Vizitator viobio Postat Ianuarie 12, 2009 Partajează Postat Ianuarie 12, 2009 Ieri a trebuit sa caut ceva in boacaza din curte...si iata peste ce am dat uitate acolo de mai bine de 5 ani: Oare se mai merita restaurarea lor ? salut, poti spune numele celui care lea luat?acela cu blindajele de la bobine din cupru e raritate,daca aveai asa ceva si era de dat dadeam 20 de 6P3S E pe el,mai intrebat pe hi fi.ro cit sunt lampile,dar acum cred ca am pierdut amindoi trocul Link spre comentariu
ctepeo Postat Ianuarie 12, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2009 Sunt pasionat de radiourile pe l?mpi care au F.M. ?i dau sunet de calitate. Dar pentru ?la nem?esc a? fi fost în stare s? comit crim?!!! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 12, 2009 Partajează Postat Ianuarie 12, 2009 Ieri a trebuit sa caut ceva in boacaza din curte...si iata peste ce am dat uitate acolo de mai bine de 5 ani: Oare se mai merita restaurarea lor ? salut, poti spune numele celui care lea luat?acela cu blindajele de la bobine din cupru e raritate,daca aveai asa ceva si era de dat dadeam 20 de 6P3S E pe el,mai intrebat pe hi fi.ro cit sunt lampile,dar acum cred ca am pierdut amindoi trocul seamana la interior cu INGELENUL 54F,din 35,restauret vara asta functional Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 12, 2009 Partajează Postat Ianuarie 12, 2009 Pai sfaraiala e ca deja a facut-o altu' , inainte sa postez pozele, am preferat sa procedez in acest fel pentru a nu fi acuzat de reclama mascata la alta rubrica decat la cea de vanzari, asa zic ca este corect, asa s-a si intamplat.Cat despre termenul "hitlerist" l-am folosit doar ca o abreviere a perioadei de timp in care a fost fabricata "fieratania".te rog punema in legatura cu cel la care a ajuns ,ii fac o megaoferta pentru acel aparat,colectia mea a inceput anul trecut cam pe vremea asta cu cel rusesc BALTIKA M254 Link spre comentariu
feri.visky Postat Ianuarie 17, 2009 Partajează Postat Ianuarie 17, 2009 Mishu79...Schema pentru Ziphona....Defectul poate proveni din circuitul de alimentare (condensatoare de filtraj in scurt, punte in scurt... ) sau circuitul integrat din final!Succes! Link spre comentariu
Vizitator Mishu79 Postat Ianuarie 18, 2009 Partajează Postat Ianuarie 18, 2009 Multumesc de ajutor. Link spre comentariu
feri.visky Postat Ianuarie 18, 2009 Partajează Postat Ianuarie 18, 2009 Ar fi bine sa pui si o poza ... Link spre comentariu
Flor Postat Ianuarie 18, 2009 Partajează Postat Ianuarie 18, 2009 Eu am un -presupun- Philips 766U. Din pacate am uitat sa notez numele lampilor, dar asta-i boala cu leac.Daca cineva are -un link cu - schema lui, ii voi ramane indatorat. Imi doresc sa mi-l repar singur si sa imi aduc aminte de tinerete...Nu e de vanzare sau schimbat contra piese sau altceva, asa ca nu ma cautati.[attachment=4]Fata.jpg[/attachment] Link spre comentariu
feri.visky Postat Ianuarie 18, 2009 Partajează Postat Ianuarie 18, 2009 Din pacate nu gasesc aparatul cu seria asta. Comunica seria de lampi sa vedem asa... Sunt ceva aparate care seamana cu asta dar au alta serie... Link spre comentariu
d2134 Postat Ianuarie 18, 2009 Partajează Postat Ianuarie 18, 2009 Eu am un -presupun- Philips 766UPresupunere gresita. Pe eticheta scrie 768U Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 18, 2009 Partajează Postat Ianuarie 18, 2009 Aveti grija cu conductoarele de legatura din aparatul asta sunt izolate cu cauciuc, care a devenit sfaramicios...marea problema e traful de retea, am avut un aparat identic, dupa cateva zeci de minute de functionare traful de retea a inceput sa scoata fum, poate si datorita faptului ca tensiunea retelei este in prezent 230V, dar mai ales datorita freventei, care in serile de iarna "coboara" la 47 Hz. Condensatorii electrolitici sunt cu lichid, adica o serie de cilindrii concentrici intre care se afla cca 70-80 ml de solutie de acid boric, cei de 32uF mai aveau cca. 20 uF. Al dvs. vad ca are conzi semiuscati adaugati, dar si aia au o varsta...E un aparat relativ valoros, dar foarte dificil de restaurat, mai ales datorita bobinelor RF care sunt capsulate. Link spre comentariu
feri.visky Postat Ianuarie 18, 2009 Partajează Postat Ianuarie 18, 2009 Bobinele si transformatoarele de frecventa intermediara fiind capsulate au sanse mari sa ramana intacte. Deformarile de pe capsule reprezinta un mod ingenios (Philips) de a acorda acele bobine in circuitele din care fac parte.Succes la restaurat! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 18, 2009 Partajează Postat Ianuarie 18, 2009 Aveti grija cu conductoarele de legatura din aparatul asta sunt izolate cu cauciuc, care a devenit sfaramicios...marea problema e traful de retea, am avut un aparat identic, dupa cateva zeci de minute de functionare traful de retea a inceput sa scoata fum, poate si datorita faptului ca tensiunea retelei este in prezent 230V, dar mai ales datorita freventei, care in serile de iarna "coboara" la 47 Hz. Condensatorii electrolitici sunt cu lichid, adica o serie de cilindrii concentrici intre care se afla cca 70-80 ml de solutie de acid boric, cei de 32uF mai aveau cca. 20 uF. Al dvs. vad ca are conzi semiuscati adaugati, dar si aia au o varsta...E un aparat relativ valoros, dar foarte dificil de restaurat, mai ales datorita bobinelor RF care sunt capsulate.in acele bobine nu se umbla ,sunt reglate bin fabrica,aventual se shimba condensatorii care sunt montati in paralel pe eledar in 80% din cazuri nu trebuiesc scimbatieste greu de restaurat pentru cei care nu au habar de electronica,acest aparat are o mina de rezistente si o mina de condensatori,mai bine spus trebuie indeminare si atentie Link spre comentariu
d2134 Postat Ianuarie 18, 2009 Partajează Postat Ianuarie 18, 2009 marea problema e traful de retea, am avut un aparat identic, dupa cateva zeci de minute de functionare traful de retea a inceput sa scoata fum, poate si datorita faptului ca tensiunea retelei este in prezent 230V, dar mai ales datorita freventei, care in serile de iarna "coboara" la 47 Hz. Aparatele cu alimentare universala nu au transformator de retea. Poate tu ai avut alt model... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum