ctepeo Postat Mai 7, 2008 Autor Partajează Postat Mai 7, 2008 Ahh, ce salivez dup? centrala aia. Mi-ar fi prins bine :smt003 Puteam s? conectez mai multe telefoane :smt017 Pe De alt? parte am f?cut rost extrem de ieftin de 3 radiouri: 2 române?ti: - 1 Partizan S511A cu capacul din spate lips?, vopseaua aia alb? de la scal? cam dus? în partea de sus, cutia scalei se cam mi?c?... ?i are difuzorul lips?. - 1 S643A cu pick-up, apart întreg. Nu ?tiu dac? func?ioneaz? Plus 1 apart vest-german "Telefunken" Concerto 2284 Stereo. Din p?cate nu cred c? are decodor stereo. ?i dup? cam 10 min de func?ionare se aude fâ?âind; dac? nu e de la l?mpi e de vin? un condensator :smt010 Cea mai "frumoas?" parte la aparat este c? este realizat 100% pe cablaj imprimat :smt011 Plus, c? fa?? de Capri, transformatorul nu se poate demonta separat. Ce înseamn? Nebenraum Lautsprecher (lautsprecher înseamn? difuzor) ?i Stereo Balancerrgler? De asemenea Aubsantenne Aparatul fiind de prin 1961-1963 speram s? aib? F.M./U.K.W./U.U.S. de la 88 la 104 MHz, dar din p?cate nu are decât de la 87,5 la 100 MHz (mai bine zis pân? la 100,6-100,8 c? prinde "One F.M." care e pe 100,6 MHz) Aparatul are urm?toarele l?mpi: ECC 85, EBF 89, ECH 81, EBC 91, ECC 83, 2 x ECL 86, EM 84 (ochi magic). A? fi vrut ca în loc de ECL 86 s? aib? EL 84... dar asta e. Oricum, mai bine decât EL 95 sau ELL 80. La ce naiba folose?te EBC 91 ?i cu se poate înlocui? ?i schema lui. http://www.radiodatabase.nl/toestellen/ ... O-2284.pdf Din aparate cred c? am s? p?strez doar "Telefunken"-ul. Link spre comentariu
danzup Postat Mai 7, 2008 Partajează Postat Mai 7, 2008 Nebenraum = "spatiul de langa " sau " camera de alaturi"Stereo Balancerrgler = chiar ce zice el "reglaj de balans stereo "Aubsantenne = nu stiu daca e corect scris dara daca era : Ausbauantenne = "antena construita afara" Nu m-am uitat pe un dictionar asa ca imi cer scuze daca am gresit ceva ! Link spre comentariu
ctepeo Postat Mai 7, 2008 Autor Partajează Postat Mai 7, 2008 Dar de ce ar mai avea nevoie de un reglaj separat de balans când pe fa?? are o chestie "Balance-Regler"? Link spre comentariu
ALVIN Postat Mai 7, 2008 Partajează Postat Mai 7, 2008 Bun gasit tuturor!Misa, iti multumesc pentru interesul acordat, iata mai multe detalii: aparatul e cel indicat, e complet-complet, pe capacul din spate e trecuta marca si tipul precum si o schema cu amplasarea componentelor principale si coincide perfect cu ce are in interior. Problema cred ca e in alimentare, are un brum puternic a carui intensitate nu variaza cu volumul. Se aud posturi in UM, ochiul magic nu se inverzeste si, ceea ce ma surprinde, lampa redresoare nu se incalzeste deloc. N-am putut sa vad daca se inroseste filamentul pentru ca am facut proba pe terasa, in plin soare si timp de numai 15 minute deoarece trebuia sa inapoiez traful de 220/120V (Allegretto are pe spate un selector de 110-125-150V ). Referitor la cealalta chestiune, da, ma gindesc sa mai caut aparate cu lampi si sa le pastrez pe cele mai deosebite (in amintirea radioului bunicilor, un Rapsodia imens cu pick-up, doua difuzoare de vreo 20cm diametru si EL 84 in final, il stiti?) Salutari si pe curind Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Mai 7, 2008 Partajează Postat Mai 7, 2008 Stereo Balancerrgler = chiar ce zice el "reglaj de balans stereo ".Poate sa fie un fel de reglaj stereo spatial.Aubsantenne = nu stiu daca e corect scris dara daca era : Ausbauantenne = "antena construita afara"Unele aparate au posibilitatea de a roti antena de ferita din interior pentru semnal maxim. Link spre comentariu
mișa Postat Mai 7, 2008 Partajează Postat Mai 7, 2008 Am hotarit! Vineri merg la Arad la expozitie. Simbata va fi o zi alocata expozitiei. Link spre comentariu
walldemar Postat Mai 7, 2008 Partajează Postat Mai 7, 2008 EBC91 in schema TELEFUNKEN Concerto este preamplificator pt. semnalul radio (AM si FM) mono.Din schema rezulta ca are posibilitatea de redare stereo de la pick-up piezo si magnetofon.Echivalente EBC91 : 6AV6 si 6BC32 (TESLA). Link spre comentariu
ctepeo Postat Mai 7, 2008 Autor Partajează Postat Mai 7, 2008 Pân? la urm? mi-a f?cut cineva modificare la soclu ?i am pus PC 92 în loc de EC 92.Merge pe F.M., dar tot se aude distorsionat. Ciudat? chestie, pe unele posturi se aude mai pu?in distorsionat decât pe altele. O s? încerc de asemenea s? înlocuiesc finala audio.La "Telefunken" am o problem?: dup? vreo 10 min de func?ionare începe s? pârâie pe partea de audio ceea ce produce distorsiuni, deci audi?ia devine imposibil?. Se pare c? nu e de la o lamp? ?i nici de la un condensator...Are cineva EBC 91 aia sau vreo echivalent?? Link spre comentariu
nichishoru Postat Mai 8, 2008 Partajează Postat Mai 8, 2008 Pân? la urm? mi-a f?cut cineva modificare la soclu ?i am pus PC 92 în loc de EC 92. Merge pe F.M., dar tot se aude distorsionat. Ciudat? chestie, pe unele posturi se aude mai pu?in distorsionat decât pe altele. O s? încerc de asemenea s? înlocuiesc finala audio. Nu schimba nimic in audio pina nu incerci etajul cu o sursa exterioara (CD, Cass, Calculator).La "Telefunken" am o problem?: dup? vreo 10 min de func?ionare începe s? pârâie pe partea de audio ceea ce produce distorsiuni, deci audi?ia devine imposibil?. Se pare c? nu e de la o lamp? ?i nici de la un condensator... Are cineva EBC 91 aia sau vreo echivalent?? La Telefunken observa daca in momentul cind apar zgomotele nu cumva se roseste anodul vreunei lampi, semn ca trebuie schimbat condensatorul de cuplaj cu etajul precedent.Succes. Link spre comentariu
ctepeo Postat Mai 8, 2008 Autor Partajează Postat Mai 8, 2008 La Sonata ?i pe amplificare îmi dostorsioneaz?, deci e ceva de audio.Later edit: Are cineva schema pt. Ural 57 Link spre comentariu
radianr Postat Mai 8, 2008 Partajează Postat Mai 8, 2008 La Sonata ?i pe amplificare îmi dostorsioneaz?, deci e ceva de audio.Later edit: Are cineva schema pt. Ural 57Vezi daca corespunde. Link spre comentariu
ctepeo Postat Mai 10, 2008 Autor Partajează Postat Mai 10, 2008 Hmm, dar a v?zut cineva pe viu o combin? pe l?mpi pân? acum ?i dac? da cine era produs?? Link spre comentariu
Ovidanie Postat Mai 10, 2008 Partajează Postat Mai 10, 2008 Da, am vazut eu, "Xap?ko? 63". O mobila imensa, aproximativ 1,3 metri latime, cam 0,7 meti inaltime, capacul superior rabatabil si sub capac magnetofonul in stinga si pick-up in dreapta. Binenteles ca are si radio, seamana oarecum cu "Latvia". Totul cocotat pe patru picioare de jumatate de metru. Impresionant dar vazut din interior impresia este si mai buna: Pe panoul frontal, deasupra scalei, trei difuzoare mari, cel din mijloc rotund, flancat de doua difuzoare eliptice foarte mari. Pe peretii laterali sunt montate difuzoarele de medii si tweeterele. In total sapte difuzoare. Magnetofonul are partea de preamplificare construita pe cablaj. Finalele audio, doua la numar, construite ca blocuri complet separate, pe sasie distinctel, push-pull cu 6P3, transformatoarele de iesire mari...pe acelasi sasiu de tabla mai erau 6H8 si 6H1, asta din urma probabil preamplificatoare pentru pick-up. Finalele audio mi-au facut o impresie buna!! Monoblocuri gata construite, drept mufa de intrare / iesire / alimentare au folosit un soclu octal. Link spre comentariu
ctepeo Postat Mai 10, 2008 Autor Partajează Postat Mai 10, 2008 Ai o poz? cu acel Harkov 63? Link spre comentariu
radianr Postat Mai 10, 2008 Partajează Postat Mai 10, 2008 Ai o poz? cu acel Harkov 63? http://www.rw6ase.narod.ru/h/harkow/harkpw_rprl.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum