Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Am intrat in posesia unui radio Columbia aproape complet.

Nu are vizibila nici o serie pentru idenyificare.Poseda cineva o schema pentru a incerca o restaurare?

quote]

Trimite o lista cu tuburile (care se pot identifica) si mai studiem...

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Ap printat-o.Multumesc.

te costa o bere acea schemavezi ca acest radio este fabricat in trei variantecu transformator,lampi alimentate la 6,3vcu alimentare universalacu alimentare universala dar fara ochi magical tau este cu alimentare universala cu ochi magicai grija la depanare ,poare aparea faza la sasiu,verifica cu un creion de tensiune si modifica pozitia stecherului sa ai nul la sasiudaca intradevar esti pasionat si ai nevoie de indrumare ai toata sustinerea mea
Link spre comentariu

Ap printat-o.Multumesc.

te costa o bere acea schemavezi ca acest radio este fabricat in trei variantecu transformator,lampi alimentate la 6,3vcu alimentare universalacu alimentare universala dar fara ochi magical tau este cu alimentare universala cu ochi magicai grija la depanare ,poare aparea faza la sasiu,verifica cu un creion de tensiune si modifica pozitia stecherului sa ai nul la sasiudaca intradevar esti pasionat si ai nevoie de indrumare ai toata sustinerea mea
Multumesc,ramin dator o tuica de (linga ) Pitesti.Am un trafo 220-380/220 400 VA foarte util la acest tip de depanari.O sa cer ajutorul pe forum daca am probleme.
Link spre comentariu

Are tata un Graetz nem?esc din '38. Din p?cate l-a mân?rit cineva pe vremea lui Împu?catu' ?i a aruncat tot din el ?i a f?cut un montaj cu tranzistori ca s? func?ioneze doar ca difuzor. Deci singurele lucruri autentice din el ar fi cutia ?i difuzorul. Se mai poate face ceva cu el? Am senza?ia c? ?i dac? reconstruiesc radioul pe baza schemei parc? nu mai e prea "original".P?cat c? a fost modificat, este într-o stare fizic? superb?. Nu prea are pete/zgârieturi, etc.

Link spre comentariu

Asta nu e nimic, era un radio pe l?mpi în tîrg, c?ruia cineva i-a montat un casetofon auto deasupra, într-o decup?tur? ?i l-a legat la difuri. Evident c? a z?cut multe luni, nefiind nimeni interesat de a?a ''inova?ie''. :bataie

Link spre comentariu

Asta nu e nimic, era un radio pe l?mpi în tîrg, c?ruia cineva i-a montat un casetofon auto deasupra, într-o decup?tur? ?i l-a legat la difuri. Evident c? a z?cut multe luni, nefiind nimeni interesat de a?a ''inova?ie''. :bataie

Tembeli. M? mir c? nu a încercat nimeni s? dea gauri într-un framofon, s?-i pun? difuzor ?i s?-l conecteze la iPod ca s? pun? melodii de Gu??.Acum depinde ?i ce strici, c? radiouri Electronica din '60 sau '70, sunt o gr?mad?. Mai ciud? mi-e când v?d stricat? o pies? rar?.
Link spre comentariu

Ce ziceti de asta?Cam ce putea fi?A fost complet ros de soareci,cartonul spate lipsa,difuzorul distrus,conzi rosi,firele mancate,carcasa decojita de furnir.Pana si scala am distrus-o,nu stiam ca este pictata cu vopsea pe baza de apa.L-am nenorocit eu acum cca 15 ani,acum are un radio pe integrate.Mi-e rusine ce am facut,atunci inca nu realizam ca putea fi restaurat.

Link spre comentariu

Eu zic ca nu merita tras in banda pentru ca oricum nu vei putea recrptiona intreaga banda 88-108. Merita construit un adaptor extern. Cred ca in acest topic am pus o schema de genul asta. Si feri.visky a pus una.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări