fcon Postat Octombrie 29, 2008 Partajează Postat Octombrie 29, 2008 Nu are nici o moned? în el ... da' lampi subminiatura? Imi pare bine, totusi, c-ai gasit; stiu ca umblai demult dupa unul... On-topic: Hai sus cu lampile! Link spre comentariu
feri.visky Postat Octombrie 29, 2008 Partajează Postat Octombrie 29, 2008 Bravo! Ca daca te iei dupa cei de la muzeul tehnic "D. Leonida".... poti sa uiti tot. Astia nu au fost in stare sa vina cu doua exponate la expozitie de ziua radioului... Pacat! Link spre comentariu
ctepeo Postat Octombrie 29, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2008 Bravo cui?Un fel de selector de monede din telefon (chestia neagr?, de plastic) ?i casetu?a în care se colectau monedele Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 29, 2008 Partajează Postat Octombrie 29, 2008 Daca ai gasi modelul si mai vechi, din anii 60, cu receptorul turnat din Al, are gabaritul mai mic si era ptr monezi de 25 bani.Asta pe care-l ai e si ptr convorbiri interurbane, la alea se bagau monezi de 3 lei, modelul comun avea numai de 1 leu. Primele aparute nici nu aveau beculetele alea. Link spre comentariu
ctepeo Postat Octombrie 30, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2008 Din p?cate alea cred c? au fost exterminate în totalitate... :smt089 Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 30, 2008 Partajează Postat Octombrie 30, 2008 In mod sigur mai gasesti la Buftea, la studiouri, tot acolo trebuie sa existe si modelul dinaintea razboiului, ca doar apare in filmele lui Sergiu Nicolaescu. Link spre comentariu
feri.visky Postat Octombrie 30, 2008 Partajează Postat Octombrie 30, 2008 Am cumparat, la interval nu prea mare, magnetofoane Geloso. Unul cu tuburi si unul cu tranzistoare. Cel cu tuburi are indicator ul optic un DM70 cu imaginea unui semn de exclamare!, celalalt are un instrument draguti ca asa se cade la un magnetofon cu tranzistoare... Link spre comentariu
yo3ihg Postat Octombrie 30, 2008 Partajează Postat Octombrie 30, 2008 felicitari pt achizitie, de cand caut si yo un geloso g255.am un g600 (tuburi), dar lipseste o rola de cauciuc (nu are nici ochiu magic), si un g570 functional (tranzistori) Link spre comentariu
ctepeo Postat Octombrie 31, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 31, 2008 În ce ?ar? au fost produse aceste magnetofoane ?i cât de performante/neperformante erau? Link spre comentariu
radianr Postat Octombrie 31, 2008 Partajează Postat Octombrie 31, 2008 În ce ?ar? au fost produse aceste magnetofoane ?i cât de performante/neperformante erau? http://www.roetta.it/ik3hia/pages/geloso_page.htm Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 31, 2008 Partajează Postat Octombrie 31, 2008 Si eu ma numar printre colectionarii de radio. Aparatele la care tin cel mai mult se numara un radio Philips 930-A , cutie gen catedrala, din arbolita, construit prin anii 1930-1931 , mai am doua radio-uri rusesti Zvezda-54, carcasa metalica, emailate, unul de culoare verde, celalalt rosu. Am peste 20buc care asteapta zile mai bune pentru a fi restaurate. Criteriul dupa care colectionez sunt design-ul si vechimea, nu performante. La unele degradate rau de tot intentionez sa le pastrez cutiile originale si sa le introduc etaje de radio tranzistorizate. Numai timp sa fie...salut ,nu strica radiourile,sunt vio fac parte din asociatia colectionarilor de aparate de radio ,www.proradioantic.ro,ia legatura cu mine si hai sa incercam sa le facem cum au fost proiectate Link spre comentariu
feri.visky Postat Noiembrie 2, 2008 Partajează Postat Noiembrie 2, 2008 Bravo! Mai avem sanse cu asemena oameni si atitudini... Geloso 255 de la mine nu stiu unde afost fabricat dar pe o eticheta scrie: American Geloso Electronics Inc. New York, Serial 7079Este pentru 117v si 60Hz Ori a fost facut in Italia pentru USA ori in USA de catre firma amintita... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 3, 2008 Partajează Postat Noiembrie 3, 2008 Festivals, un receptor radio sovietic (comercializat in URSS sub numele Leningrad) care la sfarsitul anilor '50, in toiul razboiului rece, castiga o medalie la o expozitie/targ la Bruxelles...Telecomanda prin cablu, acord motorizat cu servocontrol, control volum motorizat, preamplificator RF AM cu 2 circuite acordate sincron (CV cu 3 sectiuni pentru AM), etaj de iesire PP 2 x EL84 cu corectii/control tonuri, 5 difuzoare, primul receptor sovietic de inalta clasa (la vremea aceea...), de aceea i-am acordat o a doua sansa, consumandu-mi vreo 3 zile din concediu pentru reparare si curatare... Link spre comentariu
d2134 Postat Noiembrie 3, 2008 Partajează Postat Noiembrie 3, 2008 Geloso 255 de la mine nu stiu unde afost fabricat dar pe o eticheta scrie: American Geloso Electronics Inc. New York, Serial 7079Este pentru 117v si 60Hz Ori a fost facut in Italia pentru USA ori in USA de catre firma amintita... Probabil a fost fabricat in Italia pentru USA.http://www.fracassi.net/geloso_radio.htm All'estero sorge una fitta rete di distributori esclusivi che copre ben 60 Nazioni in: Europa, Africa, Asia, Oceania e nelle Americhe. In queste ultime ai fini di una maggiore penetrazione commerciale sono state costituite, in America del Nord, la "American Geloso Electronics" e la " Canadian Geloso Electronics "; in America del Sud, imprese locali che portano il nome Geloso in: Argentina, Uruguay, Per?. Cos? i prodotti Geloso si diffondono nel mondo facendo conoscere il nostro Paese come nazione industriale nei luoghi pi? remoti. O bogata colectie de Buletine tehnice Geloso se poate descarca de aici:http://www.openfreedom.org/BTG/files/BTGeloso.htm Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum