feri.visky Postat Noiembrie 13, 2008 Partajează Postat Noiembrie 13, 2008 URAAAA! Am alimentat aparatul Olt 555 de la cadelnita si functioneaza. Cine vrea sa vada minunea sa ma contacteze. O sa pun undeva un filmulet. Acum trebuie sa fac brici-antiia Oltul, sa am un chit functional si restaurat. Petrolul a fost aproape la fel de greu de gasit ca termogeneratorul (o mica exagerare de-a mea) Nu am vazut niciodata un dinamotor. Sunt curios tare. Daca in cursul defragmentarii il gasesti salveaza-l in alta parte si fa-i o imagine. Eu... dupa ce termini de lustruit Oltul punem un filmulet pe Pro Radio Antic!Cer(em) exclusivitate.... ca Misa e Pro, Oltul e Radio si generatorul si radioul "e" Antic... V-am convins, cred... Link spre comentariu
mișa Postat Noiembrie 13, 2008 Partajează Postat Noiembrie 13, 2008 Unde pot sa gasesc foite de mica mai mari decit cele de cumparat pentru izolatia componentelor electronice standard? De exemplu de 15X120mm sau mai mari. Link spre comentariu
MishuL Postat Noiembrie 14, 2008 Partajează Postat Noiembrie 14, 2008 "Motorelul" meu Link spre comentariu
yo3ihg Postat Noiembrie 14, 2008 Partajează Postat Noiembrie 14, 2008 e destul de mare ca dimensiune dupa cate vad, l-ai alimentat? cu ce echipament functiona? iesirea se face prin condensatori? ar trebui sa intre si sa iasa tensiune continua, dupa cate stiu eu. Link spre comentariu
MishuL Postat Noiembrie 14, 2008 Partajează Postat Noiembrie 14, 2008 Alea cred ca sunt borne cu deparazitare...N-am apucat sa-l "invart". Nu stiu de la ce era, de armata oricum, ceva statzie de radio... l-am primit, nu l-am scos eu de pe masina. Da' de ce mare???? Cred ca si cel din poza de ieri-alaltaieri e cam la fel. Vezi si tu ca il tzin in mana, chiar asa caraba mare crezi ca am? Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 14, 2008 Partajează Postat Noiembrie 14, 2008 E un generator (practic un motor cu dinam in cap) si intrarea/iesirile sint intradevar prin condensatori de trecere ptr deparazitare. Link spre comentariu
yo3gje Postat Noiembrie 15, 2008 Partajează Postat Noiembrie 15, 2008 acest motorel face parte dintr-o "valiza" in care mai locuieste si un alt motorel ( a se citi dynamotor sau umformer). cel de +400v minus 115 este pt emisie (anod si negativare grila ) iar cel de 250v este pentru receptie. aAmbele dynamotoare alimentau statia ceheasca TESLA RM-31 ( unde scurte , ssb cw tuburi la baterie si sinteza cu cuarzuri )(poze cu statia si valijoara cu dinamotoare in acest week-end..daca am timp sa le pozez ) Link spre comentariu
MishuL Postat Noiembrie 15, 2008 Partajează Postat Noiembrie 15, 2008 Prin ce an, pe ce masini? IMS, supozez... Link spre comentariu
yo3gje Postat Noiembrie 15, 2008 Partajează Postat Noiembrie 15, 2008 N-a fost montat pe IMS; se cara cu mana. Aici e si poza statiei RM 31 tesla, unde servea patria motorelu 'anul ...1958. Mai adaug ( sper sa nu va plictisesc ) si poza 24RT care se alimenteaza tot cu dynamotor , un dynamotor de emitator rusesc 400 volti ( probabil de la 12RT ) si un receptor de radionavigatie (ILS) , chinezesc cu dubla schimbare 6 canale cu cuartz , integral pe tuburi novale si heptale si... bineinteles cu alimentare din dynamotor! 73's de gelu 3gje Link spre comentariu
ctepeo Postat Noiembrie 16, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2008 "Record" ?sta are transformator sau autotransformator?: http://rw6ase.narod.ru/r/rekord/rekord_abtw.html Link spre comentariu
yo3gje Postat Noiembrie 16, 2008 Partajează Postat Noiembrie 16, 2008 transformator ( cu primar si secundar ) pt filamente, si direct de la retzea pt anod. Link spre comentariu
d2134 Postat Noiembrie 16, 2008 Partajează Postat Noiembrie 16, 2008 Ceva mixt. Primarul lucreaza ca autotransformator pentru tensiunea anodica si secundarele alimenteaza filamentele tuburilor de putere. Pentru tuburile de semnal mic exista un transformator separt care alimenteaza filamentele. Link spre comentariu
ctepeo Postat Noiembrie 16, 2008 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2008 Deci ca s? previn riscul de electrocutare trebuie s?-i ata?ez un transformator/transformator de separa?ie.E prea u?or aparatul ca s? aib? transformator Link spre comentariu
MishuL Postat Noiembrie 17, 2008 Partajează Postat Noiembrie 17, 2008 Hai bre da-o naibii, ca sunt gramezi de aparate asa... Uite am un Luchian cu shtecherul original si are un punct roshu in dreptul unui piciorush ca sa il pui corect in priza... Link spre comentariu
mișa Postat Noiembrie 19, 2008 Partajează Postat Noiembrie 19, 2008 Am pus aici http://www.sendspace.com/file/kk1aki schemele scanate (se vad valorile pieselor) ale urmatoarelor televizoare: Azur VS43-621 Cristal VS43-623 Imperial-Astronaut 1514 Lotos 4211U-1 Lotos 4211U-2 si Camelia 4210U-2 Munkacsy National RK11 National VS43-614 Orion AT-611-C Patriot FE847A Record Record2 Rubin A Rubin Start Temp 6&7 VS54-612 VS54-622 VS59-633 114M Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum