florinfloreanu Postat Aprilie 10, 2008 Partajează Postat Aprilie 10, 2008 ajutati-ma sa identific acest stassfurt, ca sa-l botez corect pe situl colectionarilor:http://www.proradioantic.ro/index.php?x=item&id_p=369Daca-mi trimiti lista lampilor poate-l gasesc eu in catalogul Lange.lampile sunt asa: -aia mare scrie pe ea "dolam az 11 mb";- 2 lampi scurte si groase, acoperite cu grafit, pe una scrie "670", pe cealalta "667";- a 4-a lampa ar fi trebuit sa fie tot scurta si groasa, dar a fost inlocuita (prin resoclare - parca asa se spune) cu una ruseasca "6@3p" ( am pus @ in loc de "fi", semnul ala pentru diametru).mai mult decat asta si poze, nu am niciun indiciu.oricum, iti multumesc. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Aprilie 10, 2008 Partajează Postat Aprilie 10, 2008 da' fa-i omule o poza si din fata, sa stie omul cum arata aparatul... :smt102 download/file.php?id=15721&mode=view asa arata aparatul, am mai pus poza asta si la pagina 45...si fiindca veni vorba de tepe, sper ca nu te referi la 'Carmen' cumparat de la mine cu 50 lei? Cit despre Misa...tot respectul, intr-adevar a facut treaba si mai ales a investit timp, mult timp. Apropo Misa, mai intreb o data: vrei 'Vadásztölténygyár B545'? Asta de aici: http://www.ovidanie.evonet.ro/Radioul%20B545.html , cu o singura precizare, fotografia din link este prelucrata de Cosmin227, in realitate aparatul e foarte murdar si nici nu am idee daca e functional. Link spre comentariu
florinfloreanu Postat Aprilie 10, 2008 Partajează Postat Aprilie 10, 2008 ...si fiindca veni vorba de tepe, sper ca nu te referi la 'Carmen' cumparat de la mine cu 50 lei?teapa la 50 de lei? nici vorba, mai ales ca sunt interesat de toata seria carmen... tepe consider ca am luat cand m-am apucat de colectionat radiouri si am platit 1,5 - 2 milioane pe niste namile de darclee sau orion, (ultimul chelit de lampi)... sau un istria nefunctional luat cu 1 milion (zilele astea l-am scos la vanzare cu 50 lei, am gasit client destul de repede, dar surpriza, nu mai gasesc radioul in pod. ce-oi fi facut cu el, nu stiu...poate s-a ascuns...).carmen de la tine asteapta cuminte sa-i vina randul la reconditionat (nu stiu cand, ca e cam varza). oricum e un model cum nu am mai vazut...thanx! Link spre comentariu
feri.visky Postat Aprilie 10, 2008 Partajează Postat Aprilie 10, 2008 Imi pare rau ca am declansat o asa furie a "tepelor" dar intr-o societate in care valorile nu sunt asezate in ordinea lor fireasca te poti simti tras pe sfoara... Eu v-am relatat adevarul...Multumesc in numele Asociatiei Colectionarilor donatia facuta de Ovidanie mai mult despre acest subiect pe site si aici... viewtopic.php?f=28&t=24856 Link spre comentariu
Spitfire Postat Aprilie 10, 2008 Partajează Postat Aprilie 10, 2008 Asa am avut eu o cunostinta care m-a chemat sa vad un Atwater Kent al parintilor (modelul gen dulap) o adevarata bijuterie, care culmea si mergea. Babacii voiau sa-l dea cu doar 5000 euro! Dupa un an am aflat ca l-a dat cu aprox....300 euro.Atwater Kent sunt absolut uluitoare, total diferite de celelalte radio pe tuburi-carcasa din lemn de nuc american, condensator variabil cu patru sectiuni...au si site daca cumva nu stiati...http://www.atwaterkentradio.com/ Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 10, 2008 Partajează Postat Aprilie 10, 2008 Multumesc Ovidanie! Imi place aparatul care vrei sa mi-l dai chiar asa murdar cum e. Am primit citeva lampi faine. viewtopic.php?f=28&t=27109&p=246419#p246419 Link spre comentariu
nichishoru Postat Aprilie 15, 2008 Partajează Postat Aprilie 15, 2008 ajutati-ma sa identific acest stassfurt, ca sa-l botez corect pe situl colectionarilor:http://www.proradioantic.ro/index.php?x=item&id_p=369Singura varianta care se apropie de modelul tau este un Imperial 800 WK dar care are in plus un ochi magic si doua sub-benzi de scurte.Poate te ajuta schema atasata pentru a-ti face o idee asupra schemei reale.Succes.Nicky. Link spre comentariu
ctepeo Postat Aprilie 17, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2008 Sâmb?t? de diminea??, în Bucure?ti e zi de colectare de?euri electronice ?i electrocasnice. Fi?i pe faz?, c? cine ?tie ce buniciune î?i mai cade în mân?. Link spre comentariu
ctepeo Postat Aprilie 20, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2008 Azi am recuperat 2 aparate de la colectare. Un "Sonata" WU 54 ?i "Baltika" M254: http://rw6ase.narod.ru/b/baltika/baltika_m254.html Din p?cate la "Sonata" îmi lipesesc 2 l?mpi de F.M. o EF 85 ?i o EC 92. În loc de EL 11 s-a adaptat o 6P6S ruseasc? (se poate pune ?i EL 84). Redresoarea mai e cea original?, o EZ 12 (merge înlocuit? cu EZ 80). Are urm?toarele game de unde: - F.M./U.K.W./U.U.S.: 88-100 MHz - S.W./K.W./U.S. (3 subgame) - M.W./U.M. (2 subgame!!! - cic? având 2 subgame pt. medii erau mai u?or de f?cut reglajaele în fabric?) - L.W./U.L. Mai are intrare de pick-up (2 mufe "banan?"). Se pare c? comotatorul pronit/oprit are ceva probleme... Are cineva schema de la aparat? Care dintre l?mpile EF 85 ?i EC 92 sunt pozi?ionat? spre scal?? Am g?sit ceva pe ebay.de despre el: Das seltene Kultradio von W. Niemann & Co. (Sonata Werke Halle) Empfangsbereiche: LW + MW1 + MW2 + KW1 + KW2 + KW3 + UKW Lautsprecher: D = 18 cm, P = 6 Watt + Hochtöner Dafür dass das Radio schon mehr als 50 Jahre alt ist, sieht es noch recht gut aus. Es sieht innen sehr sauber und vollständig aus. Auch der Lautsprecherstoff ist sauber und ohne Risse (s. Bild). Die Rückwand ist natürlich auch dabei. Das Gehäuse wurde wohl instand gesetzt und die Skalenscheibe, die gesprungen war, ist repariert worden. Das Netzkabel ist offenbar neuerer Natur. Also habe ich das Gerät mal eingeschaltet. Mit nur einem kurzen Drahtstück als Antenne habe ich speziell auf KW mehrere sehr laute Sender empfangen (z.B. Ö3). Die beiden Laut- sprecher und das massive Holzgehäuse erzeugten einen satten Klang. Etwas Lack täte der Optik des Gehäuses sicher gut. Aber auch so ist das Gerät wegen seines Klangs und der Größe schon beindruckend. La "Baltika" din p?cate e dus pe alocuri lacul, nu are capacul din spate, ?i nici nu mai are ?techer (fi??). Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 21, 2008 Partajează Postat Aprilie 21, 2008 EF85 are soclu noval iar EC92 cu 7 pini, deci e usor de determinat pozitia lor. Deoarece EM11 e greu de gasit, la unele aparate am adaptat 6E5P ca aici: http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_em11.html (in partea de jos a paginii) 6e5s se gasesc de cumparat nos pe acest forum. Link spre comentariu
ctepeo Postat Aprilie 21, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2008 Dar ce modific?ri trebuie s? fac ca s? pun în loc de EM 11 6E5P sau 6E5S?P.S. Nimeni nu a mai recuperat vre-un aparat întreg? Cineva a z?rit ieri un "Temp" 2 ?i nu a avut cum s?-l ia :smt010 Televizoarele astea sunt a?a de rar ?i tâmpi?ii de români le fac praf... :toimonster: Ieri am z?rit ?i eu carcasa unuia ?i cioburi de la un tub :smt013 De?tep?ii ?ia de la recicl?ri au probat "Sonata" ?i cic? nu mergea... noroc c? nu a sfâr?it r?u :smt008 De la prima vedere :smt007 mi-am dat seama c? e un aparat special. Are cineva ni?te sârmuli?e din alea care servesc la fixarea l?mpilor, c? neap?rat îmi trebuie pentru l?mpile care stau în pozi?ie vertical? (1 x EF 85 ?i EC 92)."Baltika" M254 are 1 sau 2 comutatoare de game? Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 21, 2008 Partajează Postat Aprilie 21, 2008 http://www.radiomuseum.org/forum/conver ... _6e5c.html Asta e linkul care voiam de fapt sa-l pun pentru conversia em11 - 6e5s Am si pot sa-ti dau mai multe din alea pentru fixat lampile dar sunt cu 2 arcuri si un capacel cu gaura sus. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Aprilie 21, 2008 Partajează Postat Aprilie 21, 2008 Intimplator, pe cind duceam gunoiul am vazut in tomberon un radio si am dat fuga acasa dupa aparatul foto. Nu l-am luat. http://www.ovidanie.evonet.ro/images/necunoscut/ Asa de curiozitate, recunoaste cineva radioul? Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 21, 2008 Partajează Postat Aprilie 21, 2008 Pacat ca nu l-ai luat, pare ceva cehoslovac sau unguresc. Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 21, 2008 Partajează Postat Aprilie 21, 2008 Sper ca macar lampile le-ai luat. Sunt rimlock, relativ greu de gasit. Ochiul pare em4. Poate era bun. (putin probabil)Eu zic ca aparatul e unguresc (dupa stil) dar e o simpla presupunere. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum