Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

?la din limk nu e Harkov 63; nici m?car nu are mag

Uite ce combin? "Nordmende" mi?to. http://www.tube-radio.de/radios/nordmende.htm

Are ?i b?rule?. În afar? de ochi magic, l?mpile sunt u?or de g?sit.

Aici e pagina cu mai multe m?rci: http://www.tube-radio.de/radios.htm

Eu nu am în?eles niciodat? ce e chestia aia rotund? care de exemplu în poza asta apare deasupra simbolului m?rcii: http://www.tube-radio.de/radios/grundig4055_1.jpg

Link spre comentariu

Daca te referi la chestia aia rotunda verde, este ochiul magic care este de fapt un indicator de acord. Este tot o lampa. (EM1, EM4, EM11, EFM11, EM80, EM84 sunt citeva exemple tub indicator adica ochi magic)

Link spre comentariu

Am primit un radio din 192x. Cred ca a trecut o inundatie, un cutremur si un incendiu peste el. (nu e in stare prea buna)Urmeaza sa primesc si lampile. Din ceva motive au fost tinute separat. Nu am reusit sa identific nici producatorul nici modelul. Daca are cineva vreo informatie as fi bucuros sa o aflu.Multumesc

Link spre comentariu

Daca ai fi vazut mormanul de rugina care a curs din el nu ai mai fi zis ca e superb. Pacat ca e asa degradat. Are difuzor separat, l-am primit, e din ala cu magnet potcoava, nu mai are membrana - dar asta nu ar fi nimic pentru ca stiu sa-i confectionez membrana - dar cadrul e foarte corodat, aproape rupt. Fostul proprietar a spus ca e Philips. Poate fi, dar eu nu am gasit nici un indiciu despre asta.Acest aparat mi-a fost promis la expozitia mea de catre o doamna in virsta, care spunea ca aparatul a fost primit cadou la nunta mamei ei in 1929. Mi-a spus ca atunci cind ma suna sa vin dupa lampi imi va da "o scurta istorie a acestui aparat scrisa de mina"Inca o poza.

Link spre comentariu

Pentru mine este o sculptura super... Igienizare, un pic de retus, neutralizarea ruginei prin pasivizare. Da, ce tot iti povestesc, stii tu muuuult mai bine ce trebuie facut!Ar fi fost frumos sa-l avem in expo sa fi vazut lumea de unde se pleaca de foarte multe ori...

Link spre comentariu

Poate ai dreptate, poate nu. Eu cred ca acest aparat nu va mai functiona niciodata din cauza ca transformatoarele si bobinele sunt compromise. Asta nu are nici o importanta. Identificarea e importanta pentru a putea restaura carcasa.(si nu numai pentru asta). Ar fi fost de mare ajutor lampile dar cred ca vor trece vreo 2-3 luni pina le primesc.

Link spre comentariu

Expozitia de la Arad a fost ceva total iesit din comun. Am sa pun citeva poze dar sa stiti ca numai daca vizitati o asemenea expozitie va veti da seama de adevarata ei splendoare.Partea trista e ca nu a avut reclama - adica exact ca expoziria mea - cunoscuti din Arad m-au intrebat "bine ba! da' eu nu am stiut nimic! Tu de unde ai stiut sa vii din Cluj?" (si aproape ca au luat toporu' la mine)Dupa expozitie am tras o tura pe Mures (cu barca cu motor) dupa care am plecat acasa sa ma culc.

Link spre comentariu

Daca ai fi vazut mormanul de rugina care a curs din el nu ai mai fi zis ca e superb. Pacat ca e asa degradat. Are difuzor separat, l-am primit, e din ala cu magnet potcoava, nu mai are membrana - dar asta nu ar fi nimic pentru ca stiu sa-i confectionez membrana - dar cadrul e foarte corodat, aproape rupt. Fostul proprietar a spus ca e Philips. Poate fi, dar eu nu am gasit nici un indiciu despre asta.Acest aparat mi-a fost promis la expozitia mea de catre o doamna in virsta, care spunea ca aparatul a fost primit cadou la nunta mamei ei in 1929. Mi-a spus ca atunci cind ma suna sa vin dupa lampi imi va da "o scurta istorie a acestui aparat scrisa de mina"Inca o poza.

Se pare ca nu va fi usor sa stabilim tipul aparatului... dupa logoul de pe condensator, cel putin condensatorul, este de la HYDRA (Germania sau Austria, mai degraba Austria dupa semnul de calitate rosu$alb). Mai caut...
Link spre comentariu

Cred ca ar avea un mare succes (chiar si la viitoarele expozitii) niste poze comparative luate inainte si dupa restaurare.Eventual chiar niste filmulete, un fel de documentare puse pe un CD. Mai intai niste filmari din epoca aparatelor respective, pe urma procesul de reconditionare, de la obtinere pana la restaurarea completa. CD-ul ar trebui sa poata fi cumparat la plecare drept suvenir, asa cum iti iei de exemplu niste carti postale cu vederi dintr-un muzeu.Costurile pentru multiplicarea unui astfel de CD documentar ar fi foarte mici si s-ar putea scrie cu un laptop chiar la fata locului, "la comanda si personalizat cu autograful restauratorului" in timp ce vizitatorul arunca o ultima privire prin expozitie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări