mișa Postat Mai 17, 2008 Partajează Postat Mai 17, 2008 Am terminat de restaurat motorul difuzorului pe care l-am postat mai sus. Functioneaza. Piesele din fier le-am curatat mecanic de rugina si de resturile de vopsea dupa care le-am tratat chimic cu Ferosolv. Acesta a indepartat resturile de rugina si a pasivat suprafata. Piesele turnate (cred ca din zamac - aliaj zinc aluminiu) au fost acoperite cu o vopsea pe baza de cupru, (nu cuprate) care s-a coclit groaznic inverzind si piesele din jur. Cocleala (carbonat de cupru si hidroxid de cupru) am curatat-o prin scufundarea pieselor in otet alimentar 9%. Otetul (acid acetic) dizolva complet cocleala in citeva minute dar nu ataca piesele de cupru, si aliajele acesuia. De asemenea suruburile le-am curatat tot cu otet pentru ca desi sunt construite din ceva aliaj inoxidabil, s-au inverzit in timp de la belsugul de cocleala provenit din vopseaua cu cupru. Toate piesele care au fost vopsite le-am revopsit. Vopsea de culoarea cuprului nu am gasit asa ca am folosit o vopsea aurie. Cele doua bobine le-am rebobinat pentru ca aratau jalnic.Tot ansamblul e construit din incredibil de multe piese dupa cum se vede in poze.Domnule Dj_dog elforum staff am o intrebare: nu e cam mare poza care ai pus-o pentru utilitatea ei? Mie imi scoate textul de pe monitor si trebuie sa ma plimb cu sageti dreapta-stinga pentru a citi totul. Parca era vorba de niste reguli, niste dimensiuni.....OK mergem iainte. Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Mai 17, 2008 Partajează Postat Mai 17, 2008 eu am ajuns mai tarziu azi, probabil plecasei deja Link spre comentariu
nicul Postat Mai 18, 2008 Partajează Postat Mai 18, 2008 misa, exceptionale pozele. ma uit la ele si nu-mi dau seama cum vine membrana. banuiesc ca farfuriutza misca centrul membranei, dar cum se prinde marginea ei si cum se prinde cadrul membranei? mai sunt ceva piese nepozate?te rog sa mai pui poze pe masura ce reconstriesti difuzorul. Link spre comentariu
danzup Postat Mai 18, 2008 Partajează Postat Mai 18, 2008 @misa : WOW !!!! Nu credeam sa -l mai scoti dupa cum arata in primele poze .De unde se vede ca nu sunt cauze pierdute ci doar sa ai timp sa le faci pe toate asa cum trebuie .... Link spre comentariu
feri.visky Postat Mai 18, 2008 Partajează Postat Mai 18, 2008 Am fost un pic rau. Am asteptat sa vad ce va face Misa cu difuzorul. A tacut si a facut... Ar fi trebuit sa postez mai repede diful meu care este identic cu cel restaurat. Este un Blaupunkt, am si desenul/foto al cutiei originale, trebuie sa mai rasfoiesc dosarele...Bravo Misa... Link spre comentariu
mișa Postat Mai 19, 2008 Partajează Postat Mai 19, 2008 Nu ai fost rau. Pur si simplu nu ai stiut ce faci. Link spre comentariu
feri.visky Postat Mai 19, 2008 Partajează Postat Mai 19, 2008 Nu prea stiu ce rol are bobinuta (rezistenta?) aceea inseriata amplasata langa bobina mare... Link spre comentariu
mișa Postat Mai 19, 2008 Partajează Postat Mai 19, 2008 Nu inteleg intrebarea.In paralel cu bobina difuzorului era un condensator. Nu mi-am dat seama de valoarea lui pentru ca era foarte degradat. Poate te prinzi tu ca ai un difuzor identic mult mai bun. Link spre comentariu
ctepeo Postat Mai 22, 2008 Autor Partajează Postat Mai 22, 2008 Stassfurt ?la avea F.M. (U.K.W.)? Link spre comentariu
zal Postat Mai 22, 2008 Partajează Postat Mai 22, 2008 Stassfurt ?la avea F.M. (U.K.W.)?Da, sus, scrie ''Ultrakurzwelle''. Link spre comentariu
dragos_tl Postat Mai 23, 2008 Partajează Postat Mai 23, 2008 Eu detin un magnetofon Geloso G600 cu microfon,cablu de alimentare, servieta si o banda. Cred ca are o defectiune la volum, cand umblu la el se aud zgomote in difuzor, iar pe play se aude incet de tot.Pot sa ofer aparatul la schimb cu calculatoare/componente/documentatii/software/carti romanesti mai vechi de 1989. Mai detin si alte cateva aparate audio vechi insa doar acesta este pe lampi. Link spre comentariu
yo3ihg Postat Mai 23, 2008 Partajează Postat Mai 23, 2008 de cand caut asa ceva :smt003 , am gasit unu in targ dar este nefunctional si nu am schema, nu am nimic la el.ce vrei pe el? :partyman: Link spre comentariu
dragos_tl Postat Mai 23, 2008 Partajează Postat Mai 23, 2008 ce vrei pe el?am scris in postul anterior..colectionez calculatoare romanesti dar ma intereseaza si componente/documentatii/software/carti dinainte de '89 Link spre comentariu
d2134 Postat Mai 23, 2008 Partajează Postat Mai 23, 2008 Ti-am trimis mesaj personal (pm). Link spre comentariu
zal Postat Mai 23, 2008 Partajează Postat Mai 23, 2008 Putin pe linga subiect: prin '92 am pus mina, de la gunoi la ICI, pe citeva role de banda lata (1/2 toli) si cum imi trebuia la magnetofoanele pe care le construiam, am taiat sute de metri de banda in 2 pe lung cu o lama pusa intre 2 distantiere de banda de masina de scris (1/4 toli). Insa fiind groasa, premagnetizarea si inregistrarea erau greu de potrivit. :smt003 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum