Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Eu caut de mult un aparat pe lampi alimentat la baterii...Unirea, Doina, S-531B.Pana acum am gasit un Terta portabil pe lampi, dar nu-i ce cautam. Termogenerator am gasit mult mai repede (uneori gasesti ce nu cauti).Urmeaza sa conectez TGK-3 cu Terta si sa le fotografiez in functiune...

Link spre comentariu

Care din ele? Radio popular sau Vadásztölténygyár B545? sau si una si alta?

Edit: cosmin, ai dreptate, suntem offtopic.

Prefer sa discutam pe messenger, id: oovidanie. Nu cer bani, intentionez sa donez un aparat asociatiei si unul lui Misa.

Link spre comentariu

misa, feri.wisky, ovidanie si alti useri va rog discutati prin MP/mes sau alte mijloace, fara suparare nu vrem sa dam in offtopic(negocierile/schimburile/vanzari/donatii se fac pe privat :smt003 sau la sectiunea Bazar)

Link spre comentariu

Vadasztolteny R545 (ECH81,EBF80X2 ,EL84,EZ80) functioneaza alimentat la retea,iar 545B (1R5T, 1T4T,1S5T,3V4) alimentat la baterii. Termogeneratorul are sticla fisurata, si are nevoie de "festila" tubulara(asta-i denumirea ardeleneasca, nu stiu care ar fi denumirea tehnica pentru fasia de panza care prin osmoza aduce petrolul lampant in focar).Nu cred ca va fi functional in timp util.

Link spre comentariu

Bunicii mei ii ziceau la "festila" "fitil" (undeva intre Buzau si Urziceni). Ambele denumiri sunt corecte si inseamna acelasi lucru, doar ca se trag din limbi diferite.P.S. Sa nu crezi ca stiam, m-am uitat in DEX, ca m-ai facut curios :smt003

Link spre comentariu

Ce diametru are festila tubulara? Se poate face din mai multe chingi de bumbac (obligatoriu din bumbac) prin coasere tot cu ata de bumbac. Pe vremuri unele chingi pentru carat mobila erau din bumbac, altele din cinepa. De asemenea prin coaserea a mai multor festile normale (plate) poti rezolva problema. Festila tubulara se poate gasi doar "la noroc". Eu zic sa incerici asa pentru ca ar fi foarte interesant sa expui un radio alimentat de la o lampa cu petrol.Daca esti interesat pot incerca sa gasesc ceva chinga de bumbac (gratis)....editAcum imi aduc aminte... Multe festile normale plate sunt de fapt festile tubulare turtite. Asa se puteau cumpara cindva. Cred ca am vreo 2-3m de festila din asta. Are diametrul de vreo 2-3 cm, dar nu o am acuma in fata. Miine verific.stima

Link spre comentariu

Am locuit in Buzau , dar prea putin pentru a-mi fixa elemente de lexic regional. Imi amintesc cum colectionam de la colegii de liceu(B.P.HASDEU), bucati de aparate radio, unele extrem de vechi.Am primit chiar o carcasa de la un DKE 39 cu difuzorul original cu paleta libera.Am donat-o unui amic, si dupa un numar de ani , am primit cadou sasiul unui ...ati ghicit : DKE 39.Numai ca intre timp plecasem din Buzau. Pentru Misa :diametrul tubului pe care culiseaza festila are aproximativ 30 mm.Focarul este destul de complex avand printre altele si o priza de aer cu diametrul de 39 mm in interiorul festilei.Rezulta ca aceasta trebuie sa fie foarte flexibila.Urmeaza sa cosmetizez componentele TGK-ului (au pete de rugina) ,si daca reusesc, o sa postez foto.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări