Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

URAAAA! Am alimentat aparatul Olt 555 de la cadelnita si functioneaza. Cine vrea sa vada minunea sa ma contacteze. O sa pun undeva un filmulet.

Acum trebuie sa fac brici-antiia Oltul, sa am un chit functional si restaurat. Petrolul a fost aproape la fel de greu de gasit ca termogeneratorul (o mica exagerare de-a mea)

Nu am vazut niciodata un dinamotor. Sunt curios tare. Daca in cursul defragmentarii il gasesti salveaza-l in alta parte si fa-i o imagine.

Eu... dupa ce termini de lustruit Oltul punem un filmulet pe Pro Radio Antic!

Cer(em) exclusivitate.... ca Misa e Pro, Oltul e Radio si generatorul si radioul "e" Antic...

V-am convins, cred...

Link spre comentariu

e destul de mare ca dimensiune dupa cate vad, l-ai alimentat? cu ce echipament functiona? iesirea se face prin condensatori? ar trebui sa intre si sa iasa tensiune continua, dupa cate stiu eu.

Link spre comentariu

Alea cred ca sunt borne cu deparazitare...N-am apucat sa-l "invart". Nu stiu de la ce era, de armata oricum, ceva statzie de radio... l-am primit, nu l-am scos eu de pe masina. Da' de ce mare???? Cred ca si cel din poza de ieri-alaltaieri e cam la fel. Vezi si tu ca il tzin in mana, chiar asa caraba mare crezi ca am? :rade:

Link spre comentariu

acest motorel face parte dintr-o "valiza" in care mai locuieste si un alt motorel ( a se citi dynamotor sau umformer). cel de +400v minus 115 este pt emisie (anod si negativare grila ) iar cel de 250v este pentru receptie. aAmbele dynamotoare alimentau statia ceheasca TESLA RM-31 ( unde scurte , ssb cw tuburi la baterie si sinteza cu cuarzuri )(poze cu statia si valijoara cu dinamotoare in acest week-end..daca am timp sa le pozez )

Link spre comentariu

N-a fost montat pe IMS; se cara cu mana. Aici e si poza statiei RM 31 tesla, unde servea patria motorelu 'anul ...1958. Mai adaug ( sper sa nu va plictisesc :nebun: ) si poza 24RT care se alimenteaza tot cu dynamotor , un dynamotor de emitator rusesc 400 volti ( probabil de la 12RT ) si un receptor de radionavigatie (ILS) , chinezesc cu dubla schimbare 6 canale cu cuartz , integral pe tuburi novale si heptale si... bineinteles cu alimentare din dynamotor! 73's de gelu 3gje

Link spre comentariu

Ceva mixt. Primarul lucreaza ca autotransformator pentru tensiunea anodica si secundarele alimenteaza filamentele tuburilor de putere. Pentru tuburile de semnal mic exista un transformator separt care alimenteaza filamentele.

Link spre comentariu

Am pus aici http://www.sendspace.com/file/kk1aki schemele scanate (se vad valorile pieselor) ale urmatoarelor televizoare:

Azur VS43-621

Cristal VS43-623

Imperial-Astronaut 1514

Lotos 4211U-1

Lotos 4211U-2 si Camelia 4210U-2

Munkacsy

National RK11

National VS43-614

Orion AT-611-C

Patriot FE847A

Record

Record2

Rubin A

Rubin

Start

Temp 6&7

VS54-612

VS54-622

VS59-633

114M

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări