Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Foarte dragut! Radio Balada si tv Rubin 102 am avut si eu de cind am deschis ochii, ma mai jucam la ele cind eram singur, iar mai tirziu, pustan fiind, ascultam muzica la un pick-up Ziphona bagat prin radio Balada. Pacat ca nu au supravietuit pina azi. :smt021

Link spre comentariu

Am primit acest aparat de la o doamna (cunostinta de familie) mai in varsta, aparatul nefolosit de multa vreme, "dormea" intr-o debara din Budapesta. Asa se pare ca aparatul este un VT (vadasztoltenygyar) R4500. Caut pe net dar nu gasesc nimic despre el, am gasit doar poza cu R4400, care seamana cu asta. Aparatul functioneaza, mici probleme cu contactele de la claviatura, si ceva probleme la acordul pe UUS, cateodata se agata ceva acolo, simt cum rotesc de buton, si nu vreau sa fortez, sa nu rup ata. Receptia pe UUS ste destul de slaba, ochiul magic abia misca la posturile locale, si nici fasaitul caracteristic UUS in lipsa semnalului nu este. As dorii o schema pentru acest aparat, si probabil in viitor o sa am nevoie si de un set nou de lampi. Ma gandesc ca lipsa sansibilitatii poate provenii si de la dezacordarea in timp a FI, si a circuitelor acordate din tunerul UUS. Brumm nu prea are, nu imi dau seama cat ar fi normal sa fie , dar abia se aude ceva. Pe UM merge bine, pe UL surprinzator de bine (comparativ cu receptoare mult mai moderne), US... merge, nu am etalon de comparatie, si nici antena. Pe spatele aparatului se vede un fir rosu (probabil pus de cineva) pe post de antena US. In pachetelul de hartie care se vede pe spatele aparatului era un bec de scala si o siguranta... se pare ca sunt originale!lampile sunt (dupa inscriptionarea de pe spatele aparatului) :ECC85 / 6AQ8ECH81 / 6AJ8EBF89 / 6DC8ECL86 / 6GW8EM84 / 6FG6Redresarea probabil pe seleniu....

Link spre comentariu

Praf. Sa le poti curata mai usor cand le desfaci. Am citit mai demult intr-o carte tehnica a unui orizont (pe care nu o mai gasesc, nu stiu unde a disparut) despre cum era recomandata curatarea radiourilor. Printre altele, e mentiona curatarea claviatorii in benzina, scoaterea lampilor si spalarea cu apa sau cu benzina a cablajului (nu mai tin minte bine) apoi asteptarea vre-o 48 ore minim pana sa remontezi si sa reasamblezi, curatare in interior, etc. Erau gandite sa fie desfacute si curatate, de-asta pusesera si panza la dif-uri.

Link spre comentariu

R4400 are acelasi schema. Se gaseste in cartea "Scheme de radioreceptoare" vol 2 pag 68-71.

Multumesc mult, am gasit schema. Si pe acesta cale multumesc si userului skaarj, de pe al carui server am reusit sa downloadez variantele scanate a "Scheme radioreceptoare".Ma apuc de curatenia mare in interiorul aparatului, si o sa va tin la curent cu rezultatele obtinute.Asa se pare ca diferenta intre R4400 si R4500 este ca primul are FM OIRT, iar cel de al doilea CCIR.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări