Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Multumesc,deocamdata cea din aparat e ok. caut un ell80 ca rezerva. Daca nu voi gasi, o sa fac o "tiganie" cu 2xEL84.

Cea mai indicata "tiganie" este cu doua EL95.Eu am in lucru o combina Nekerman fabricata prin anii 70' dotata cu un pick-up Telefunken cu magazie de discuri si un radio Schaub-Lorentz cu finala ELL80 sparta de un baiat "inteligent".Nu m-am apucat sa fac "tigania" in speranta ca apare ELL80.Felicitari pentru aparat, cei de la Dual nu se dezmint in ceea ce priveste calitatea elementelor mecanice.
Link spre comentariu

Grigorescu????

S-ar putea, nu scrie nicaieri decat VS 59-633. Oricum, mi se pare mult mai calitativ decat tv-urile autohtone cu tuburi pe care le stiu eu. :da Chiar sunt curios, in ce perioada fabricam noi aparate la asa standarde?Are cineva schema lui "Grigorescu" daca asta o fi?
Link spre comentariu
Vizitator boga

multam pt schema nicolae. M-am gandit sa fac ceva de genul asta si sa folosesc lampi care se gasesc ca sa nu consum pe ell80 pt ca aparatul nu sta degeaba.

Link spre comentariu

Grigorescu????

S-ar putea, nu scrie nicaieri decat VS 59-633. Oricum, mi se pare mult mai calitativ decat tv-urile autohtone cu tuburi pe care le stiu eu. :da

Chiar sunt curios, in ce perioada fabricam noi aparate la asa standarde?

Are cineva schema lui "Grigorescu" daca asta o fi?

Sigur este Grigorescu. S-au fabricat - sub licenta Jpn - prin anii 1964-1965 si costau la acea vreme 5000 lei.
Link spre comentariu

Aten?ie! La tv-ul Grigorescu s? nu atingi ?asiul cât e b?gat aparatul în priz?, c? e cu alimentre în serie ?i te po?i trezi cu 220 V pe ?asiu! :nebunrau:

Link spre comentariu

Mersi radianr, asta inseamna ca e o piesa buna. Pana fac rost de schema as incerca sa-i schimb finala audio care este vinovata de lipsa sunetului - dupa spusele celui de la care l-am luat. Numai ca pe o parte a lampii scrie EL180 iar pe cealalta 12BY7A :rade: care o fi din ele? Sau o fi acelasi lucru? dar nu se potriveste E cu 12! Se mai gasesc tuburile astea sau fac si eu o tiganie cu EL84 sau PL84 cum zicea cineva mai sus?

Link spre comentariu

Mersi radianr, asta inseamna ca e o piesa buna. Pana fac rost de schema as incerca sa-i schimb finala audio care este vinovata de lipsa sunetului - dupa spusele celui de la care l-am luat. Numai ca pe o parte a lampii scrie EL180 iar pe cealalta 12BY7A :rade: care o fi din ele? Sau o fi acelasi lucru? dar nu se potriveste E cu 12! Se mai gasesc tuburile astea sau fac si eu o tiganie cu EL84 sau PL84 cum zicea cineva mai sus?

vezi aici: http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_el180.htmlsi aici: http://www.mif.pg.gda.pl/homepages/fran ... 12BY7A.pdf
Link spre comentariu

12BY7 sau EL180 sunt lampi destul de rare si cautate de radioamatori ,inca se folosesc in statiile radio pe tuburi si chiar pe cele tranzistorizate care au finalul de emisie pe tuburi 12BY7 este o prefinala foarte buna echivalenta cu EL 180 folosita parca in finalul vieo in televizoarele pe tuburi sau cel putin asa imi aduc aminte , nu se folosea in audio , parca se gaseau in afara tarii sau pe Ebay ...

Link spre comentariu

12BY7 sau EL180 sunt lampi destul de rare si cautate de radioamatori ,inca se folosesc in statiile radio pe tuburi si chiar pe cele tranzistorizate care au finalul de emisie pe tuburi 12BY7 este o prefinala foarte buna echivalenta cu EL 180 folosita parca in finalul vieo in televizoarele pe tuburi sau cel putin asa imi aduc aminte , nu se folosea in audio , parca se gaseau in afara tarii sau pe Ebay ...

Corect!Este final video (ca si in "Luchian" si "National" - uzura ei se manifesta printr-o imagine fara detalii, cetoasa). Sunetul lipseste deoarece FI sunet este pe norma est (OIRT - 6.5 Mhz) iar emitatoarele moderne si CATV sunt pe CCIR - 5.5 Mhz. Trebuie "tras in banda" cu un oscilator de 1 Mhz (se gasesc in magazine de piese, dar e un pic mai greu la un TV cu tuburi deoarece adaptorul se alimenteaza la 12v) montat la intrarea in etajul FI sunet.
Link spre comentariu
Vizitator viobio

am eu 12BY7A TOSHIBA sau EL180
Link spre comentariu

Corect!Este final video (ca si in "Luchian" si "National" - uzura ei se manifesta printr-o imagine fara detalii, cetoasa). Sunetul lipseste deoarece FI sunet este pe norma est (OIRT - 6.5 Mhz) iar emitatoarele moderne si CATV sunt pe CCIR - 5.5 Mhz. Trebuie "tras in banda" cu un oscilator de 1 Mhz (se gasesc in magazine de piese, dar e un pic mai greu la un TV cu tuburi deoarece adaptorul se alimenteaza la 12v) montat la intrarea in etajul FI sunet.
Scuze domnilor, am facut o greseala copilareasca :bataie este finala video. Era plasata langa un traf ce parea de iesire audio si am zis ca e finala audio fara sa ma uit cu atentie. :ras: Unde injectez semnalul de 1Mhz, direct pe detectorul video (pe dioda) ca sa se mixeze cu 5.5 MHz adica cu diferenta FIvideo-FIaudio si unul din produsii de mixare sa fie 6.5MHz? Nu e o solutie sa acord circuitele FIsunet direct pe 5.5MHz? Sau e mai greu de acordat discriminatorul de faza (sau detector de raport, ce o avea acolo)?
Link spre comentariu
Vizitator boga

ELL80 mare belea nu se gaseste nicaieri,

Nu sunt chiar asa de rare, in curand o sa apara un set de 4 buc din aceste lampi, tot dintr-un aparat SABA "cazut la datorie" acu mai bine de 5 ani...ultima data retin ca mai functiona dar cu intreruperi datorate potentiometrului de balans defect.Si mai am pe lista de dezmembrari un receiver stereo tot SABA (arata nasol carcasa) care are tot aceste 2 finale.Asadar pana le scot de la naftalina faceti bine de va scobiti de 10 buc 6P3S-E (musai cu E) si mai povestim....
Nu sunt rare dar nici nu dai de ele la orice colt :) Ma abonez la eLL80.. thnx
Link spre comentariu
Vizitator viobio

ELL80 mare belea nu se gaseste nicaieri,

Nu sunt chiar asa de rare, in curand o sa apara un set de 4 buc din aceste lampi, tot dintr-un aparat SABA "cazut la datorie" acu mai bine de 5 ani...ultima data retin ca mai functiona dar cu intreruperi datorate potentiometrului de balans defect.Si mai am pe lista de dezmembrari un receiver stereo tot SABA (arata nasol carcasa) care are tot aceste 2 finale.Asadar pana le scot de la naftalina faceti bine de va scobiti de 10 buc 6P3S-E (musai cu E) si mai povestim....
nu eu am nevoie de elesi nu as da niciodata 10 6P3C E pe 6 ell80
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări