Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Mai! Ce tot vorbiti prostii?Acel Capri are amplificator audio stereo. Deci: Seteaza din taste sa il folosesti ca amplificator. Vezi ca ai in spate intrari separate pentru fiecare canal. Baga acelasi semnal pe rind pe cele 2 canale. Ar trebui sa se auda la fel de tare. Daca nu se aude la fel de tare, vezi pe care canal se intimpla asta. Mai vorbim. Acest aparat nu are decodor stereo. Cind e pe radio, canalele audio sunt in paralel.(pentru doru: te rog mai studiaza inainte sa analizezi ce vor zice ceilalti)Mai multi (inclusuv eu) i-am spus la ctepeo sa invete, dar nimeni nu-i da nici un sfat...Eu zic ca trebuie....

Link spre comentariu

Mai! Ce tot vorbiti prostii?Acel Capri are amplificator audio stereo. Deci: Seteaza din taste sa il folosesti ca amplificator. Vezi ca ai in spate intrari separate pentru fiecare canal. Baga acelasi semnal pe rind pe cele 2 canale. Ar trebui sa se auda la fel de tare. Daca nu se aude la fel de tare, vezi pe care canal se intimpla asta. Mai vorbim. Acest aparat nu are decodor stereo. Cind e pe radio, canalele audio sunt in paralel.(pentru doru: te rog mai studiaza inainte sa analizezi ce vor zice ceilalti)Mai multi (inclusuv eu) i-am spus la ctepeo sa invete, dar nimeni nu-i da nici un sfat...Eu zic ca trebuie....

pai in afara de a masura pe iesire cu ceva analogice nivelul chiar ca nu stiu alta" prostie",urechea e cel mai usor de pacalit,si daca il sfatuiesti doar sa asculte si sa constate cum se aude,inseamna ca am mai invatat ceva seara asta...ma duc sa mai studiez,multumesc de sfat.
Link spre comentariu

Poate ca nu sti dorule: punerea in functiune si repararea unui aparat de colectie e ceva total deosebit de audio HI-FI sau alte chestii de astea. Nici un aparat de radio vechi nu se incadreaza acolo.Insist sa pui mina pe carte si sa nu comentezi decit la obiect.

Link spre comentariu

Poate ca nu sti dorule: punerea in functiune si repararea unui aparat de colectie e ceva total deosebit de audio HI-FI sau alte chestii de astea. Nici un aparat de radio vechi nu se incadreaza acolo.Insist sa pui mina pe carte si sa nu comentezi decit la obiect.

Draga Misa,tot respectul pt activitatea ta in domeniu,dar permite-mi sa-ti dau si eu un sfat-nu fa aprecieri cu privire la priceperea sau nepriceperea unor parteneri de discutie fara a-i cunoaste.Nu stii ce activitate de restaurare am in spate,in ce domeniu am lucrat pana acum,si macar din politete ar fi trebuit sa nu-ti permiti sa-mi zici sa pun mana pe carte pana nu aveai datele problemei-din cate stiu n-am fost nici colegi de facultate,nici colegi de serviciu cu mine in 20 si ceva de ani lucrati in cercetare.da sa stii ca nu m-am suparat,cateodata e bine sa mai spui"iarta-i Doamne ca nu stiu ce zic"o zi buna incontinuare.
Link spre comentariu

Aveti dreptate toti: hai sa vedem practica!Ca de amenintare de de dinti de ciine m-am saturat

Misa,stai bland,e doar o poza a unui caine care rade,dar din cauza ca e mica nu se disting toate detaliile,mi-a placut si am pus-o la avatar,o am si la mess,si dintre toti cei cu care am vorbit nu s-a simtit nici unul amenintat,da mai mult nu cred ca o sa intervin,devine offtopic,imi cer scuze.referitor la practica,daca vrei stil referat-se cupleaza la intrarea amplificatorului un semnal sinusoidal de 100mV cu frecventa de 1KHz-se stabileste pozitia potentiometrului de volum la maxim-se cupleaza la iesire o rezistenta de sarcina-se cupleaza un milivoltmetru de c.a.in paralel cu rezistenta de sarcina-se citeste indicatia si se noteaza-se face aceeasi operatiune pe celalalt canal-se urmareste regimul static de functionare al etajelor de amplificare si se rezolva eventualele probleme-daca diferentele exista totusi si nu au valori mari,se pot monta rezistente de atenuare pe etajul ce da semnal mai mare,in felul acesta compensand dispersia valorilor componentelor ce intra in constructia amplificatorului-daca sunt diferente mai mari de 15-20% de nivel atunci sigur trebuie cautat un cuplaj defect,rezistente devalorizate,lampi care fac doar lumina, si de aici incolo doar experienta ne mai salveaza.
Link spre comentariu

De AUZIT, AUZIM cu urechile.In afara de marimea fizica, instrumentele, fie ele analogice sau digitale,nu ne mai ofera nici un indiciu.Urechea insa......profunzime,caldura,tonalitate.....etc. Numai ca pentru cele din urma, e nevoie ca urechea sa fie "putin" educata.

Link spre comentariu

De AUZIT, AUZIM cu urechile.In afara de marimea fizica, instrumentele, fie ele analogice sau digitale,nu ne mai ofera nici un indiciu.Urechea insa......profunzime,caldura,tonalitate.....etc. Numai ca pentru cele din urma, e nevoie ca urechea sa fie "putin" educata.

aveti perfecta dreptate,si se poate ajunge si la varste destul de "mature" fara ca aceasta educatie la care faceti referire sa se desavarseasca,aici punem problema din punctul de vedere strict al meseriasului,care trebuie sa aduca in parametrii de proiectare un aparat si eventual dupa asta sa-i aduca si imbunatatiri daca i se permite.De regula daca la un amplificator de audio frecventa i se stabileste la puterea nominala banda de trecere cat mai larga(in domeniul audio) si un procent de distorsiuni cat mai mic,abia de aici incolo putem discuta de educatia muzicala,lampile au sunetul lor specific,siliciul la fel(la germaniu s-a cam renuntat)dar repet ca meserias in atelier aspectul cu tonalitatea e mai greu de pus in evidenta,fara un studiou de auditie cu tot ce presupune asta:sursa de semnal,traductori acustici,chiar si acustica salii conteaza,dar alunecam cu discutia de la subiectul topicului
Link spre comentariu

Cum verific ?i eu la un Capri dac? se aude la volum egal pe ambele canale?

Ce imbunatatiri i-ai adus aparatului "Capri"?Prinzi ceva cat de cat in UUS?
Din p?cate nu. Prin ceva pe U.U.S. (F.M.) (U.K.W.), dar din cuaza unei erori a oscilatorului... adic? postul prins are frecevn?a - dublu frecven?ei oscilatorului; prin de la Pro F.M. Dance la Radio Guerilla... dar nu prea bine.Faza cu canalele pot s-o probez ?i cu un disc penrtu stereofonie?
Link spre comentariu

Faza cu canalele pot s-o probez ?i cu un disc penrtu stereofonie?normal ca poti si cu un asemenea disc daca nu dispui de un generator de semnal,discul te ajuta da daca vrei cu adevarat iti pot trimite un generator de la 10Hz la 1MHz,banuiesc ca nu ai si de asta intrebai de disc,important e sa stiu ca te pasioneaza si il vei folosi,nu il vei scoate la vanzare a doua zi dupa ce-l primesti,mai vedem pe pm,contacteaza-ma,si daca te mai si cunoaste cineva de pe forum care sa confirme ceea ce am zis,te-ai scos,numa ca acu tre sa te descurci cu ce ai :limb:

Link spre comentariu
Vizitator viobio

ma bag si eu!ctepeo cred ca vroia ceva simplu,bag mina in foc ca nu va intelege prea bine ce are de facut si nici aparatura nu are pentru masuratori sofisticate!omul cred ca are o indoiala fata de balansul canalelor stinga-dreapta dupa mine cel mai simplu este sa introduca semnal in radio ,prin mufa 5DIN ,intrarea din spatele aparatului dar sa uneasca canalele s+d ,adica monobalansul aparatului la jumate,tonul nu conteaza ,sa asculte asezat la jumatatea aparatului intre difuzoare si sa vada daca se aude egal s-dsa desfaca apoi conexiunea dintre canale (sa revina la stereo)si sa faca inca o data probadaca pe mono canalele sau auzit egal si pe stereo sunt inegale sa caute cauzele dezechilibruluictepeo daca ai probleme cu Capri vino cu el la mine il pun la punct GRATIS,MOCA, DEGEABA,FARA BANI (il iau eu de la Iancului)

Link spre comentariu

Am disc din acela pnetru verificat stereofonia (later edit: nu e bun pentru ce vreau eu din cauz? c? nu am difuzoarele afalte la cel pu?in 1,80 unul de altul :101 ).Chestia cu auzitul diferit pe cele 2 canale mi se trage de la 2 chestii1) Poten?iometrul de balans are probleme2) Când bag semnal via casetofonul deck... se aprind mai multe L.E.D.-uri pe canalul din stânga, decât pe canalul din dreapta; dac? comutCapriul pe mono num?rul de L.E.D.uri care se aprinde e egal. O alt? chestie: dac? pun o caset?, iar Capriul e comutat pe stereo, de asta dat? îmi indic? c? se aude la fel de tare pe ambele canale.

Link spre comentariu

Chestia e ca acest aparat merita reparat deoarece are un sunet deosebit de bun iar receptorul e foarte sensibil chiar si pe UKW. Merita folosit in mod curent daca ai unde sa-l instalezi.Adevarul e ca acest aparat e suficient de complex ca sa creeze probleme la reparat unei persoane fara experienta. De exempu, cind am reparat capri-ul meu, a trebuit sa schimb citiva condensatori de pe cablajul cu finalul audio. Simplu la prima vedere, dar cablajul nu-l poti demonta decit daca dezlipesti o gramada de sirme.Doru! Eu am vorbit mai mult in gluma, asa cu zimbetu' pe buze, nu fi asa sensibil, mi-am dat seama de mult ca te pricepi. Expresia "pune mina pe carte" imi place foarte mult de cind un coleg de-a' meu i-a spus asa unui student care cauta pe cineva sa-i faca lucrarea de diploma. Imagineaza-ti ce mutra a facut omu'.

Link spre comentariu

Chestia e ca acest aparat merita reparat deoarece are un sunet deosebit de bun iar receptorul e foarte sensibil chiar si pe UKW. Merita folosit in mod curent daca ai unde sa-l instalezi.Adevarul e ca acest aparat e suficient de complex ca sa creeze probleme la reparat unei persoane fara experienta. De exempu, cind am reparat capri-ul meu, a trebuit sa schimb citiva condensatori de pe cablajul cu finalul audio. Simplu la prima vedere, dar cablajul nu-l poti demonta decit daca dezlipesti o gramada de sirme.Doru! Eu am vorbit mai mult in gluma, asa cu zimbetu' pe buze, nu fi asa sensibil, mi-am dat seama de mult ca te pricepi. Expresia "pune mina pe carte" imi place foarte mult de cind un coleg de-a' meu i-a spus asa unui student care cauta pe cineva sa-i faca lucrarea de diploma. Imagineaza-ti ce mutra a facut omu'.

Nu e nici o problema Misa,ti-am zis, chiar nu m-am suparat,si poate gustam si eu gluma daca dupa chestia asta"Insist sa pui mina pe carte si sa nu comentezi decit la obiect"puneai ceva de genul :rade: imagineaza-ti ce mutra am facut eu cand am primit asta de la cineva care nu ma cunoaste,cu care nu am avut fericita ocazie sa glumesc,si mai ales pt o chestie destul de stupida ce nu reclama neaparat o pregatire deosebita in domeniu,eu chiar i-am dat de inteles ca am glumit cand i-am recomandat sa dea vina pe semnalul receptionat,stiind ca acest Capri nu are decodor stereo...da noi sa fim sanatosi ,sa ne auzim cu bine,cu stima.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări