radianr Postat Aprilie 22, 2008 Partajează Postat Aprilie 22, 2008 Sper ca macar lampile le-ai luat. Sunt rimlock, relativ greu de gasit. Ochiul pare em4. Poate era bun. (putin probabil)Eu zic ca aparatul e unguresc (dupa stil) dar e o simpla presupunere.Misa,Ai incercat ce spune asta aici? : (dublu click pe .htm - nu am putut pune un link exact...) Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 22, 2008 Partajează Postat Aprilie 22, 2008 Nu am incercat dar am sa incerc. Practic ii maresti tensiunea pina lumineaza... Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 25, 2008 Partajează Postat Aprilie 25, 2008 Ce scrie pe placuta de aluminiu? Ar trebui sa scrie modelul. Eventual pune o poza cu ea. Link spre comentariu
radianr Postat Aprilie 25, 2008 Partajează Postat Aprilie 25, 2008 ...ce marca e? si daca se poate exista schema la el? in final are un EBL-21 cu un adaptor de soclu probabil pentru vreun EBL cu contacte laterale. .Salut.Aparatul este Philips (sau o sucursala ). Vezi ce scrie pe placuta galbena din spate de pe sasiu si sa cautam dupa seria de acolo. Care sunt celelalte lampi?Eu am gasit un aparat Siera 93A facut in Norvegia si l-am identificat dupa acea serie. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 25, 2008 Partajează Postat Aprilie 25, 2008 skaarj, alea sint lampi seria rosie de la Philips, cea inlocuita e sigur EBL1: Mama cit de mare a iesit, daca incurca sa-mi spuneti ca sa o micsorez. :smt021 Link spre comentariu
feri.visky Postat Aprilie 25, 2008 Partajează Postat Aprilie 25, 2008 Modalitatea prin care sunt acordate circuitele, "transformatoarele" de frecventa intermediara, etc, prin deformarea controlata a carcasei de aluminu este caracteristica Philips 100%.Poate, de pe eticheta se mai poate citi ceva... Link spre comentariu
vikingul38 Postat Aprilie 26, 2008 Partajează Postat Aprilie 26, 2008 Am si eu unul de identificat.....are socluri pt 4 lampi insa ii lipsesc toate.....lipseste si difuzorul ...insa e destul de ,,batranel'''....Ce pot sa spun sigur e ca are piese made in Cehoslovacia (marca Tesla)ce marca e? si daca se poate exista schema la el? A ramas la serviciu si nu l-am putut curata cat de cat.....si observa ceva serii sau alte ,,minuni''Sarbatori fericite si imbelsugate.....numai bine si sanatate......... :partyman: Link spre comentariu
ctepeo Postat Aprilie 27, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2008 Pare a fi ceva românesc de "Radio Popular" (adic? "Electronica"). Cred c? ?tiam ?i deumirea modelului. Link spre comentariu
feri.visky Postat Aprilie 27, 2008 Partajează Postat Aprilie 27, 2008 Pare-se ca ne aflam in situatia unui aparat de ... tranzitie. Cand fabrica Radio Popular nu mai facea fata la comenzi Electromagnetica s-a apucat sa faca aparate. Primul asemenea aparat, cred ca a fost Electromagnetica de... Radio Popular. La acest aparat interiorul este de EM inclusiv scala, dar fara ochi magic cutia este un fel de Armonia dar nu e... La Armonia tamburul este tot asa de mare ca si cel de la EM numai ca este amplasat lateral. Vezi in colectia lui Misa, Electromagnetica si in colectia mea, Armonia. Schemele lor sunt identice diferenta constand in ochiul magic de la... Misa: http://proradioantic.ro/?x=item&id_p=219 si http://proradioantic.ro/?x=item&id_p=182 Link spre comentariu
d2134 Postat Aprilie 27, 2008 Partajează Postat Aprilie 27, 2008 Daca e romanesc eu as miza pe Olt S-555 B. Cu 4 lampi, socluri cu 7 pini... Armonia si EM erau cu lampi rimlock.Oricum, trebuie mai multe poze, masuratori, amanunte. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 27, 2008 Partajează Postat Aprilie 27, 2008 A fost o serie de lampi Tesla pe 7 pini cu coduri ciudate, alea trebuie sa fie. Link spre comentariu
feri.visky Postat Aprilie 27, 2008 Partajează Postat Aprilie 27, 2008 Fa o poza mai "larga" a sasiului sa vedem mai bine cei acolo. Daca nu are traf de retea atunci ar putea fi S555B ar fi cam din aceeas perioada.Dar mai aproape de perioada amintita dar si de forma scalei ar putea fi si Doina si/sau Ciocarlia S553B2/B3... cine stie?Din cauza asta as vrea sa fac (cu ajutorul Asociatiei...) un catalog complet cu pozele aparatelor romanesti ca sa avem cat de cat o referinta pentru prezent dar si pentru viitor. Link spre comentariu
d2134 Postat Aprilie 27, 2008 Partajează Postat Aprilie 27, 2008 Doina si Ciocirlia nu au US.Eu m-am orientat dupa pozele din cartea "Sfaturi pentru posesorii de radioreceptoare" Ed Tehnica 1963Olt si Mures seamana la carcasa dar Mures e cu alimentare la retea, lampi loctal (ECH21, ECH21, EBL21) si AZ1.Oricum, trebuie masurat, cintarit, fotografiat etc. pentru a fi corect identificat. Link spre comentariu
ctepeo Postat Aprilie 29, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2008 Mai face?i o vizit? pe la centrele de colecatre c? poate mai g?si?i ceva. Dac? am s? reu?esc s? intru undeva ?i s? iau ceva, pe lâng? aparate de radio ?i telefoane cu disc ar fi interesat cineva ?i de televizoare (ca s? ?tiu dac? spun de vre-un aparat din ?sta pe aici). Link spre comentariu
feri.visky Postat Aprilie 29, 2008 Partajează Postat Aprilie 29, 2008 Tot ce e Radio Popular si cat de cat in stare bunaaaaaaaaaa.... Catalogul Expo Arad aici: http://proradioantic.ro/index.php?id_stire=20 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum