Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

1) Nu merge partea de radio; nu am apucat s? verific dac? am sau nu tensiune anodic?;2) Trebuie înlocui?i condensatorii (?i la ?ia mici am în?eles c? se poate pune o carcas? care s?-i fac? pe cei noi s? arate ca cei vechi);3) Probleme cu poten?iomentrul. Uneori trebuie s? poncesc poten?iometrul de volum ca s? se aud? ?i pe canalul din dreapta; se întâmpl? s? se aud? numai pe canalul din stânga f?r? s? umblu la poten?iometrul de volum sau dac? umblu la cel de reglare a ba?ilor.

Link spre comentariu

Pentru ctepeo. Intr-adevar, trebuie in primul rind sa verifici tensiunile anodice. Vezi ca e posibil ca rezistentele din anod sa fie intrerupte su decalibrate.Blue, nu stiu ce defect are. Stiu doar ca nu merge sau nu-l stiu eu folosi. Nu am mai lucrat nuciodata cu un receptor de trafic. Are un instrument de masura, care indica curentul anodic prin lampi. Lampa e selectata cu un comutator. Sunt citeva lampi cu curent zero sau foarte mic. Le-am inlocuit dar situatia nu s-a schimbat.Se pare ca aparatul nu a mai fost reparat. Cel mult au foat schimbate lampi. Fostul proprietar mi-a spus ca a functionat multa vreme non-stop, dupa care s-a defectat si a fost pus de-o parte.Trebuie sa caut ceva documentatie.Incepe sa se duca vopseaua de pe scale, lucru care cere masuri urgente, pina se mai vede ce e scris. (vezi poza) Ma gindesc sa tiparesc la imprimanta laser niste hirtii si sa le lipesc.

Link spre comentariu

Va prezint cateva din aparatele mele mai deosebite.Toate sunt in stare de functionare.Aparatul Philco functioneaza dar cu putin brum si mi se pare ca traful de alimentare se incalzeste cam tare.M-am gandit ca electroliticii de filtrare ar fi cauza. I-am verificat cu ohmetrul si sunt in regula, adica se descarca mai bine ca altii facuti in vremurile noastre. Pe eticheta scrie "WET" adica umed (se vede din poza). Citeam pe forum cu ceva timp in urma ca ar fi ceva mai speciali. Asta sa fie cauza ?

Link spre comentariu

Am ocazia sa cumpar un aparat Columbia, din pacate proprietarul a considerat necesar sa modifice ornamentul de la ochiul magic. Are doua tuburi lipsa si ata de la scala rupta dar asta ma deranjeaza mai putin decit modificarea facuta. Proprietarul cere 100 lei, posibil sa-l scot chiar la 50 lei. Nu stiu daca sa-l cumpar sau nu, voi ce spuneti merita? Modelul nu e chiar foarte rar, as putea gasi ornamentul original? Sau poate are cineva nevoie de piese din asta al meu?P.S. Mii de scuze pentru calitatea fotografiilor, au fost facute cu telefonul.

Link spre comentariu

Va prezint cateva din aparatele mele mai deosebite.Toate sunt in stare de functionare.Aparatul Philco functioneaza dar cu putin brum si mi se pare ca traful de alimentare se incalzeste cam tare.M-am gandit ca electroliticii de filtrare ar fi cauza. I-am verificat cu ohmetrul si sunt in regula, adica se descarca mai bine ca altii facuti in vremurile noastre. Pe eticheta scrie "WET" adica umed (se vede din poza). Citeam pe forum cu ceva timp in urma ca ar fi ceva mai speciali. Asta sa fie cauza ?

Auleu, aparate cu alimentare în serie :smt099
Link spre comentariu

"M-am gandit ca electroliticii de filtrare ar fi cauza. I-am verificat cu ohmetrul si sunt in regula, adica se descarca mai bine ca altii facuti in vremurile noastre."

Condensatorii se masoara cu un capacimetru, nu cu ohmetru.

Link spre comentariu

Ohmetru, capacimetru-vax albina!ESR-metru, aia e singura solutie de a afla "sanatatea" unui electrolitic...degeaba are capacitatea inscrisa pe el, daca ESR-ul a crescut de la 1 ohm la 100 ohmi... :rade:

Link spre comentariu

Nu prea se intampla asa ceva practic , daca creste mult rezistenta interna ESR atunci se observa si pe capacimetru o scadere a capacitatii . Adica marimile astea merg oarecum mana in mana , nu poti avea ESR mult marit si capacitate buna si bineinteles nici capacitate scazuta si ESR bun .

Link spre comentariu

E un dux 1401 stereo fabricat in Suedia in 195? dupa licienta PhilipsFM banda vest....stereo doar amplificarea...difuzoare pe 800 ohmi...cu 2 ECL 82 L-am reparat cu ajutorul lui D2134 Sorin din Resita----um om deosebit-----

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Am ocazia sa cumpar un aparat Columbia, din pacate proprietarul a considerat necesar sa modifice ornamentul de la ochiul magic. Are doua tuburi lipsa si ata de la scala rupta dar asta ma deranjeaza mai putin decit modificarea facuta. Proprietarul cere 100 lei, posibil sa-l scot chiar la 50 lei. Nu stiu daca sa-l cumpar sau nu, voi ce spuneti merita? Modelul nu e chiar foarte rar, as putea gasi ornamentul original? Sau poate are cineva nevoie de piese din asta al meu?P.S. Mii de scuze pentru calitatea fotografiilor, au fost facute cu telefonul.

nu mai umbla in el il cumpar eu de la tine cu 150 rondaca accepti oferta da pm
Link spre comentariu
Vizitator viobio

dupa o saptamina de munca a iesit ceva frumoslomophon w30 1930functional,carcasa este reconditionata de un meserias nu de mine,nu am atita rabdare si timpeste frumos?

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Nu prea se intampla asa ceva practic , daca creste mult rezistenta interna ESR atunci se observa si pe capacimetru o scadere a capacitatii . Adica marimile astea merg oarecum mana in mana , nu poti avea ESR mult marit si capacitate buna si bineinteles nici capacitate scazuta si ESR bun .

domnule ignora l pe spitfire ca el la toate posturile incearca sa fie mai destept ca toti userii,el usuca lacul de la boxe marshall(nu au fabricat niciodata asa ceva ,poate in imaginatia lui)cu raze X
Link spre comentariu
Vizitator viobio

domnule ignora l pe spitfire ca el la toate posturile incearca sa fie mai destept ca toti userii,el usuca lacul de la boxe marshall(nu au fabricat niciodata asa ceva ,poate in imaginatia lui)cu raze gamma
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări