Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Multumesc, dar nu e asta schema. Aparatul meu se pare ca foloseste in loc de RGN354 (redresor), o trioda finala RE134 ca redresor. Vezi pe capacul aparatului. Schema asta o am si eu.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Multumesc, dar nu e asta schema. Aparatul meu se pare ca foloseste in loc de RGN354 (redresor), o trioda finala RE134 ca redresor. Vezi pe capacul aparatului. Schema asta o am si eu.

eu zic ca asta este schemaam vazut redresoarea care o are aparatul tau,sigur re134 este legata ca dioda redresoare,se poate verifica usoram si eu un telefunken 5u38 ,pe capacul din spate este scris in romana ,mai are o eticheta cu codul T6515 GWK schema nu este in nici o publicatie ,aparatele astea nu sau asamblat in Germaniapoate ambele sunt asamblate la noi
Link spre comentariu

Am primit radio-ul asta, Siera S 151u, arata foarte bine, la prima vedere pare complet daca facem exceptie de suruburile de la capacul spate. Am cautat date despre acest aparat si ce am gasit pe radiomuseum nu corespunde cu ce am eu.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
Am primit radio-ul asta, Siera S 151u, arata foarte bine, la prima vedere pare complet daca facem exceptie de suruburile de la capacul spate. Am cautat date despre acest aparat si ce am gasit pe radiomuseum nu corespunde cu ce am eu.

Manualul pt. Siera S151U.Succes la restaurare.

Link spre comentariu

Colosal! Aparatul mai mult ca sigur a fost montat la Bucuresti in perioada 1942-43, conform listei de productie S.A.R. Philips!Incep sa iasa la iveala nu numai aparatele importate din Ungaria, Cehia, sau direct de la firmele mama din Olanda, Germania etc. ci si cele care au fost incasetate si asamblate la noi de aceeleasi firme mama...

Link spre comentariu
Vizitator viobio

TELEFUNKEN 5u38 mai are o eticheta pe care scrie T6515GWK,acesta ar fi modelul dupa notarea Telefunkencapacul dupa spate este scris in romanaalimentare universala(a fost modificat pentru lampi la 6,3v)in restaurare pentru a fi adus in starea originalalampi originale CK1,CF7,CBC1,CL4,CY1sigur este fabricat la noiare cineva schema sau alte date?scuze pentru calitatea pozelor

Link spre comentariu

Nu este pe lampi...dar imi place foarte mult.....AM POZE:E un amplituner cu pick-up model LUXOR HI FI STEREO TIP DIRIGENT 6000....AMPLIFICATOR 2 x 30 WATI SINUSSe aude bestial...are peste 10 kg.....n-am mai ascultat discuri de 20 de ani...e ceva deosebit....radioul e numai UKW norma vest....cu 3 butoane cu senzor....si cand comut pe ,,tape,, si pun un dvd player se aude perfect.....am si niste boxe sensibile pentru el....Chiar daca nu este pe lampi imi place foarte mult....n-am gasit prea multe despre el...se pare ca e facut prin 75-76 in Suedia...dupa licienta PHILIPS.

Link spre comentariu

Ce marc? e aparatul ?la, c? din cauz? c?-s pozele prea mici, nu reu?esc s?-mi dau seama.

e un luxor dirigent 6000 : radio FM vest stereo, cu 3 butoane cu senzori, pick-up si amplif 2 X 30 wati SINUS (asa spune pe spate)E fabricat in Suedia dupa licienta PHILIPS...se aude foarte bine..n-am dat la maxim sa nu distrug boxele...sunt tot suedeze TANBERG de banda larga...nu stiu cati wati au...au difuri elicoidale de circa 25 cm.... :da O poza mai mare.....
Link spre comentariu

Astazi mi-a suris si mie norocul: am picat intamplator la tirgul anticarilor din parcul Obor (in fata primariei sect. 2) si am gasit intr-un colt, pe jos.............. un aparatel care parea de jucarie.Mi-am pus ochelarii, m-am aplecat ca sa o vad mai bine si surpriza nu era de jucarie!Este un Emerson model 108, sasiu U5A fabricat in 1935.Am negociat un pic cu vanzatorul si l-am luat.Aparatul este cu alimentare serie (Ia=0.3A), avea o rezistenta serie gen resou, izolata in azbest, montata pe capacul din spate care sa-i permita functionarea la 220v (aparatul este american, fabricat pentru 110v).Este complet cu exceptia butoanelor asa ca se merita restaurat si electric.Cateva poze mai jos.

Link spre comentariu

Am gasit pe net schema si lista de reglaje si piese componente.Este o scula foarte cautata de colectionari (valoare pe e-bay cam 300$) probabil din cauza marimii. In schimb la vremea cand a fost fabricat era vazut ca un iad pentru depanatori deoarece e foarte compact.Alte poze printre care si una cu aspectul original:

Link spre comentariu

Felicitari pentru achizitie,pacat ca nu are butoanele.Curiozitatea ma indeamna sa intreb la ce valoare s-a incheiat tranzactia?(asta in caz ca nu-i secret)

Link spre comentariu

Felicitari pentru achizitie,pacat ca nu are butoanele.Curiozitatea ma indeamna sa intreb la ce valoare s-a incheiat tranzactia?(asta in caz ca nu-i secret)

nu e secret: 150 Lei noi.Butoanele sunt de vanzare chiar acum pe e-bay in USA pentru 20$ (pret de plecare).O sa le inlocuiesc cu ceva asemanator dar la fel de vechi.Atasez o poza cu modelele originale.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări