yo9hrb Postat Aprilie 14, 2006 Partajează Postat Aprilie 14, 2006 Andreidinsv: Inainte de toate identifica aparatul, apoi cauta schema (sigur e in cartea albastra de scheme pt. aparate de radio, prietenii stiu care) si mai vorbim. Prin schimbarea lampilor sa nu crezi ca in mod obligatoriu il rezolvi. Aparatul ala mai are cond. electrolitici (uscati :yawinkle: ), bobine de medie frecventa decalibrate, etc. In principiu ar trebui sa gasesti in el ECH81, EL84 si probabil ECC. Iar redresarea e posibil sa fie cu EZ, care se pot inlocui cu diode cu siliciu, care respecta tensiunea de lucru (1N4004, de ex.). Btw, de cand nu a mai functionat? Link spre comentariu
Ovidanie Postat Aprilie 14, 2006 Partajează Postat Aprilie 14, 2006 Te ajut Andrei!Iti dau un set de tuburi.Gratis.Dar ce tuburi?Iti dau cartea albastra sa o studiezi.Iti dau electroliticii aia de tensiue mare ca sigur ai nevoie.Dar sa stii ca nu am timp sa ti-l repar eu. Link spre comentariu
andreidinsv Postat Aprilie 14, 2006 Partajează Postat Aprilie 14, 2006 Pai nu stiu ce redio este. Ma puteti ajuta? Va rog! Si nu stiu nici ce lampi avea ca erau murdare si le-am spalat cu apa calda .Acum nu se mai poate citi nimic pe ele.Are cel putin 15 ani de cind a functionat ultima data. Link spre comentariu
bogdanel Postat Aprilie 14, 2006 Partajează Postat Aprilie 14, 2006 Uite cu ce m-am delectat in we. Am gasit in piatza un shasiu de radio vechi, fabr 1947. Avea o lampa arsa pe partea de FI, un EF4. L-am taiat in doua ca sa-i recuperez doar partea de amplif. Am schimbat totzi conzii (mai putzin unul de 50.000cm :finga: , in tub de sticla). A trebuit refacuta partea de alimentare, iar un blocul de fi ce apare in poza i-am inghesuit noii conzi de filtrare. Caracteristici: polarizare pentoda finala -8..10V, curent anodic pe la 18-20mA, Ua pe la 310, Ug2 vreo 285V, iar prefinala EF9 e polarizata cu un rezistor pe k, unde e aplicat feedbackul. Amplificarea fara feedback e pe la 8-10, cu feedback pe la 4, deci o rezerva de feedback neglijabila ).Este o schema foarte interesanta, adica recupereaza tensiunea de polarizare a G1 pentru EBL1, finala, de pe caderea de tensiune de pe un rezistor, pus intre masa shi priza mediana a secundarelor de 300V. Shi ce-mi place e ca n-are pic de brum, daca ii pui feedbackul in functzie. Si deshi nu agreez folclorul amplifurilor pe lampi, trebuie spus ca suna interesant, cei 2W maxim pe care ii scoate in sinus se aud cat zece in muzica, cu conditzia calculului strans al feedbackului. Adica la o rezerva de feedback mai mare se simte saturatzia trafului de ieshire, iar fara feedback se aude aiurea, datorita neliniaritatzii in frecventza... Interesante loampele totushi... Link spre comentariu
pusttiu Postat Aprilie 15, 2006 Partajează Postat Aprilie 15, 2006 ovidanie ... ai avut dreptate... latvia e.....a fost azi alecs pe la mine pe la munca ,,,, comutatorul de benzi e bu;lit dar o sa incerc as il repar... arata fain si sper sa se auda bine. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Aprilie 15, 2006 Partajează Postat Aprilie 15, 2006 Bafta la restaurat! Te invidiez ca ai timp de asa ceva.Daca tot veni vorba de Latvia am si eu una, uitati si poza : Link spre comentariu
andreidinsv Postat Aprilie 15, 2006 Partajează Postat Aprilie 15, 2006 Va rog sa ma ajutati ! Ca ovidanie imi da tot ce-i cer dar nu stiu ce sa-i cer! Ce aparat am?Sunt in ceata totala! Pina acuma cine l-a vazut a spus tot altceva:Darcle,Select,Modern.Pina la urma ce este? Link spre comentariu
yo9hrb Postat Aprilie 16, 2006 Partajează Postat Aprilie 16, 2006 Sigur nu e nici Darlee si nici Modern. Alea au UUS, iar al tau nu are. Hai sa-ti mai dau niste repere:-Carmen si Aida au numai L, M, S iar carcasa are 440x160x120mm, 3kg-Select S623A 516x285x310, 12kg, 2 difuzoare elipticelista poate continua, dar mi-e lene sa scriu :smt003 Mai pune niste caracteristici (dimensiuni, chiar si greutatea), cate difuzoare are si de care, pune o poza a sasiului (eventual scos din carcasa), are-nu are picup, daca scrie vreu cod pe undeva (capac spate, daca mai exista, sasiu). Poate-l identificam.PS M-am mai uitat o data la poza, 1dif. rotund si nu are picup.Posibilitati: select s-625A, select s-632A. Pentru acestea iti trebuie: ECH81, EBF89, ECL82, EZ80 (pe aceasta o poti inlocui cu 2 diode semiconductoare) si EM80 (ochiul magic). Link spre comentariu
tubeman Postat Aprilie 16, 2006 Partajează Postat Aprilie 16, 2006 Corect yo9hrb!:smt041 Pentru ca andreidinsv nu ne ajuta cu alte poze, dimensiuni si greutati il ajutam noi Din poza vedem: tub EM80, unde lungi, medii, scurte, fara FM, borna PU, design probabil dupa 1960. Candidati (in ordinea preferintei): 1. Select S625A (1962) dimensiuni 516x375x275 mm, 12 kg 2. Select 2 S633A (1963) 516x285x310 mm 3. Intim S613A (1961) 520x350x260 mm, 9 kg (la Select 2 e gresit codul in text in cartea albastra, corect e S633A) Pe Carmen 1,2,3 le-am exclus pt. ca le am si nu seamana, iar Fantezia, Rindunica si Privighetoarea au 2 difuzoare si PU. Cele trei folosesc tuburile precizate de yo9hrb Uita-te pe electroliticul de filtraj alimentare, daca e IPRS sigur are un an de fabricatie scris pe el. Asteptam concluziile tale... Link spre comentariu
andreidinsv Postat Aprilie 16, 2006 Partajează Postat Aprilie 16, 2006 Concluzia e ca ?FUNCTIONEAZA !Cineva a modificat redresorul si in loc de ez80 a montat 5T,4 cu un rezistor serie cu filamentul si acel rezistor era ars.Mai avea linga finala audio un condensator crapat si cu o chestie cursa din el si la sfatul domnului Ovidiu am montat in loc un condensator nou 0,22 la 400v.Se mai aude putin brum dar parca din ce in ce mai incet sau eu ma invat cu el?Luni trec pe la domnul Ovidiu sa iau doi electrolitici de tensiune mare si sa-i montez in paralel pe filtrajul existent.Mai primesc si un difuzor din radio Traviata ca difuzorul din radioul meu are membrana sparta in mai multe locuri.Va multumesc tuturor pentru ajutor iar fata de dvs. domnul Ovidiu stiu cum sa ma revansez :Va ajut sa scuturati covoarele! Link spre comentariu
Ovidanie Postat Aprilie 16, 2006 Partajează Postat Aprilie 16, 2006 Auditie placuta Andrei!Am fost pe la tara si am mai facut niste fotografii asa ca o vreme o sa am ce va arata !Aparatul nu mai are capacul spate asa ca nu stiu ce model este.Daca stiti voi spuneti-mi si mie.Eu va multumesc anticipat! Link spre comentariu
yo9hrb Postat Aprilie 16, 2006 Partajează Postat Aprilie 16, 2006 Ovidanie, ai vreo fabrica sau asa ceva? :partyman: Link spre comentariu
Ovidanie Postat Aprilie 17, 2006 Partajează Postat Aprilie 17, 2006 Doar nu crezi ca le fabric eu !Am adunat si inca mai adun.Am o matoda infailibila de a face rost de vechituri. Uite inca un redio vechi. Link spre comentariu
bogdan69 Postat Aprilie 17, 2006 Partajează Postat Aprilie 17, 2006 ovidanie poate imi gasesti si mie un Traviata pe lampi cu pick-up suprafon deasupra. Ti-as fi recunoscator. :tonqe: Link spre comentariu
Ovidanie Postat Aprilie 17, 2006 Partajează Postat Aprilie 17, 2006 bogdan69 vrei un pick-up ca asta montat pe o Traviata?Cam rarute modele, promit ca ma interesez.Varianta cu picku-p negru e mai usor de gasit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum