa este ,stiu ce aparat a cumparatmulti sunt pseudocolectionari,le cumpara si le vind in vest pe bani grei ex s.....escu sau le cumpara si le tin fara a le restaura si repune in functiune,de mobilafiecare face ce doreste cu banii luieu am in jur de 140 de aparate dupa ce ajung la 15o(acolo ma opresc ca nu am unde sa le mai tin) si le voi repune pe toate in functiune voi dona toate lampile pe care la detin(in jur de 12000) multe rare,si toate dublurile de aparate,
Link spre comentariu

dupa ce ajung la 15o(acolo ma opresc ca nu am unde sa le mai tin) si le voi repune pe toate in functiune voi dona toate lampile pe care la detin(in jur de 12000) multe rare,si toate dublurile de aparate,

Nu-i rea ideea.Doamne ajuta! :freaza:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări