nichishoru Postat Ianuarie 23, 2009 Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 Oho! Se vede c? e sovietic, 5?3S redresarea ?i 6P3S finala. Dac? ai mai g?si o 6P3S din anii ?ia, în form? de par?, ar fi chiar ca nou. Ultima poza: Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 23, 2009 Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 Oho! Se vede c? e sovietic, 5?3S redresarea ?i 6P3S finala. Dac? ai mai g?si o 6P3S din anii ?ia, în form? de par?, ar fi chiar ca nou. Apropo de rusi:am luat duminica din tirg un Ural 57 cu pickup cu 80 roni. Am inceput sa-i refac carcasa (curatire si revopsire ocru cu negru) iar sasiul extras, bagat la curatare si apoi scurta revizie.Obiectul a fost se pare cuib de soareci care au mincat membranele difuzoarelor, ata de scala si mai grav terminalele bobinelor de UM si normal sau si usurat pe sasiu provocind o oarecare oxidare.Dupa ce am terminat cu carcasa am dat "foc" sasiului si surpriza: merge OK (pe cele doua game de scurte, foarte stabil si clar) fara brum si cu un sunet puternic datorita finalei 6P3S si a trafului de iesire generos. Mai am de refacut partea de UM si UL, curatat variabilul si pus ata de scala noua si reparat/inlocuit difuzoarele. Pickupul e complet, cu rolele de cauciuc in stare buna dar mai trebuie degresat si uns motorul.Are toate butoanele si scala in buna stare doar un pic decolorat fondul negru (a stat undeva la soare??).Ochiul magic e epuizat, l-am inlocuit (multumiri lui VIOBIO!) si functioneaza.Poze in starea initiala:fara osanale intre prieteni! Link spre comentariu
feri.visky Postat Ianuarie 23, 2009 Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 Pentru Misa: -bine ai facut ca ai postat Simfonia. Ar trebui sa-i toaleta asa cum numai tu te pricepi. O sa avem nevoie de niste poze pentru un album... -la fel si cu Partizan... vezi pe site-ul www.proradioantic.ro ca mai exista unul. Care-i A, A1 sau A2??? Pentru Nichisoru... frumos aparat, a meritat fara probleme... se vede "arhitectura moscovita"... Link spre comentariu
mișa Postat Ianuarie 23, 2009 Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 Al meu e A. Are placuta de aluminiu cu marca. Link spre comentariu
ctepeo Postat Ianuarie 23, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 Ar fi bine sa pui si o poza ...ZIPHONA PA 2040 (RFT)2x10W StereoAm ?i eu unul, dar post 1989, dar mi l-a reparat cineva o dat? ?i a pierdut 2 din butoanele originale! :cry: Link spre comentariu
d2134 Postat Ianuarie 25, 2009 Partajează Postat Ianuarie 25, 2009 Am gasit aici (http://www.hamradio.ro/media/rev/1999/121999.pdf), la pagina 21 (pdf 23), un articol despre primul magnetofon proiectat si fabricat in Romania, "Clabucet 192/56". A vazut cineva asa ceva in "carne si oase"? Link spre comentariu
yo9hrb Postat Ianuarie 25, 2009 Partajează Postat Ianuarie 25, 2009 Un indrumar pentru restaurari gasiti aici: http://www.scribd.com/doc/8575141/Antiq ... n-Handbook Link spre comentariu
nicolae57 Postat Ianuarie 28, 2009 Partajează Postat Ianuarie 28, 2009 Lampi si radiouri vintage Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 28, 2009 Partajează Postat Ianuarie 28, 2009 Lampi si radiouri vintagesa luam si noi macar o roaba doua din gramada de lampi! Link spre comentariu
florinfloreanu Postat Ianuarie 28, 2009 Partajează Postat Ianuarie 28, 2009 de ce oare am impresia ca in poza 2 e vorba de niste soldati rusi care au strans si ei de-un vagon ca sa-l duca acasa? Link spre comentariu
nicolae57 Postat Ianuarie 29, 2009 Partajează Postat Ianuarie 29, 2009 de ce oare am impresia ca in poza 2 e vorba de niste soldati rusi care au strans si ei de-un vagon ca sa-l duca acasa?Vroiau sa calce pe urmele lui Alexander Stepanovich Popov Link spre comentariu
bogdanbita Postat Ianuarie 29, 2009 Partajează Postat Ianuarie 29, 2009 de ce oare am impresia ca in poza 2 e vorba de niste soldati rusi care au strans si ei de-un vagon ca sa-l duca acasa?In poza 2 e vorba de soldati germani iar radiourile sunt stranse din ghetoul din Varsovia (daca nu ma insel?!) Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 29, 2009 Partajează Postat Ianuarie 29, 2009 de ce oare am impresia ca in poza 2 e vorba de niste soldati rusi care au strans si ei de-un vagon ca sa-l duca acasa?In poza 2 e vorba de soldati germani iar radiourile sunt stranse din ghetoul din Varsovia (daca nu ma insel?!)da sunt germani ,dupa arme si uniforme,nu sunt rusiamericanii nu au interzis niciodata in Germania radiourile Link spre comentariu
nicolae57 Postat Ianuarie 29, 2009 Partajează Postat Ianuarie 29, 2009 Radiourile nu, dar le-au interzis sa aiba statii puternice in benzile de lungi si scurte, fapt pentru care au inceput sa emita in ultrascurte (UKW-Rundfunks). Link spre comentariu
Vizitator eusebyu Postat Februarie 2, 2009 Partajează Postat Februarie 2, 2009 Sunt nou in breasla.Postez si eu ce detin:Cel romanesc inteleg ce marca este, dar cel rusesc? Ma ajuta cineva..? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum