Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Am primit un RX2001 fabricat de IEIB, cica profesional... Are cineva schema?

(pentru Misa excelenta initiativa cu schemele, poate ar trebui sa fac cumva si pe Pro Radio Antic o baza de date cu scheme...)

(pentru Skaarj, daca vrei si partea a-II-a schemei de la contorul Geiger spune si tu acolo ceva...vorbe)

Link spre comentariu

Am primit un RX2001 fabricat de IEIB, cica profesional... Are cineva schema?

Profesional pe dracu! E un stift facut de IEIB prin 89-90 care s-a vrut un radio complex, inclusiv toata banda US cu SSB dar cu comutatoare de game din plastic ordinar (ca si cele de la aparatele de larg consum gen Neptun, Solo300, etc.)

Prin 91 am facut greseala sa-l cumpar pentru un amic francez si care acum ride de mine de fiecare data cind da de el prin garaj. Am incercat recent sa-l depanez, dar zadarnic din cauza contactelor proaste, comutatoarelor dezintegrate si a potentiometre hiriitoare.

Schema poate sa o mai am, dar dupa mutare nu am desfacut inca cutiile cu documentatii.

Link spre comentariu

...Am incercat recent sa-l depanez, dar zadarnic din cauza contactelor proaste, comutatoarelor dezintegrate si a potentiometre hiriitoare.

Contactele oxidate pot fi demontate si sterse cu guma pentru creion iar la potentiometrele haraitoare toarna inauntru o picatura doua de benzina si roteste-le de cateva ori. Sunt sanse mari sa-si revina.
Link spre comentariu

Chiar asa de slab este RX-ul? Ca, intr-o vreme chiar imi doream asa ceva.

Eu nu am ascultat un asemenea aparat, dar pe vremuri numai cei cu PCR puteau sa le achizitioneze. Parca ar fi fost o comanda speciala pentru "alesii neamului"!Cert este ca in 1985 sa folosesti tehnologia din 1965 nu da bine la ... profesionalism.Aparatul este ca si un Grundig Satellit (1976!), practic trei aparate intr-unul (UM/UL; US si FM).RX2001 este campion absolut la greutate...Astepte schema cu nerabdare...
Link spre comentariu

...Am incercat recent sa-l depanez, dar zadarnic din cauza contactelor proaste, comutatoarelor dezintegrate si a potentiometre hiriitoare.

Contactele oxidate pot fi demontate si sterse cu guma pentru creion iar la potentiometrele haraitoare toarna inauntru o picatura doua de benzina si roteste-le de cateva ori. Sunt sanse mari sa-si revina.
Pai nu mai era nevoie de demontare deoarece crapasera singure (plasticul culisant care tinea contactele mobile era copt, bucatele! Ma gindeam ca se poate inlocui tot ansamblul comutator cu niste "amfenol-uri" albastre dar cum eram in deplasare (Franta) intr-o zona rurala nu stiam nici un magazin cu piese. In Romania m-as fi descurcat sa-l repar (talciocul sa traiasca!).Nu am uitat sa caut cartea (schema).
Link spre comentariu

Zal! Nu poate fi salvat totul. Trebuie luat doar ce putem caza si intretine.

Eeee vezi, eu chestia asta n-am inima sa fac, de aceea la mine in casa suuunt... ia stai sa fac un tur de orizont doar in sufragerie.... 2 Luchian-uri, 2 Tempuri, un ... ceva (lampi, rom), un Philips vechi cu shasiul pe "ushitze", un Cromatic, TV-ul NEI de la nunta la care ma uit in mod curent, inca 9 TV color diverse, 9 monitoare (inclusiv cewl pe care scriu acum), un monitor alb/negru gen TV Sport pe 12", 7 UC-uri de calculator, un TV mic portaretz, radio-ul Philips pe lampi, 3 vide'uri si propun sa ne oprim aici. Nu inainte de a mentziona si cele 14 biciclete. :nebunrau:
Link spre comentariu

(pentru Skaarj, daca vrei si partea a-II-a schemei de la contorul Geiger spune si tu acolo ceva...vorbe)

pai... multumesc frumos, nu stiu ce altceva sa zic. e misto ca-i cu componente uzuale dar detectoru' ala cam da batai de cap. aveam doua detectoare pe scintilatie da i le-am dat lui waldemar ca io n-aveam ce face cu ele. mai pun io ghiara pe ceva. si daca n-am zis nimic in timp util a fost prin bunavointa alora de la RDS care ne servesc kkt pe tava de 2 saptamani si contra cost, nu a mers netu absolut deloc. mai exista vreo parte a 2-a? banuiesc ca e alimentarea.
Pun schema la celalalt post ca ici e off...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări