nichishoru Postat Februarie 2, 2009 Partajează Postat Februarie 2, 2009 Sunt nou in breasla.Postez si eu ce detin:Cel romanesc inteleg ce marca este, dar cel rusesc? Ma ajuta cineva..?VEF-Akkord Link spre comentariu
d2134 Postat Februarie 2, 2009 Partajează Postat Februarie 2, 2009 Este VEF-Akkord, varianta cu pick-up. Schema o gasesti aici: http://www.rw6ase.narod.ru/w/wef/wef_akkord.html Ca sa o descarci dai clic pe link-ul de sub cele trei poze mici din stinga-sus, ala care incepe cu "O". Se va deschide un fisier .djvu Link spre comentariu
ctepeo Postat Februarie 2, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2009 Acel "V.E.F."-Akkord nu red? decât maxim 4 k.Hz. audio pe radio? Inetersant designul radioului românesc. Nu ?tiam c? ?i pe la noi s-au fabricat radiouri în stilul ?la! Link spre comentariu
Vizitator eusebyu Postat Februarie 2, 2009 Partajează Postat Februarie 2, 2009 Mersi pt link. E bine sa am si schema. Deocamdata pare sa functioneze bine (mai ales pick-up ul care este delectarea mea) . Doar ochiul magic pare ca nu ar functiona.Referitor la cel romanesc, am fost foarte incantat cand l-am achizitionat, pacat ca nu prea poti sa-l folosesti ca radio ( mai mult obiect de colectie).Proprietarul lui l-a adaptat cu un transormator pt a fi alimentat la 220. Ca radio functioneaza el cumva dar auditia este de foarte proasta calitate...asa ca prefer sa-l am in raft . Link spre comentariu
ctepeo Postat Februarie 7, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2009 Are cineva timp sp treac? într-o zi s? se uite la "Capriul" meu (?i eventual s? vin? cu ceva condensatori, c? mul?i dintre ei tre' înlocui?i), c? m-am s?turat s? nu mearg? pe radio... :smt093 S? nu uit de problema cu poten?iometru (pe care trebuie s?-l pocnesc des ca s? se aud? ?i pe canalul din drepata) Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 7, 2009 Partajează Postat Februarie 7, 2009 Bai Ctepeo ce ar fi sa pui mina pe carte si sa inveti sa-ti repari singur aparatele?Pina una alta am primit un receptor profesional RFT. Nu am nici un fel de documentatie, nu sunt radioamator, niciodata nu am mai folosit o asemenea scula.... Link spre comentariu
feri.visky Postat Februarie 7, 2009 Partajează Postat Februarie 7, 2009 Mult am asteptat sa vina poza... Da, e scula de receptor de trafic... Nu cred ca e de radioamator dar functioneaza si in banda lor... cred...Uita-te la domeniul de frecventa, intre cat si cat kHz,/MHz functioneaza...Se prea poate sa fi fost folosit in aeroporturi si/sau la serviciul de "ascultari" trafic etc.Oricum este un RFT... sunt interesat...Iesti norocos ca mai tot timpul... Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 7, 2009 Partajează Postat Februarie 7, 2009 Receptioneaza intre 14KHz si 40.1 MHz. La ce poate ajuta o receptie la o frecventa atit de mica (14KHz)? A fost folosit de securitate ceva timp dupa 89. Nu e o gluma, chiar receptioneaza de la 14 KHz in sus. Link spre comentariu
nicolae57 Postat Februarie 7, 2009 Partajează Postat Februarie 7, 2009 Receptioneaza intre 14KHz si 40.1 MHz. La ce poate ajuta o receptie la o frecventa atit de mica (14KHz)? A fost folosit de securitate ceva timp dupa 89. Nu e o gluma, chiar receptioneaza de la 14 KHz in sus.Banda de unde foarte lungi(VLF) folosita in comunicatiile submarinelor.Primele cercetari in acest spectru de frecvente apartin lui Nikola Tesla(Nicolae Teslea) savant de origina romana.Interesant de citit articolul legat si de disputa dintre Tesla si Marconi cu privire la inventarea radioului.http://www.artefect.net/alege-modelul-p ... #more-3734http://www.istro-romanian.net/articles/art990111.html Link spre comentariu
d2134 Postat Februarie 7, 2009 Partajează Postat Februarie 7, 2009 La ce poate ajuta o receptie la o frecventa atit de mica (14KHz)?Vezi aici pentru ce sunt alocate frecventele inferioare: http://www.mcti.ro/index.php?id=38&L=0 Link spre comentariu
d2134 Postat Februarie 7, 2009 Partajează Postat Februarie 7, 2009 Interesante, in banda inferioara, sunt semnalele etalon de frecventa si cele orare. Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 7, 2009 Partajează Postat Februarie 7, 2009 Vezi ca nu merge linku'Acum merge. Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 7, 2009 Partajează Postat Februarie 7, 2009 Interesante, in banda inferioara, sunt semnalele etalon de frecventa si cele orare.Si inca ce? ca nu au fost construite monitoare de trafic degeaba. Link spre comentariu
ctepeo Postat Februarie 7, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2009 Bai Ctepeo ce ar fi sa pui mina pe carte si sa inveti sa-ti repari singur aparatele?Ba da Dar nu vreau s? încep cu un Capri, din cauz? c? este un aparat prea frumos ca s? m? risc s?-l stric... a?a c? vreau s? cer deocamdat? ajutorul cuiva. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum