ctepeo Postat Noiembrie 29, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2008 Nu e aparat pe l?mpi, dar e interesant. Arat? a?a: http://www.electronixandmore.com/adam/i ... 2500_1.jpg Link spre comentariu
d2134 Postat Noiembrie 30, 2008 Partajează Postat Noiembrie 30, 2008 Pentru cei interesati de DKE38: am gasit aici http://www.fonar.com.pl/audio/schematy/ksiazki/klimczewski3_5.htm o interesanta modificare, DKE38 cu UCH21 si UY1N. Lampile originale (VCL11 si VY12) au fost fabricate special pentru acest model de receptor si sunt destul de greu de gasit... Link spre comentariu
Vizitator ziziliviu Postat Decembrie 3, 2008 Partajează Postat Decembrie 3, 2008 radio Serenada, 4 lampi,se aprinde, dar nu se aude nimic;este intr-o stare estetica de nota 8 spre 9.scala este putin stearsa in partea stinga; are eticheta interioara cu data 1955.radio EUMIG,TYPE 422 GW ML, nefunctional, 4 lampi, carcasa din ebopnita este fisurata dar nu lipsesc bucati, lisesc butonele de schimbare game si volum, are placa originala din spate si dupa parerea mea are toate componentele interioare. Link spre comentariu
Kosmin Postat Decembrie 3, 2008 Partajează Postat Decembrie 3, 2008 radio Serenada, 4 lampi,se aprinde, dar nu se aude nimic;este intr-o stare estetica de nota 8 spre 9.scala este putin stearsa in partea stinga; are eticheta interioara cu data 1955.radio EUMIG,TYPE 422 GW ML, nefunctional, 4 lampi, carcasa din ebopnita este fisurata dar nu lipsesc bucati, lisesc butonele de schimbare game si volum, are placa originala din spate si dupa parerea mea are toate componentele interioare.bun si noi ce sa facem ?(banuiesc ca ai citit regulamentul si ca rubrica bazar e diferita fata de Vintage....)nici poze nu ai pus...... Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Decembrie 6, 2008 Partajează Postat Decembrie 6, 2008 radio Serenada, 4 lampi,se aprinde, dar nu se aude nimic;este intr-o stare estetica de nota 8 spre 9.scala este putin stearsa in partea stinga; are eticheta interioara cu data 1955.radio EUMIG,TYPE 422 GW ML, nefunctional, 4 lampi, carcasa din ebopnita este fisurata dar nu lipsesc bucati, lisesc butonele de schimbare game si volum, are placa originala din spate si dupa parerea mea are toate componentele interioare.Se gasesc la vanzare pe alt site la un pret fara comentarii.Un aparat de radio ca sa aiba valoare trebuie sa aiba toate elementele originale, sa fie functionalsi pe cat posibil componentele electronice defecte trebuie schimbate cu altele din aceeasi perioada, asta doar pentru cei mai puristi.Bineinteles carcasa sa arate ca noua, alfel, cu cat este mai degradata cu atat este pretul mai mic.Insa un aparat de radio descompletat, care nu este in stare de functionare, practic nu are nici o valoare.Abia dupa reconditionare se poate obtine un pret pe el.Daca o sa mai apara oferte de genul asta este mai convenabil sa cumparam aparate de radio in stare buna din Germania sau Belgia, la un targ de profil se pot achizitiona la 10-15 euro bucata.Doar cele functionale sunt mai scumpe. Link spre comentariu
MishuL Postat Decembrie 10, 2008 Partajează Postat Decembrie 10, 2008 Peste 2 saptamani voi fi in Alsacia. Sper ca pana atunci voi avea (din nou) net acasa si acolo. O sama duc la Emmaus Haguenau, o sa fac poze pe la vechituri, daca vreti ceva imi ziceti. Dar va rog vorba sa fie vorba- daca ziceti "BUY!", sa nu raman cu radiou' pe cap Link spre comentariu
Vizitator thyristor Postat Decembrie 11, 2008 Partajează Postat Decembrie 11, 2008 Un Riga10 din 1955 intr-o stare destul de buna la exterior:D dar nu fct si as avea nevoie de un tub electronic,cine ma poate ajuta,o sa revin cu seria... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 12, 2008 Partajează Postat Decembrie 12, 2008 Un Riga10 din 1955 intr-o stare destul de buna la exterior:D dar nu fct si as avea nevoie de un tub electronic,cine ma poate ajuta,o sa revin cu seria...am eu tuburi pentru riga Link spre comentariu
bogdan69 Postat Decembrie 17, 2008 Partajează Postat Decembrie 17, 2008 poate vrea cineva asa ceva. parca scaarj cauta http://www.okazii.ro/catalog/17938550/R ... PE-EL.html Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 19, 2008 Partajează Postat Decembrie 19, 2008 e scump al dracu' :cry: cam 3 sferturi de bursa...scump,daca gasiti asa ceva aveti mare grija cu lampa VCL11,nu se gaseste,a fost special conceputa pt acest aparat,aparatul este DKE38,eu am unul functionalcolectia Firtat Viorel http://www.proradioantic.ro Link spre comentariu
nicolae57 Postat Decembrie 23, 2008 Partajează Postat Decembrie 23, 2008 Iata un Blaupunkt pe lampi, gasit la fiare vechi si cumparat, la pachet cu un cilindrutz hidraulic, cu 10 lei. Hartiutza e degradata, nu se stie niciun cod nimic, nu stiu cum s gasesc schema, si lipsesc 2 lampi :cry: Blupunkt Bremen.Ce lampi lipsesc? Link spre comentariu
d2134 Postat Decembrie 23, 2008 Partajează Postat Decembrie 23, 2008 Iata un Blaupunkt pe lampi, gasit la fiare vechi si cumparat, la pachet cu un cilindrutz hidraulic, cu 10 lei. Hartiutza e degradata, nu se stie niciun cod nimic, nu stiu cum s gasesc schema, si lipsesc 2 lampi Cine are nevoie de schema e rugat sa-mi dea un e-mail.Mie mi se pare a fi Blaupunkt Bremen serie E.Daca e asa, lampile sunt ECH81, EF89, EBC91 si EL84. Link spre comentariu
nicolae57 Postat Decembrie 24, 2008 Partajează Postat Decembrie 24, 2008 Iata un Blaupunkt pe lampi, gasit la fiare vechi si cumparat, la pachet cu un cilindrutz hidraulic, cu 10 lei. Hartiutza e degradata, nu se stie niciun cod nimic, nu stiu cum s gasesc schema, si lipsesc 2 lampi :cry: Schema de Bremen TR prin bunavointa domnului Visky.Se alimenteaza dintr-un oscilator(chopper) ce folosete un tranzistor cu germaniu TF77.Au fost variante construite cu ECH81,EBF89,ECF83,etajul final cu tranzistori TF80.Are comutator pentru alimentare 6 sau 12 volti (becul de sacala daca mai exista,este de 6V) precum si pentru inversarea polaritatii + sau - la masa.Succes la restaurare. Link spre comentariu
Golem Postat Ianuarie 9, 2009 Partajează Postat Ianuarie 9, 2009 Duminica voi avea un Blaupunkt W79, fabricat in Cel de-al Treilea Reich, in 1939, l-am vazut in seara asta, il poseda un colectionar si (cu greu la un pret piperat )a acceptat sa-l cedeze...sunt uluit...conexiunile sunt din conductor de argint, sau in cel mai rau caz cupru argintat, straluceau dupa 6 decenii, izolate cu margele de portelan, conzi numai mica argintata("caramea"), proprietarul zice ca electroliticii sunt lichizi, au doi cilindrii concentrici, intre ei electrolit lichid, sistemul de antrenare a condensatorului variabil este din alama,(roti dintate) nu sfoara... -ama mai vazut asta la un Atwater Kent.Aud deja vocea Fuhrerului Link spre comentariu
mișa Postat Ianuarie 12, 2009 Partajează Postat Ianuarie 12, 2009 Da. Merita. Cel din stinga ce e? Daca nu ai nevoie de el sunt foarte interesat eu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum