Flor Postat Ianuarie 19, 2009 Partajează Postat Ianuarie 19, 2009 Va multumesc pt bunavointa aratata. Am printat schema si o sa o confrunt cu originalul.Sper sa am cum sa ma revansez. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 19, 2009 Partajează Postat Ianuarie 19, 2009 marea problema e traful de retea, am avut un aparat identic, dupa cateva zeci de minute de functionare traful de retea a inceput sa scoata fum, poate si datorita faptului ca tensiunea retelei este in prezent 230V, dar mai ales datorita freventei, care in serile de iarna "coboara" la 47 Hz. Aparatele cu alimentare universala nu au transformator de retea. Poate tu ai avut alt model...traful a sos fum din cu totul alte cauze,nu din cauza tensiunii de 230v si frecventei de 47hz,in anii1940 transformatoarele se faceau foarte bine si se calculau supradimensionat mai ales pe primar ,acela cred ca avea izolatia de email coapta sau ai vrut sa pari iar cunoscator si nu ai stiut cum Link spre comentariu
Vizitator Mishu79 Postat Ianuarie 20, 2009 Partajează Postat Ianuarie 20, 2009 Ar fi bine sa pui si o poza ...ZIPHONA PA 2040 (RFT)2x10W Stereo Link spre comentariu
Vizitator Mishu79 Postat Ianuarie 20, 2009 Partajează Postat Ianuarie 20, 2009 Recent capatat CARMEN 2 Orice informatie este binevenitaIgnorand cele lipsa, pare ok Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 21, 2009 Partajează Postat Ianuarie 21, 2009 CARMEN 2 Orice informatie este binevenita Ignorand cele lipsa, pare ok Schimba condensatorii aia cu hartie uleiata(cei insemnati pe imagine cu cruce verde, si altii similati care mai exista in aparat), se vede cu ochiul liber ca sunt crapati. Atentie, aparatul e cu autotransformator, pericol de electrocutare! Link spre comentariu
bogdan69 Postat Ianuarie 21, 2009 Partajează Postat Ianuarie 21, 2009 Ca sa nu fac un topic separat intreb aici. Unde gasesc niste ata de parasuta pentru refacerea unei scale? Am ata originala insa e rupta si ma ajuta doar sa o confectionez pe cea noua la dimensiune. Link spre comentariu
yo3ihg Postat Ianuarie 21, 2009 Partajează Postat Ianuarie 21, 2009 la hornbach in berceni am vazut tot felu de franghii si sfori, depinde ce grosime vrei.eu am luat de acolo o rola de sfoara de 1,5 mm grosime pt ancorat provizoriu niste antene, parca mai erau si unele mai subtiri (1 mm daca imi amintesc bine), oricum nu sunt de parasuta, dar sunt rezistente (la mine la 1,5mm scrie pe rola 110kg). Link spre comentariu
mișa Postat Ianuarie 21, 2009 Partajează Postat Ianuarie 21, 2009 Eu am inlocuit sfoara cu nailon de pescuit in vreo 10 aparate si se comporta foarte bine. Link spre comentariu
Flor Postat Ianuarie 21, 2009 Partajează Postat Ianuarie 21, 2009 vad ca esti din Buc. Magazinul Global de pe MD. Ceri ata de scala, nu de parasuta, hi, hi... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 21, 2009 Partajează Postat Ianuarie 21, 2009 Ca sa nu fac un topic separat intreb aici. Unde gasesc niste ata de parasuta pentru refacerea unei scale? Am ata originala insa e rupta si ma ajuta doar sa o confectionez pe cea noua la dimensiune.eu pun fir textil de pescuit de 0.3mmdaca locuiesti prin Drumul Taberei ne putem vedea sa ti dau citiva metrii Link spre comentariu
bogdan69 Postat Ianuarie 21, 2009 Partajează Postat Ianuarie 21, 2009 Stau la "Indiana". Va caut pentru ECC-uri, dar in cateva zile, sa am fonduri. Voi folosi fir de pescuit, iar cand ajung in Hornbach o sa iau o rola de ata, sa am. Link spre comentariu
Mindware Postat Ianuarie 22, 2009 Partajează Postat Ianuarie 22, 2009 Eu detin un Carmen 3 Am aflat d curand ca a fost primul aparat d "natura electronica" achizitionat..odata cu racordarea la reteaua de electricitate....deci are o poveste... ..insa vreau sa ii fac vant...ptr ca eu nu il folosesc si daca se gaseshte cineva care sa-l revendice... ..dece nu?... am mai avut si un amplificator Doina cu EL-uri in final..un fost amplificator d linie...dar l-am facut cadou.. Link spre comentariu
mișa Postat Ianuarie 22, 2009 Partajează Postat Ianuarie 22, 2009 Am facut rost de un Partizan S511A. Lipseste cartonul din spate. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 22, 2009 Partajează Postat Ianuarie 22, 2009 Oho! Se vede c? e sovietic, 5?3S redresarea ?i 6P3S finala. Dac? ai mai g?si o 6P3S din anii ?ia, în form? de par?, ar fi chiar ca nou. Link spre comentariu
nichishoru Postat Ianuarie 23, 2009 Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 Oho! Se vede c? e sovietic, 5?3S redresarea ?i 6P3S finala. Dac? ai mai g?si o 6P3S din anii ?ia, în form? de par?, ar fi chiar ca nou. Apropo de rusi:am luat duminica din tirg un Ural 57 cu pickup cu 80 roni. Am inceput sa-i refac carcasa (curatire si revopsire ocru cu negru) iar sasiul extras, bagat la curatare si apoi scurta revizie.Obiectul a fost se pare cuib de soareci care au mincat membranele difuzoarelor, ata de scala si mai grav terminalele bobinelor de UM si normal sau si usurat pe sasiu provocind o oarecare oxidare.Dupa ce am terminat cu carcasa am dat "foc" sasiului si surpriza: merge OK (pe cele doua game de scurte, foarte stabil si clar) fara brum si cu un sunet puternic datorita finalei 6P3S si a trafului de iesire generos. Mai am de refacut partea de UM si UL, curatat variabilul si pus ata de scala noua si reparat/inlocuit difuzoarele. Pickupul e complet, cu rolele de cauciuc in stare buna dar mai trebuie degresat si uns motorul.Are toate butoanele si scala in buna stare doar un pic decolorat fondul negru (a stat undeva la soare??).Ochiul magic e epuizat, l-am inlocuit (multumiri lui VIOBIO!) si functioneaza.Poze in starea initiala: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum