mișa Postat Aprilie 7, 2008 Partajează Postat Aprilie 7, 2008 Sunt bucuros ca te-a prins valul! - de fapt nu e un val. Era momentul ca si in Romania sa se prinda oamenii ca aparatele de radio cu lampi sunt piese de colectie pentru simplul motiv ca sunt de la inceputul radiofoniei. Colectiile romanesti sunt foarte sarace pe linga ce poti gasi in strainatate. (de exemplu http://picasaweb.google.com/AloisSteiner2 ) De asemenea sunt foarte putini colectionari adevarati. Orice contributie in acest domeniu e bine venita. Oricum sunt foarte bucuros de succesul pe care il are acest topic. (ce televizor fain are florinfloreanu sau ce aparat ai facut rost tu).... Succes la toata lumea! (oare care va fi statutul acestor aparate peste 100 de ani? Dar peste 1000?) Link spre comentariu
d2134 Postat Aprilie 8, 2008 Partajează Postat Aprilie 8, 2008 Ultima achizitie DRUJBA din 1957,semifunctional,complet originalAparatul Drujba fabricat de ZIL (Zavod imeni Lenina) in 1957, chiar daca nu este stereofonic (pe vremea aceea nici nu prea erau surse de semnal stereo), se poate incadra in clasa I. Are multe dispozitive si solutii constructive caracteristice clasei superioare:- Banda UUS cu acord pe varactor- Banda US impartita in 3 subbenzi- Antena magnetica orientabila- Preamplificator RF- Etaj FI dublu- Reglajul selectivitatii- Reglaj volum cu compensare fiziologica- Regaje de ton separate pentru joase si inalte- Etaj final audio push-pull- Transformatoare de iesire separate pentru joase si inalte- Sistem acustic cu patru difuzoare (2x5W joase + 2x2W inalte)Un astfel de aparat merita sa fie restaurat si repus in functie 100%. Lampile sunt uzuale si se gasesc de vinzare pe forum iar schema si datele bobinelor se pot descarca de pe pagina: http://www.rw6ase.narod.ru/d/druvba/druvba_rl.htmlDaca instalezi acest aparat pe o masa intr-un colt al incaperii, la 45 de grade, astfel incit sunetul dat de difuzoarele de inalte montate pe panourile laterale sa fie simetric reflectat de pereti, te sperii ce sunet poate sa aibe. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 8, 2008 Partajează Postat Aprilie 8, 2008 Curios e ca in poza cu interiorul se vad difurile de ''inalte'', pe care le stiu de la un model de Rubin, doar ca aveau 1W/8 Ohmi si sint de banda larga, ovale. Pick-up-ul pare sa fie identic cu cel din Estonia 2. Link spre comentariu
bassbox Postat Aprilie 8, 2008 Partajează Postat Aprilie 8, 2008 Merci pentru informatii.Am cartea tehnica originala(in rusa)si schema electrica.Din pacate cu timpul liber stau mai prost,dar promit ca acest radio nu va ajunge la tomberon. Link spre comentariu
feri.visky Postat Aprilie 9, 2008 Partajează Postat Aprilie 9, 2008 Calatorind de la Brasov la Cluj am trecut putin pe la Bran, la castel, sa fiu pe plac musafirilor din masina... La una din tarabele de pe acolo am gasit un Philips Matador. Aparat renumit pentru "dezorganizarea" cu care s-a abordat constructia. Deasemenea contine fier doar in difuzor... Radioul este cunoscut si ca Theatrette (cred...)... Pe net am vazut mai multe tipuri, singura deosebire fiind culoarea si/sau marimea butonuluiPretul nu-l spun ca poate cad in pacatul off-topicului.... Link spre comentariu
nichishoru Postat Aprilie 9, 2008 Partajează Postat Aprilie 9, 2008 Pretul nu-l spun ca poate cad in pacatul off-topicului....L-ai cumparat deci? Poate ne spui pretul ca nu-i nici un pacat.Eu am marturisit cu cat am luat Philipsul 680A din talcioc acum doua-trei saptamani :-(Forumistii "talciocari" din Bucuresti m-au plins ca nu am reusit sa scad mai mult de 30 roni din pretul cerut dar asta e, mi-am facut damblaua! Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 9, 2008 Partajează Postat Aprilie 9, 2008 Interesant cum stau toate lampile pe linga difuzor ca sa incalzeasca sunetul... :smt020 Link spre comentariu
Ovidanie Postat Aprilie 9, 2008 Partajează Postat Aprilie 9, 2008 Pretul ar trebui spus fiindca asa ne putem face o idee. Off-topic ar fi daca il scoti la vinzare, ceea ce nu cred. http://www.ovidanie.evonet.ro/images/Radio%20Popular/, aici un link cu poze reale, e vorba de Radio Popular, donatia aia de care pomeneam. Stiu ca e murdar dar din lipsa de timp am ales sa le ambalez aparatele asa cum le primesc, le bag in cutii de carton si apoi in magazie...astept vremuri mai bune. Link spre comentariu
florinfloreanu Postat Aprilie 10, 2008 Partajează Postat Aprilie 10, 2008 http://www.ovidanie.evonet.ro/images/Radio%20Popular/, aici un link cu poze reale, e vorba de Radio Popular, donatia aia de care pomeneam. da' fa-i omule o poza si din fata, sa stie omul cum arata aparatul... nu de alta, dar pe dinauntru multe seamana intre ele - asta de exemplu am crezut ca e carpati, dar dupa lampile pe care le are ar trebui sa fie doina sau ciocarlia, aparate pe care eu unul nu le-am vazut niciodata si nu stiu cum arata. ma crezi ca sunt curios??? so... :prayer: Pretul ar trebui spus fiindca asa ne putem face o idee. Off-topic ar fi daca il scoti la vinzare, ceea ce nu cred. bineinteles ca pretul trebuie spus, ca sa-si faca toata lumea idee ce sume se vehiculeaza - eu unul am luat ceva tzepe anul trecut. Stiu ca e murdar dar din lipsa de timp am ales sa le ambalez aparatele asa cum le primesc, le bag in cutii de carton si apoi in magazie...astept vremuri mai bune. pai in afara de misa care chiar face treaba, toti asteptam vremuri mai bune (poate pensia) ca sa ne apucam de restaurat aparatele din poduri... :smt102 Link spre comentariu
feri.visky Postat Aprilie 10, 2008 Partajează Postat Aprilie 10, 2008 Bine, m-ati convins! S-a cerut pe aparat 240 lei si nu au vrut sa-l vanda sub 200 lei. Deci, mult sau putin l-am cumparat sa completez seria de Philipsuri si sa mai adaug un model la aparatele existente in Romania. Am de gand sa fac un catalog cu aparatele care au circulat in tara. Evident ca am nevoie de ajutorul vostru... Link spre comentariu
nichishoru Postat Aprilie 10, 2008 Partajează Postat Aprilie 10, 2008 Bine, m-ati convins! S-a cerut pe aparat 240 lei si nu au vrut sa-l vanda sub 200 lei. Deci, mult sau putin l-am cumparat sa completez seria de Philipsuri si sa mai adaug un model la aparatele existente in Romania. Am de gand sa fac un catalog cu aparatele care au circulat in tara. Evident ca am nevoie de ajutorul vostru...Sa-l restaurezi sanatos! E o scula deosebita si pretul e nerelevant.Important e ca ti-a placut si ai avut suma convenita.Apropo de preturi eu mi-am propus sa nu dau mai mult de 150 lei pe un aparat si nu mai des de o data pe luna. In Martie am mai luat un Philips mai vechi (parca 750A) de la un rrom cu doar 30 lei, de mila aparatului care desi nu e prea aratos are totusi scala intreaga si o schema complexa (variabil cu trei sectiuni!) care si el asteapta sper ca nu anii de pensie.Fiecare cu bugetul lui. In Bucuresti prin consignatii sunt preturi aberante: de la 130 la 500 lei mai ales in zona "Curtea Veche" in speranta ca vreun turist strain naiv va lua cu el unul din ele! Anticarii nostrii nu stiu ca prin "brocantele" din Franta de exemplu, zac aparate din anii 30 cu preturi de la 30 la 50 de euro. Link spre comentariu
florinfloreanu Postat Aprilie 10, 2008 Partajează Postat Aprilie 10, 2008 In Bucuresti prin consignatii sunt preturi aberante: de la 130 la 500 lei mai ales in zona "Curtea Veche" in speranta ca vreun turist strain naiv va lua cu el unul din ele! Anticarii nostrii nu stiu ca prin "brocantele" din Franta de exemplu, zac aparate din anii 30 cu preturi de la 30 la 50 de euro. la noi sunt mult prea multi cei care-si inchipuie ca daca au o vechitura l-au prins pe dumnezeu de un picior... e unul pe okazii cu nush ce philips din anii 30, il tine acolo de aproape 1 an - la inceput cerea 28 de milioane, apoi a scazut cate 1 milion in fiecare luna - s-a ajuns acum la vreo 14 milioane - probabil o sa-l vanda peste 1 an cu 2 milioane maxim 3. prin "brocantele" din Franta de exemplu, zac aparate din anii 30 cu preturi de la 30 la 50 de euro.[/ e foarte adevarat, in europa civilizata se vand aparate de colectie (gata restaurate), la preturi mai mult decat decente. as cumpara cu camionul daca n-ar costa transportul in romanica mai mult decat aparatele... pentru ca in ultima vreme am achizitionat mai mult deck-uri si amplitunere din anii 70-80 decat radiouri, am constatat ca s-a dezvoltat o mica industrie - se aduce multa aparatura electronica sh din germania - se duc baietzii cu dubitza si cumpara pe nimic, apoi vand aici cu profituri rezonabile - nu s-a gandit nimeni, totusi, sa aduca si radiouri pe lampi... chiar o sa le sugerez chestia asta celor de la care mai cumpar eu diverse... Link spre comentariu
nichishoru Postat Aprilie 10, 2008 Partajează Postat Aprilie 10, 2008 [quote name="florinfloreanu la noi sunt mult prea multi cei care-si inchipuie ca daca au o vechitura l-au prins pe dumnezeu de un picior... e unul pe okazii cu nush ce philips din anii 30' date=' il tine acolo de aproape 1 an - la inceput cerea 28 de milioane, apoi a scazut cate 1 milion in fiecare luna - s-a ajuns acum la vreo 14 milioane - probabil o sa-l vanda peste 1 an cu 2 milioane maxim 3. [/quote] Asa am avut eu o cunostinta care m-a chemat sa vad un Atwater Kent al parintilor (modelul gen dulap) o adevarata bijuterie, care culmea si mergea. Babacii voiau sa-l dea cu doar 5000 euro! Dupa un an am aflat ca l-a dat cu aprox....300 euro. Link spre comentariu
florinfloreanu Postat Aprilie 10, 2008 Partajează Postat Aprilie 10, 2008 ajutati-ma sa identific acest stassfurt, ca sa-l botez corect pe situl colectionarilor: http://www.proradioantic.ro/index.php?x=item&id_p=369 Link spre comentariu
nichishoru Postat Aprilie 10, 2008 Partajează Postat Aprilie 10, 2008 ajutati-ma sa identific acest stassfurt, ca sa-l botez corect pe situl colectionarilor:http://www.proradioantic.ro/index.php?x=item&id_p=369Daca-mi trimiti lista lampilor poate-l gasesc eu in catalogul Lange. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum