Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

TELEFUNKEN 5u38 mai are o eticheta pe care scrie T6515GWK,acesta ar fi modelul dupa notarea Telefunkencapacul dupa spate este scris in romanaalimentare universala(a fost modificat pentru lampi la 6,3v)in restaurare pentru a fi adus in starea originalalampi originale CK1,CF7,CBC1,CL4,CY1sigur este fabricat la noiare cineva schema sau alte date?scuze pentru calitatea pozelor

Date in plus nu stiu , doar ca am si eu unul , cutia aparatului este identica , are si butoane , dar a fost varianta pt tuburi la 4V , au mai ramas in el AF7 , TABC1 , AZ1 si cele lipsa cred ca au fost AL4 si ACH1 . Din pacate nu mai are nici capacul din spate , cred ca al meu este Telefunken 5V38 .
Link spre comentariu

M-am gindit ca pentru atita nu merita sa deschid un nou topic. Am primit un generator de la un telefon de campanie. Era folosit pentru apelare. Daca nu esti atent, curenteaza groaznic. Daca cineva e interesat de performantele electrice masurate de mine, am sa le pun aici. L-am curatat si l-am pus in functiune.

Link spre comentariu

Felicitari, Dl. Nichishoru...superb!!! S-a meritat! Dar e cam prafuit, e de munca la restaurat, pacat sa ramana asa...Lampile alea Arcturus...uffff...amintiri...amintiri....

Link spre comentariu

Dar e cam prafuit, e de munca la restaurat, pacat sa ramana asa...Lampile alea Arcturus...uffff...amintiri...amintiri....

Acuma nu mai e prafuit, am inceput cu desprafuitul si masuratul lampilor care au toate filamentul OK.Trebuie sa gasesc un geam de scala clar si butoane cat mai apropiate de original.Cele din poze sunt de vanzare pe e-bay si sa vad daca vine cineva din State ca sa le comand si sa le aduca.Mai am de schimbat in primul rand electroliticul care e si montat aiurea si sa schimb (pastrind tuburile originale care sunt frumos inscriptionate) cond.-urile cu hartie. Cred ca trebuie sa verific si fiecare rezistor cu valoare critica. In rest lustruit de bachelita si sasiu luat la perie.Sunt curios sa-i evaluez performantele (este superheterodina clasica).
Link spre comentariu

Am asistat la o discutie pe un forum maghiar despre, ce sa colectioneze un colectionar daca nu se mai gasesc pe piata aparate autohtone... Sa cumpere din SUA foarte ieftin, aparate din anii '20-'30 ca s-au fabricat cu milioanele? Sau din Germania?Raspunsul a fost: daca iubeste aparatele sa colectioneze ce-i place...

Link spre comentariu

Am asistat la o discutie pe un forum maghiar despre, ce sa colectioneze un colectionar daca nu se mai gasesc pe piata aparate autohtone...

Sa cumpere din SUA foarte ieftin, aparate din anii '20-'30 ca s-au fabricat cu milioanele? Sau din Germania?

Raspunsul a fost: daca iubeste aparatele sa colectioneze ce-i place...

Frumos spus.Din pacate noi colectionam ce mai gasim prin poduri sau pivnite.Azi am cumparat de la cremetoristul blocului un Tesla B3.L-am rugat sa urmareasca daca apar ceva aparate de radio cu lampi abandonate in urma campaniei "deseul",la care omul ce credeti ca-mi zice: Acum spui domle',am avut vreo 40 de aparate prin subsol dar daca n-au cupru in ele le-am spart.....
Link spre comentariu

stii cum e...dupa ce tii un lucru n ani,te hotarasti in sfarsit sa renunti la el.Imediat ce nu-l mai poti recupera constati ca ai o subita nevoie de "dansul" :scarpin

Link spre comentariu

Pana acum putina vreme, aparatele cu tuburi reprezentau pt mine doar " materie prima" din care imi construiam amplificatoare audio. Dar vazand ce colectii detin unii dintre noi cred ca m-am molipsit si eu de acest virus. Deja am: radio VEF ACORD, tv MODERN, tv TEMP si ultima achizitie, un tv de ELECTRONICA imens care nu stiu ce tip este. Poate imi spuneti voi. Are diag 63, toate tuburile sunt TOSHIBA traful de linii si multe piese SANYO (cand s-a construit la noi asa ceva)! Nu mai spun ca are o gramada de reglaje si o constructie foatre elaborata. Atasez niste poze poate il recunoasteti, si eventual, daca vrea cineva sa ma ajute cu schema ar fi super! Are o imagine f buna cu contrast puternic, dar nu are sonor si trebuie sa investighez cauza.

Link spre comentariu
Vizitator boga

salutare

Acesta este dragul meu aparat: SABA Mainau 12 Nord. L-am desfacut si l-am spalat putin. Pickup-ul este automatic, marca Dual cu 4 viteze, are intrare linie stereo, iesire pentru boxe, difuzoare originale saba green-cone, se aude foarte bine inclusiv cu sursa externa. Pe partea de FM am niste distorsiuni si urmeaza sa schimb prin el niste lampi eventual cu altele noi sau mai bune, nu intre ele :rade:

Il utilizez curent pentru muzici de pe tot felul de surse si sunt incantat de de sunet.

(o parte din poze au link extern. daca sunt prea multe poa sa le rada adminu pt ca am bagat si 3 atasamente)

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator viobio

salutare

Acesta este dragul meu aparat: SABA Mainau 12 Nord. L-am desfacut si l-am spalat putin. Pickup-ul este automatic, marca Dual cu 4 viteze, are intrare linie stereo, iesire pentru boxe, difuzoare originale saba green-cone, se aude foarte bine inclusiv cu sursa externa. Pe partea de FM am niste distorsiuni si urmeaza sa schimb prin el niste lampi eventual cu altele noi sau mai bune, nu intre ele :rade:

Il utilizez curent pentru muzici de pe tot felul de surse si sunt incantat de de sunet.

(o parte din poze au link extern. daca sunt prea multe poa sa le rada adminu pt ca am bagat si 3 atasamente)

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

super aparatul

ELL80 mare belea nu se gaseste nicaieri,

pentru acest aparat ai nevoie de acele lampi?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări